Prostatitis - Diagnoza e prostatitis - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi OT


Përmbajtje
Prostatitis
Simptomet e prostatitis
Prostatitis akute bakteriale
Prostatitis kronike bakteriale
Prostatitis dhe sterilitet
Diagnoza e prostatitis
Trajtimi i prostatitis
Komplikimet prostatitis
Parandalimi dhe pacienti prostatitis monument
Faqja 6 nga 9

Diagnoza e prostatitis


Një studim i pacientëve është një pjesë e rëndësishme e procesit të trajtimit. Një numër i teknikave të ndryshme diagnostike që lejojnë komplekse për të vlerësuar gjendjen e pacientëve me çrregullime të prostatës. Në të njëjtën kohë që kërkohet Qasja individuale, lejon një shumëllojshmëri të metodave diagnostike për të zgjedhur ata që do të marrin informacionin e nevojshëm për diagnozën e instalimit dhe të përcaktuar taktikat e trajtimit.

Sqarimi i ankesave dhe Historia e sëmundjes lejon mjeku për të bërë një përfundim paraprak dhe për të gjeneruar algorithm individuale diagnostike. Duhet të theksohet se në intervistën e parë me pacientin dhe me gjithë ekzaminimit nuk mund të përcaktojë sasinë e metodave të nevojshme diagnostikuese, sepse vetëm mbi bazën e inspektimit fillestar mund të përcaktojë drejtimin e masave të mëtejshme diagnostike.

Së pari, duke e bërë urolog, duke marrë një pacient mbledh histori (lista e ankesave të pacientit). Doktori juaj mund të bëjnë pyetje si vijon:

Rreth çrregullime të urinimit
Si pacienti vlerëson funksionin e tyre seksual (ndryshuar apo nuk ka ndryshuar? Çfarë ka ndryshuar? Që kur?)
Prania e sëmundjes në pacientit në momentin dhe etj

Pas anketimit mjeku - urolog është duke shqyrtuar përbërë nga

shqyrtim të jashtëm,
provim zorrës së trashë;
Hulumtimi i dobishëm;
dhe hulumtimet laboratorike.

Visual inspektimi është për të studiuar njeriun vulvë. Mjeku vizualisht përcakton prania ose mungesa e shkarkimit, acarim, skuqje etj

Pas ekzaminimit të jashtëm mjeku shkon në provim zorrës së trashë. Kur ekzaminim zorrës së trashë e prostatës, mjeku përcakton konturet e saj, kufijtë, qëndrueshmëri.

Tjetra, mjeku i dërgon pacienti për diagnostifikim laboratorike dhe mjetet kërkimore:

Studimet instrumentale - trus (ultratinguj transrectal) - është metoda më e saktë për diagnostikimin e sëmundjes mashkullor se ultrazërit thjeshtë.

Duke laborator Testet përfshijnë: shpifje, sekrecion të prostatës, urinë (2-3 provë filxhan) dorëzimi PCR për praninë e infeksioneve gjenitale.

Për diagnozën e prostatitis, sipas klasifikimit moderne (NIH, 1995), ju duhet vetëm ekzaminimet mikroskopike të sekrecioneve të prostatës (urinës merret pas masazh prostatic, derdh) dhe një metodë e diagnostikimit aktuale të inflamacion të traktit të poshtëm urinar. Pjesa tjetër është qartësuar metodat kërkimore dhe përdoren për diagnozën diferenciale dhe zbulimin e komplikimeve të sëmundjes themelore.

Në të njëjtën kohë, ne nuk duhet të harrojmë se masat e tepërta diagnostike jo vetëm zgjat në fazën e ekzaminimit, por edhe kontribuon në simptomat e sëmundjes për shkak të rritjes së shqetësimit të shkaktuar ekzaminim të mëtejshëm. Diagnostifikimi Artë rregull duhet të jetë parimi i mjaftueshmërisë së arsyeshme. Aktualisht, më të zakonshme algorithm inspektimit kronike prostatitis propozuar JC Nikel (2002). Masat diagnostike janë të ndarë në 3 grupe të përparësisë: detyruara, të rekomanduara, dhe ekzaminimit të jetë e mundur.

Një studim i pacientëve me prostatitis kronike (JC Nikel, 2002)

Kërkohet:

 • Historia e sëmundjes.
 • Ekzaminimi fizik, duke përfshirë AT.
 • Testi Lokalizimi (testi 4 ose 2-filxhan).

Recommended:

 • Simptomet e lëndimit ose indeks simptomë (NIH-CPSI).
 • Ekzaminim citologjik e urinës.
 • Uroflowmetry.
 • Përcaktimi i urinës së mbetur (nëpërmjet ultrazërit).

Të jetë e mundur:

 • Lëshoj një fjalë kërkimore, duke përfshirë mikrobiologjike.
 • Urethral shpifjeve për të identifikuar bakteret tipike, gonococci, klamidia, Mycoplasma dhe mikroorganizmave të tjera që mund të shkaktojnë uretritin.
 • Lumë kërkimore-presion.
 • Video-urodynamic studimet (përfshirë -EMH rrjedhës).
 • Prostatës TRUS.
 • CT e pelvisit.
 • Prostatës-antigjen specifik (PSA).

Bazuar në algorithm diagnostike propozuar nga JC nikel (2002) Konferenca Ndërkombëtare Konsensusit për të përmirësuar diagnostikimin dhe trajtimin e prostatës (2003) protokollin e propozuar për vlerësimin e pacientëve me dhimbje kronike pelvike.

Një studim i pacientëve me dhimbje kronike pelvike

Ekzaminimi themelore

 • Historia.
 • Ekzaminimi fizik, duke përfshirë AT.
 • Urinalysis dhe studime mikrobiologjike mes lumi urinës.

Ekzaminimi i mëtejshëm

 • Vlerësimi i simptomave ose indeksi (NIH-CPSI).
 • Diagnoza aktuale e ulët inflamacion traktit urinar - mikroskopike dhe mikrobiologjike.
 • Uroflowmetry.
 • Përcaktimi i urinës së mbetur.

Sondazhet në disa raste

Klinik

 • Pyetësori Ndërkombëtare Vota Prostata simptomë (IPSs).

Laborator

 • Urinë Citologjia.
 • Shqyrtimi i uretrës - VB1 (pjesa e parë e urinës) ose uretral shtupë për të zbuluar tipike bakteret, gonococci, klamidia, Mycoplasma dhe mikroorganizmave tjerë.
 • Lëshoj një fjalë hulumtimi në kulturën v. Charles.
 • Prostatës-antigjen specifik (PSA).

Hulumtimi invazive

 • Ekzaminimi Urodynamic:
 • Studimet presioni-rrjedhës.
 • Studimet Video-urodynamic (duke përfshirë rrjedhën - EMG).
 • Cystoscopy
 • Vizualizimi

  • TRUS.
  • Ultratinguj e organeve barkut dhe legenit.
  • CT.
  • NMR.

  HISTORIA

  Historia e mbledhura me kujdes i sëmundjes është një pjesë e domosdoshme e diagnozës. Kur në pyetje të pacientit është e rëndësishme për të marrë informacionin e mëposhtëm:

  • Kohëzgjatja e sëmundjeve.
  • Rrethanat dhe rend të simptomeve, të ngjarë të shkaktojë (në bazë të pacientit), që çoi në zhvillimin e sëmundjes.
  • Kursi i sëmundjes (frekuenca e acarimin, sezonaliteti) dhe faktorë të provokojnë atë.
  • Një histori e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme dhe inftsiy transmetueshme seksualisht.
  • Prania e rrezikut të brendshëm dhe në punë - podinamii, hipotermi, lodhje kronike, stresi, preferencat ushqimore (të mprehtë, erëza, ushqim turshi, kafe), dehje përhershëm (të abuzimit të alkoolit, pirja e duhanit, duke marrë drogë).
  • Informacion në lidhje me jetën seksuale të pacientit - rregullsinë e aktivitetit seksual, dobinë e marrëdhënieve, numri i partnerëve, përdorimi i zgjatur akt seksual, praktikën e akteve jo të plota seksuale.
  • Ekzaminimin paraprak dhe trajtimit, efektiviteti i saj dhe kohëzgjatja e faljen.
  • Trajtimi i partnerëve seksualë.
  • Shtyhet sëmundje më herët (duke përfshirë sistematike, diabeti) dhe operacionet, sidomos në organet e legenit, organeve gjenitale të jashtme dhe SNQ.

  Historia e sëmundjes Jeta dhe lejon mjeku për të marrë informacion në lidhje me tiparet e sëmundjes, angazhimi i durueshëm faktorët mendore individuale dhe të hartojë një plan paraprak për provë.

  Simptomat Vlerësimi i prostatitis kronike

  Tendenca moderne të ankesave dhe ndjenjat e pacientëve mishërim gjetur zbatimin e saj në zgjidhjen e problemit të diagnozës së prostatitis kronike.

  Deri kohët e fundit ishte e vështirë për të vlerësuar Simptomatologjia e pacientëve me prostatitis kronike. Vështirësia jo vetëm që është krahasuar simptomat në pacientë të ndryshëm, por edhe për të vlerësuar frekuencën e shfaqjes së tyre, ashpërsia e simptomave, të dinamikës për disa kohë në pacientët individual. Kjo është demonstruar qartë në shumicën e studimeve të publikuara gjatë dekadave të fundit për çështjen e trajtimit të prostatitis. Pa qasje të standardizuar për vlerësimin e rezultateve të trajtimit të simptomave janë vlerësuar shumë subjektive, dhe nuk është e mundur për të krahasuar efektivitetin e metodave të ndryshme.

  Si rezultat i kësaj, studimi multicenter kryer nga Instituti Kombëtar i Shëndetit (1999) ka zhvilluar një pyetësor për mishërim i simptomave të prostatitis kronike - kronike indeksin prostatitis simptomë (NIH-CPSI).

  Ajo u provua se gjendja e prostatitis pacientit mund të vlerësohet në mënyrë adekuate simptomat e regjistrimit pika e dhimbje ose parehati (duke përfshirë edhe lokacionin, frekuencën, ashpërsia), çrregullime të urinimit, si dhe ndikimin e këtyre simptomave në cilësinë e jetës së pacientëve. Në nëntë çështje të veçanta të formuluara në mënyrë të qartë në një formë të kuptueshme për pacientin, pasqyruar të gjitha informacionet e rëndësishme. Pyetësori Compact lejon shumica e pacientëve për të mbushur atë për 5 minuta, dhe mjeku shpejt të marrë informacionin që ju nevojitet. Përshkrim i plotë i dhimbjes është reflektuar në përgjigjet e pyetjeve 4 dhe është shprehur në varg nga 0 deri 21. simptomat e urinar vlerësuar në rangun e 0-10, ndërsa ndikimi në cilësinë e jetës është përcaktuar intervalin nga D ° 12. Secila nga këto seksione mund të studiohen në mënyrë të izoluar ose të gjitha tre vlerat janë të përmbledhura për të marrë vlerën totale NIH-CPSI (varg 0-43).

  Mjet si të përshtatshëm dhe të besueshëm në dokumentimin mishërim optimal të ndjenjat subjektive të pacientit NIH-CPSI ka ofruar ndihmë të paçmuar në kryerjen e studimeve në shkallë të gjerë të epidemiologjisë prostatës, rrjedhën natyrore të sëmundjes, në krahasim me pacientët të grupeve të ndryshme, të përcaktuar efektivitetin e trajtimeve.

  Duhet të theksohet se asnjë nga pyetësorit propozuar nuk zëvendëson një histori të kujdesshëm të sëmundjes. Megjithatë, kjo ju lejon të shpejt të vlerësuar situatën klinike dhe të përqëndrohet në çështjet më të rëndësishme për pacientin.

  Indeksi kronike simptomë prostatitis (NIH-CPSI, 1999)

  Dhimbje ose siklet

  1. Gjatë javës së fundit ju ndjeni ndonjë dhimbje ose siklet në fushat e mëposhtme?

  Po A nuk e kanë
  a) Zona midis rektumit dhe testikujt (perineum) 1 0
  b) e testiseve 1 0
  c) kreu i penisit (nuk ka lidhje me urinim) 1 0
  g) më poshtë belit tuaj, në mitër ose fshikëz 1 0

  2. Gjatë javës së fundit, ose ju mendoni:

  a) dhimbje ose djegie gjatë urinimit 1 0
  b) dhimbje ose siklet pas raportit seksual (derdhje) 1 0

  3. Sa shpesh keni pasur dhimbje ose siklet në këto fusha gjatë javës së kaluar?

  0 Kurrë
  1 Rrallë
  2 Ndonjëherë
  3 Shpesh
  4 Pothuajse gjithmonë
  5 Gjithmonë

  4. Cili numër përshkruan më së miri mesataren e dhimbje ose siklet që ju shqetësuar gjatë javës së kaluar?

  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

  Nuk ka dhimbje Dhimbje si e keqe si
  Ju mund të imagjinoni

  Urinim

  5. Sa shpesh ju ndonjëherë ndjenja e zbrazjes jo të plotë të fshikëzës pas urinimit gjatë javës së fundit?

  0 Kurrë
  1 Më pak se 1 herë nga 5
  2 Më pak se gjysmën e kohës
  3 Përafërsisht gjysma e rasteve 4 Më shumë se gjysmën e kohës 5 Pothuajse gjithmonë

  6. Sa shpesh keni urinoj më shumë se 2 orë pas përfundimit të urinimit gjatë javës së fundit?

  0 Kurrë
  1 Më pak se 1 herë nga 5
  2 Më pak se gjysmën e kohës
  3 Përafërsisht gjysma e rasteve
  4 Më shumë se gjysmën e kohës
  5 Pothuajse gjithmonë

  Simptomat Ndikimi

  7. Sa kohë simptomet tuaja nuk do të ju lejojnë të bëni atë që normalisht ju bëni gjatë javës së kaluar?

  0 Kurrë
  1 Herë pas here
  2 Ndonjëherë
  3 Shpesh

  8. Sa shpesh keni menduar në lidhje me simptomet tuaja në javën e fundit?

  0 Kurrë
  1 Herë pas here
  2 Ndonjëherë
  3 Shpesh

  9. Nëse ju kaloi pjesën tjetër të jetës së tij, duke u ndjerë simptomat javën e kaluar, si do të reagojnë për këtë?

  0 Me kënaqësi
  1 I kënaqur
  2 Në përgjithësi i kënaqshëm
  3 Përzierja ndjenjat
  4 Në përgjithësi, nuk është e kënaqshme
  5 I dëshpëruar
  6 Dreadfully
  Rezultatin seksione:
  PAIN: 1A Shuma, 1B, 1C, 1G, 2A, 2B, 3 dhe 4 = _________________ Simptomat Urinim: Shuma e 5 dhe 6 = _________________ NDIKIMI MBI KUALITETIN E JETËS: Shuma e 7,8 dhe 9 = _________________

  Sistemi i vlerësimit ndërkombëtar gjithsej të sëmundjeve të prostatës në pikat (I-PSS)

  Shënoi për simptomat e urinimit dhe për të përcaktuar ndikimin e tyre mbi cilësinë e jetës së pacientëve me prostatitis kronike rekomanduar sistemit të vlerësimit ndërkombëtar të përgjithshëm të sëmundjeve të prostatës në pikat (I-VV).

  A nuk e kanë Koha më pak chem1 me 5sluchaev Më pak se gjysmën e kohës Përafërsisht gjysma e rasteve Më shumë se gjysma e rasteve të Pothuajse gjithmonë
  1.B në muajin e fundit sa shpesh ju keni një ndjenjë e zbrazjes jo të plotë të fshikëzës pas urinimit? 0 1 2 3 4 5
  2. në muajin e fundit sa shpesh ju duhet të urinojë ishte më herët se 2 orë pas urinimit fundit? 0 1 2 3 4 5
  3. Sa shpesh gjatë mocheispuska-tion muajin e kaluar ishte intermittently? 0 1 2 3 4 5
  4. Gjatë muajit të fundit, sa shpesh ju keni qenë përkohësisht e vështirë të përmbahen nga urinimi? 0 1 2 3 4 5
  5. Brenda muajit të kaluar sa shpesh ju ndjeheni të dobët urinës presion lumë? 0 1 2 3 4 5
  6. Gjatë muajit të fundit, sa shpesh keni përpjekjet që do të fillojnë urinim? 0 1 2 3 4 5
  7. Gjatë muajit të kaluar, a keni shpesh marrin deri në natën, çfarë do të urinoj? A nuk e kanë 1 herë 2 herë 3 herë 4 herë 5 ose më shumë
  0 1 2 3 4 5
  Rezultati i përgjithshëm i I-PSS =
  Nëse ju kaloi pjesën tjetër të jetës së tij, duke u ndjerë simptomat javën e kaluar, si do të reagojnë për këtë? Shumë mirë Mirë Udovle-
  tvori-
  PRE
  Ndjenja të përziera Neudovle-
  tvori-
  PRE
  Me neudo-
  volst-
  Duhmë
  Me ohorche-
  yum
  0 1 2 3 4 5 6
  Indeksi vlerësimin e cilësisë së jetës L =

  Analiza e pyetësorëve të plotësuar të kryera nga një mjek.

  Si me profile të ngjashme, vlerësimin e përgjithshëm të sistemit të simptomave të prostatitis kronike Identifikimi dhe analiza e ankesave të pacientit më të lehtë, bën të mundur të përcaktoj sasinë Simptomat, marrin totale karakteristikat objektive shumëllojshmërinë e manifestimeve klinike të sëmundjes në një pacient të veçantë, duke shprehur pranë tyre dixhitale. Ajo është shumë efektive për të kontrolluar dinamikën e pacientëve dhe vlerësimit të terapisë.

  Urethral shpifjeve

  Aplikues tampon me të ngushtë injektuar në uretrës në një thellësi prej 3-4 cm, me kujdes të kthehet dhe për të hequr. Për përdorim kërkimore materiale të marra nga një tip, dhe me një shtupë core applikatopa. Për të mbledhur material për studim mikrobiologjik gjithashtu e mundur që të përdorin lak sterile bakteriologjike.

  Shenjë e besueshme e urethritis - prania e katër ose më shumë leukociteve polimorfonukleare në fushën e parë të mikroskop (sistemit të naftës-ulje). Në përcaktimin e numrit të qelizave të bardha të gjakut në uretral shpifje të përcaktuar praninë e mikroorganizmave (duke përfshirë gonococci, tricomonas, kërpudhave). Scraping mukusit nga uretrës për të përcaktuar infeksionet, infeksionet seksualisht të transmetueshme, të bëjë për një hetim për të marrë materiale nga uretrës. Klinikisht të rëndësishme janë:

  • Trachomatis Chlamydia,
  • Urealiticum Ureaplasma,
  • Hominis Mycoplasma,
  • Genitalium Mycoplasma,
  • Herpes simplex,
  • Citomegalovirusit,
  • Trichomonas vaginalis,
  • Neisseria gonorrhoeae,
  • Candida spp.,
  • Gardnerella vaginalis.

  Duhet të theksohet se më të përdorura gjerësisht metodat e zbulimit të patogjenëve (Rif, PCR) nuk ka 100% ndjeshmërinë dhe specifikat. Prandaj, për të përmirësuar besueshmërinë e rezultateve të hulumtimit, dhe për të përjashtuar të rreme rezultatet infeksionet negative pozitive dhe të rreme, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, mundësisht përcaktohet duke përdorur dy metoda të ndryshme.

  Sekrecion prostatës HULUMTIMI

  Ekzaminimi mikroskopik i sekretimit të prostatës Konfirmon inflamacion në gjëndër prostatës dhe të gjykuar gjendjen e tij funksionale. Në mikroskopi të regjistrit sekrecion prostatës:

  • Numri i leukociteve.
  • Numri i kokrrave lecithin.
  • Prania dhe lloji i mikroorganizmave.

  Normat normale sekretuese prostatës janë: më pak se 10 leukocytes në sytë, shumë kokrra lecithin, mungesa e microflora.

  Para procedurës pacienti urinon në pjesë të qartë të uretrës. Pastaj të kryer masazh të prostatës. Nëse sekret prostatës nuk mund të merret, atëherë shqyrtojë urinës sedimenteve të marra menjëherë pas masazh të prostatës (brenda 5 min.). Vini re se rezultatet negative të një studimi të vetme të sekretimit të prostatës nuk do të thotë mungesë e inflamacionit në gjëndër prostatës. Në sekretimin prostatës hulumtim të njëjtën kohë jo vetëm që ju lejon për të zbuluar inflamacion në pothuajse 50% të pacientëve me sindromin inflamatore kronike dhimbje legenit.

  HETIMI e urinës

  Urinalysis

  Treguesit më të rëndësishme të urinalysis janë: proteina, qelizat e bardha të gjakut, bakteret.

  Urina normale nuk përmban proteina. Në urinë e njerëzve të shëndoshë të shfaqin 1-2 (5) leukocite në fushën mikroskop e parë. Rritja e numrit të leukociteve (më shumë se 5 '20 në mikroskop syve) është leykotsituriya më shumë leukociteve 60-100 - pyuryey. Leykotsituriya dhe pyuryya tregojnë inflamacion në sistemin urogjenital.

  Bacteriuria në urinalysis ka vlera të rëndësishme diagnostike. Më shumë informues numëruar numrin e mikrobeve në njësinë e vëllimit (shkallë e bacteriuria) dhe ekzaminimit bakteriologjike të urinës.

  Ekzaminim citologjik e urinës

  Në studimin e sedimenteve urinës (çdo formë histologjike të tumorit), janë dy lloje të qelizave epiteliale. Disa, ndryshimi errët degjenerative, shpesh e zgjatur, e vendosur më vete, të tjerët - qeliza të mëdha janë komplekse ose si struktura papilare. Berthamat me chromatin trashë në disa bërthamave janë gjetur. Të dyja llojet e qelizave mund të zbulohet në të njëjtën pacientit në pjesë të ndryshme të urinës. Në mënyrë tipike, të drogës është elementet detritus sfond eritrociteve inflamator. Nga tsytohrama mund në shumicën e rasteve vetëm gjykojë prania ose mungesa e qelizave malinje të tumorit.

  Ekzaminimi bakteriologjik të urinës

  Në urinë normale njerëzore të marra nga jo-invazive, mund të jenë të kontaminuara me mikroorganizmave traktin urinar skajor dhe lëkurën e perineum. Identifikimin e një ose më shumë qelizat bakteriale në fushën vizuale mikroskop tregon prezencen e 1 ml urine 105 ose më shumë mikroorganizmave. Identifikimi i një ose më shumë leukocite në fushën mikroskop e parë është një tregues i infeksionit. Në të shëndetshme njerëzore përjashtim urina diskreditimi prej vetëm disa qeliza bakteriale dhe leukociteve.

  Duke urinë për studim bakteriologjik, kryhet pas tualet të kujdesshëm vulvë zgjidhje 0.5% të kalium mangan-acid apo ujë të vluar dhe sapun. Urina grumbullohen në një enë sterile me një kapak, në një sasi prej 10-15 ml. Mostrat dërgohen në laborator brenda 2 orëve të mostrës apo të ruhen në frigorifer në 4 ° C deri në dorëzimin në laborator (maksimumi 18 orë).

  Lëshoj një fjalë hulumtimi

  Lëshoj një fjalë hulumtimi ju lejon të:

  • Në disa raste, të kryejë një diagnozë diferenciale midis sindromi kronik inflamator dhe jo-inflamator dhimbje legenit.
  • Identifikimi përfshirjen e sistemit riprodhues në procesin inflamator.
  • Të përcaktuar cilësinë e lëngun seminal.

  Lëshoj një fjalë Vlerësimi kryhet në përputhje me standardet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH)

  Parametrave normalë spermës

  OPSIONET VLERA
  Fushë 2.0 ml dhe më shumë
  pH 7,2-7,6
  Lloji dhe viskozitetit Normal
  Hollim Më pak se 60 minuta.
  Qelizat e bardha të gjakut Më pak se 1.0 x 106 në 1 ml
  Flora Jo më pak se 103 KSL në 1 ml
  Përqendrim 20.0 x 106 në 1 ml dhe më shumë
  Lëvizshmëri Kategoria 50% "a + b" ose 25% ose më shumë kategori "dhe"
  Morfologji 50% ose më shumë forma normale
  Qëndrueshmëria 75% ose më i levizshem totale
  Ngjitje Jo
  Testi MAP Më pak se 10% e spermës lëvizshme veshura me antitrupa

  Kur leykotsitospermii (numri i leukociteve në spermë më shumë se 1,0 x 106 në 1 ml) rekomandohet ekzaminimin mikrobiologjik të derdh. Përqendrimi i baktereve patogjene në derdh më shumë se 103 KSL në 1 ml bakteriospermiey klinikisht të rëndësishme.

  EKZAMINIMI Urodynamic

  Uroflowmetry është më e përballueshme studimet urodynamic fiziologjike dhe noninvasive, duke i lejuar për dinamikën e drejtpërdrejtë e regjistrimit imazhin e vëllimit normë rrjedhjen e urinës gjatë urinimit. Informatat e marra nga përpunimi Uroflouhramma, për të gjykuar të gjithë të contractility e detrusor, duke zbuluar qafën e fshikëzës dhe uretrës terrenin. Parametrat më të rëndësishme, vlerësohet në uroflowmetry janë: Shkalla maksimale rrjedhjes urinar (max Q), norma mesatare e rrjedhjes (Q m), rrjedhin kohë (t) dhe formën e lakores. Shkalla maksimale e rrjedhjes urinar kalon 15 ml / s, duke treguar funksionimin normal të fshikëzës dhe qenët i qartë uretral (90-95%), dhe norma maksimale e rrjedhjes nën 10 ml / s infravezikalnaya sugjeron pengim (90-95%) (Fig. 25 26). Për të shfaqur sasia urinim drejtë e urinës duhet të jetë 200 deri në 400 ml. Shkelja e detrusor apo vëllimit shumë të vogël të urinës (më pak se 100-150 ml) gjithashtu mund të çojë në një rënie në normën e urinar rrjedhës. Rritja e presionit të zbrazjes gjatë urinimit mund të rrisë normën e rrjedhës, përkundër pengesave prania infrapuzyrnoy. Shkalla maksimale urinar rrjedhës gjithashtu varet nga mosha e pacientit. Në gjendje normale norma maksimale e rrjedhjes së urinës bie me moshën. Të rinjtë mund të ketë pengimin e rrjedhjes me një shpejtësi maksimale prej më shumë se 15 ml / s (i quajtur infravezikalnaya pengimi rrjedhës së lartë dhe presion të lartë).

  Uroflowmetry - shqyrtimit metodë për vlerësimin e pacientëve me LUTS, ajo nuk mund të saktë lokalizoni vendin e mosfunksionim të dyshuar. Megjithatë, devijimet e identifikuara sipas uroflowmetry është një tregues për shqyrtim të mëtejshëm urodynamic.

  Indikacionet për ekzaminim invazive urodynamic:

  • Prania e urinimit obstruktive, e cila është manifestimi kryesor i sëmundjes.
  • Reduktimi maksimal shkalla urinar rrjedha më pak se 20 ml / s.
  • Rritja e vëllimit të urinës mbetur (më shumë se 50-100 ml).
  • Mungesa e përgjigjes ndaj terapisë me alfa-blockers.

  Liquid tsystometriya - Regjistrim marrëdhënie vëllimi i fshikëzës dhe detruzornoho presion gjatë mbushjes së saj, e cila është bazuar në matjen e presionit në zgavrën e fshikëzës, kur të plotësojë atë me lëng. Kjo metodë jep informacion në lidhje me pronat e adaptimit, aktiviteti refleks dhe ndjeshmëri të fshikëzës. Metoda është treguar për diagnozën diferenciale e sëmundjeve të ndryshme urologjike: stresi machy urinar, mosfunksionim neyrohennoy fshikëz dhe të tjera

  Profilometriya uretrës - presioni rekord shkaktuar nga muret anësore të uretrës përgjatë gjithë gjatësinë e saj. Studimet për të vlerësuar gjatësinë e përgjithshme dhe profili funksional, maksimale presion mbylljen urethral dhe presionin apo dallimin në mes vnutriuretralnoho dhe presionit Unutrypuzyrna. Profili vnutriuretralnoho matje presion jep një pasqyrë të saktë të pajisjes mbyllje të fshikëzës dhe dallojnë llojet e ndryshme të çrregullimeve, duke filluar nga mosmbajtjeje urinar dhe mbaron pengim ynfravezykalnoy.

  Informacion të plotë në lidhje me gjendjen e traktit të poshtëm urinar dhe diafragma legenit, si dhe ndërveprimet e tyre në dispozicion nëpërmjet presionit uretral regjistrimit, sechomihurovoho, barkut, detruzornoho dhe electromyography legenit kat.

  Cystoscope

  Cystoscopy qenë fakultativ, metoda invazive dhe përsëritja duhet të kryhet nën indikacione të rrepta:

  • Hematuria.
  • Specifikimi një histori të traumave të sistemit urogjenital dhe perineum.
  • Urinim pengesa.
  • Para operacionit të parashikueshme
  • Në prani të dhimbjes suprapubic është kryesor dhe shfaqje e rezistente në terapinë standarde të sëmundjes, për të shmangur cystitis intersticiale.
  • Për diagnozën diferenciale e sëmundjeve të ndryshme, kur shteruar mundësitë e metodave noninvasive diagnostike.
  • Në disa raste, qëllime mjekësore dhe diagnostike - pas fazës së diagnostifikimit të fshikëzës hydrostatycheskoy përhapje nën anestezi të përgjithshme.

  Teknikat Prostata imazhit

  Ultratinguj imazhit të prostatës është e thjeshtë, të lira dhe informative metodat diagnostike e hetimeve të përdorura për të diagnostikuar prostatitis. Ultratinguj kanceri i prostatës duke përdorur hetim zorrës së trashë (prostatës TRUS) është "Standardi i artë" në diagnostikimin me ultratinguj e sëmundjeve të prostatës, veçanërisht prostatës. Indikacionet për përdorimin e saj:

  • Prostatitis akute bakteriale - përjashtimi prostatic abscesi në mungesë të dinamikave pozitive kundër sfondit të terapisë me antibiotikë.
  • Zbulimi i ndryshimeve patologjike në prostatës, mund të ndikojnë në përcaktimin e politikës së trajtimit (cysts, gurë, abscese).
  • Kanceri i prostatës dyshohet bazuar në rezultatet e provimit dixhital zorrës së trashë.
  • Nëse ka dhimbje lidhur me derdhje, për të shmangur pengesat e cysts gypit ejaculatory apo patologji ose fshikëzat seminale.

  Në cystitis përsëritura bakteriale për shkak të përjashtimit të këmbënguljes bakteriale me gurë prostatës.

  Në të njëjtën kohë, madhësia e vogël e cysts prostatës, zonat e kalcifikim dhe gurë gjenden në shumë pacientë me pa shenja të inflamacionit në gjëndër prostatës.

  Ekzaminimi me ultratinguj e zgavrën e barkut, retroperitoneale, legenit përdoren për diagnozën diferenciale, zbulimin e comorbidity, dhe të përcaktojë sasinë e urinës së mbetur pas urinimit. Nëse dyshoni se një absces klinikisht domethënës sëmundje (prostatës, kanceri i prostatës dhe fshikëz, hyperplasia mirë prostatic, lezione të sistemit musculoskeletal që simulon simptomat e prostatitis, etj) duke përdorur tomography llogaritur dhe rezonancë magnetike.

  Sipas rezultateve të metodave të mësipërme kërkimore, doktori bën gjetjet dhe diagnoza.

  Nëse ju gjeni prostatitis, urolog përshkruajnë trajtim.

  Trajtimi varet nga forma dhe etiologjisë së prostatës, për shembull, në trajtimin e prostatitis calculous përdorimit masazh prostatës, stimulim elektrik,
  kongjestive prostatitis - përdorur në trajtimin e masazh prostatës, fizioterapia, banjot baltë, terapi nxehtësisë,
  Trajtimi i prostatitis inflamatore dhe bakteriale përfshin një kurs të terapisë me antibiotikë, dhe vetëm pasi të gjitha trajtimet e tjera.

  Kjo është arsyeja pse vetë-diagnozën dhe vetë-trajtimin e prostatitis papranueshme.