Prostatitis - Trajtimi i prostatës - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi OT


Përmbajtje
Prostatitis
Simptomet e prostatitis
Prostatitis akute bakteriale
Prostatitis kronike bakteriale
Prostatitis dhe sterilitet
Diagnoza e prostatitis
Trajtimi i prostatitis
Komplikimet prostatitis
Parandalimi dhe pacienti prostatitis monument
Faqja 7 nga 9

Trajtimi i prostatitis


Trajtimi i prostatitis është një problem i madh për mjekët e gjithë bota. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se mjeku nuk i ndihmon prostatitis pacienti mund, dhe shko tek ai nuk ka kuptim. Kjo nuk është gjithmonë e mundur për të krejtësisht të kuruar pacientin nga prostatitis, por eliminojnë simptomat dhe do të shkaktojë që zgjasin shuarja e qëndrueshme vepra moderne të mjekësisë. Dhe ka pacienti do të varet nga kohëzgjatja e kësaj periudhe. Nëse kjo është e qartë dhe me kujdes të ndjekë të gjitha rekomandimet e mjekut tuaj, ka të ngjarë që simptomat e pakëndshme të zhduken dhe të mërzitur për jetën. Megjithatë, ky trajtim i prostatitis duhet të jenë gjithëpërfshirëse dhe të zgjedhur mirë.

Për trajtimin e përdorur masa të tilla si terapi antibiotike, masazh prostatës, fizioterapi, terapi ymmunokorrehyruyuschaya dhe mënyrën e jetesës. Vetëm kombinimi i këtyre masave mund të çojë në efektin e dëshiruar. Trajtimi i sëmundjes është shumë e rëndë që ju nuk mund të përballojë për të lënë pas dore ndonjë nga trajtimet e mësipërme. Le të shqyrtojmë secilën prej tyre veç e veç.

TERAPIA antibacterial

Prostatitis akute

Terapia me antibiotikë është metoda kryesore e trajtimit konservativ. Zgjedhja e drogës antibacterial ndikojnë faktorët e mëposhtëm:

 • Aftësia për të depërtojnë indet dhe gjëndër prostatës sekretimit dhe për të krijuar një përqendrim mbi vlerat MIC e shumicës patogjene.
 • Spektri i aktivitetit antimicrobial. Po, antibiotikët macrolide depërtojnë edhe në strukturën e prostatës, jo aktive kundër baktereve Gram-negative - agjentëve kryesorë etiologjik të prostatitis akute.

Megjithatë, prostatitis akute ndryshe nga inflamacion kronik i antibiotikëve beta--laktam dhe aminoglycosides mund të grumbullohen në indin e prostatës në përqëndrime të mjaftueshme për të shtypur më patogjene, për shkak të zgjeruar prostatës perfuzioni dhe rritjen e permeabilitetit të barrierës n-moprostaticheskoho. Ajo duhet të mbahet mend se aftësia e antibiotikëve për të depërtuar këto grupe në gjëndër prostatës zvogëlohet si qetësimin poshtë inflamacion. Prandaj, efekti klinik duhet të shkojë në droga të tjera me gojë.

Sindromi inflamator dhimbje kronike pelvike (nebakteriynyy kronike prostatitis)

Terapia me antibiotikë e sindromës inflamatore kronike dhimbje legenit është trajtimi më i zakonshëm i rekomanduar. Baza për emërimin e antibiotikëve janë:

 • Terapi antimicrobial sjell lehtësim për disa pacientë me sindrom dhimbje kronike pelvike, pavarësisht nga rezultatet negative të studimeve mikrobiologjike.
 • Provuar efektin klinik të terapisë me antibiotikë në pacientët me CP inflamator / CPPS.
 • Gjasa Roli kriptnyh (trudnokultiviruemyh) mikroorganizmave në etiologjisë së prostatitis kronike Nonbacterial dhe frekuencë të lartë të zbulimit të kësaj kategorie të pacientëve.

Sindroma inflamator dhimbje kronike e legenit

Ende nuk ka konsensus mbi rolin e terapisë me antibiotikë në pacientët me sindromin jo-inflamatore kronike dhimbje legenit.

Prostatitis asimptomatike inflamator

Sipas rekomandimeve të Konferencës Ndërkombëtare Konsensusit për të përmirësuar diagnostikimin dhe trajtimin e prostatitis (Giessen, 2002), pacientët me prostatitis inflamatore nuk asymptomatycheskoho kërkojnë trajtim pavarësisht laboratorike, shenjat citologjike ose histologjike e inflamacionit.

Trajtimi i pacientëve në këtë kategori është mbajtur nga disa treguesve:

 • Varfëri
 • Zbulimi nga mikrobiologjike ekzaminimit njohur patogjene të tilla si Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis.
 • Kur ngritur PSA dhe rezultate pozitive të ekzaminimit mikrobiologjik (para përcaktimin e treguesve për biopsi të prostatës).
 • Para trajtimit kirurgjik për kancer të prostatës.

Përdor të njëjtat droga antibakteriale për trajtimin e prostatitis kronike bakteriale

Alpha-blockers

Gjatë procesit normal urinimit, pak para uljes, një rënie në presion fshikëz yntrauretralnoho që mund të regjistrohen në muskul unazor uretral jashtëm. Pasuar nga një rritje e menjëhershme vnutripuzyrnoho me reduktimin e presionit detrusor. Me uljen e detrusor festohet pauzë Elektrike (rehystryruemaya në EMG), duke reflektuar relaksim e vazhdueshëm të muskul unazor uretral jashtëm gjatë të gjitha fazave të urinimit.

Për pacientët me sindromin kronike prostatic, pavarësisht nga prania ose mungesa e ndryshimeve inflamatore në sekretimin e prostatës, e karakterizuar nga ndryshimet e mëposhtme në shtetin e traktit të poshtëm urinar, regjistrohen duke përdorur video të urodynamycheskoho studim presioni-rrjedhës të jashtëm EMG urethral muskul unazor:

 • një rritje të konsiderueshme në presionin uretral mbylljes,
 • ulja e normës maksimale dhe mesatare e rrjedhës së urinës,
 • Shpalosja jo e plotë e qafës fshikëzës gjatë urinimit, i shoqëruar nga rritja e tonit uretral me ngushtimin e saj në muskul unazor uretral jashtëm.

Këto ndryshime janë rezultat i mosfunksionimit te sistemit nervor simpatik që janë primar në lidhje me faktorë muskujve. Sipas koncepteve moderne, pengim funksionale urethral është primar faktor etiologjik prostatitis, përcakton frekuencën e relapses dhe rehabilitimin e vështirë të foci lokale të infeksionit. Forcimi stimulim adrenerhycheskoy shkaktuar nga faktorë lokal ose të largët të tërhequr uretral përmbajtjes zbaticë prostatycheskye në ngushticën zonë kryesisht periferike e prostatës duke rritur tonin e muskujve të butë, duke çuar në zbulimin jo të plotë të mitrës dhe për të rritur tonin e muskul unazor jashtëm të fshikëzës. Shkelja e tonin e muskujve të çon në ndryshime në karakteristikat e rrjedhjes së urinës (nga fletë-fletë të trazuar), e cila tërheq intraprostaticheskoho zbaticë, e cila është një nga mekanizmat bazë të prostatitis dhe ndodh në 70% të rasteve të studiuara. Sipas G.A. Barbalis (1998), përdorimi i alfa - blockers konfirmon rolin e alfa-blockers në zhvillimin dhe Patogjeneza e zbaticë intraprostaticheskoho sindromi prostatic:

 • uljen maksimale mbylljes presionin uretral,
 • normalizimi i hulumtimit Video urodynamycheskyh
 • përmirësimin mbresëlënëse të simptomeve,
 • rritet në normën e rrjedhës së urinës,
 • pasi të keni ndaluar marrjen alfa blockers rikthimin e ish ankesave dhe uljen e normës rrjedhën e urinës. Studimet përdorur alfa - blockers dhe antibiotikët në pacientët me prostatitis kronike bakteriale dhe sindromi kronik dhimbje pelvike (inflamator dhe jo-inflamator) tregoi se:
 • Rikthim i prostatitis kronike bakteriale ishte dukshëm më i ulët për shkak të përdorimit të alfa-blockers (sipas ekzaminimit mikrobiologjike të sekrecioneve të prostatës) dhe lehtësim simptomë është arritur për shumë muaj.
 • Sindromi i legenit blockers kronike monoterapi dhimbje alfa ishte më efikase (shkalla e ulët përsëritje e dhimbje) se kombinimi i alfa-blockers dhe antibiotikët.

Vihet re se në qoftë se trajtimi është blockers alfa zgjati një kohë të shkurtër pas ndërprerjes së trajtimit u kthyer simptomat urodynamycheskyh dhe çrregullime. Përdorimi i zgjatur i alfa-blockers në disa pacientë është duke u përmirësuar dhe efekt të qëndrueshme mbetet edhe pas ndërprerjes së drogës.

1. Përdorin alfa-bllokues tregohet për trajtimin e sindromës dhimbjes kronike pelvike (inflamator dhe noninflammatory) dhe prostatitis kronike bakteriale.

2. Kohëzgjatja e rekomanduar e terapisë duhet të jetë së paku 6-8 muaj pas arritjes së një periudhe asimptomatike, një dozë në të cilën është arritur efekti terapeutik.

Terapia Hormone

Gjëndër prostatës është një hormon trupi, zhvillimi dhe funksionimi i tij përcaktohen kryesisht nga bilanci në mes të androgens dhe estrogjene. Shumica e studiuesve besojnë se procesi origjinal inflamator fillon në kanalet e lobes e prostatës, ku ajo përhapet në indet e prostatës. Terapi ANTIANDROGJENAVE konsiderueshme zvogëlon sasinë e indeve të gjëndrave të prostatës dhe mund të ketë një efekt indirekt mbi rrjedhën e procesit inflamator.

M'yazovyhrelaksantiv

Pacientët me sindromën e dhimbjes kronike pelvike janë në ton rritjen ose edhe vrull e hulli dhe muskujve të lëmuar të traktit të poshtëm urinar, perineal dhe diafragmë legenit. Për të korrigjuar tonin e fibrave muskulore të lëmuara rritur përdorimin e alfa-blockers, dhe për të ndikuar në hulli muskujve - relaxants muskujve. Në studimet e vogla kanë shënuar uljen vfazhennosti simptomat prostatës.

Phytotherapy

Ilaç bimor është përdorur shumë për trajtimin e sëmundjeve të jo-malinje të prostatës. Efektet e ilaçe bimor kuptohet më mirë nga shembulli i hyperplasia mirë prostatic. Përdorimi i tyre është për shkak të efekteve komplekse, mundësia e përdorimit të zgjatur, mungesa e ndikimit negativ në funksionimin e organeve dhe sistemeve të ndryshme, si dhe një incidencë të ulët të efekteve anësore. Për më tepër, besim më të madh në shumicën e pacientëve që shkaktojnë agjentët nga përbërësit natyral.

Terapia SHTESË drogës

Shumë barna e grupeve të ndryshme farmakologjike të përdorur në trajtimin e dhimbjes kronike e legenit. Diversiteti i tyre shpjegohet me mungesën e një kuptim të qartë të etiologjisë dhe patogjenezës së, si dhe rezistencës ndaj trajtimit dhe incidencë të lartë të rishfaqja e dhimbjes. Disa droga janë përdorur për të trajtuar dhimbjet në pacientët me sindromin kronike dhimbje legenit bazuar në përdorimin e tyre të suksesshëm në trajtimin e shumë sëmundje kronike dhimbje e vende të ndryshme.

Terapia fizike

Në ekzaminimin fizik të pacientëve me sindromin kronike dhimbje legenit shpesh, sidomos në bigëzim, disa zona të lokalizuara anatomike e siklet apo dhimbje. Këto zona në perineum dhe legenit mund granatahedhës (shkaktojë) pikat, duke çuar në zhvillimin e dhimbje myofascial

Pika Myofascial kritike është pika me dhimbje të ndjeshme, zakonisht një segment i zënë nga muskujve skeletik apo tabelë muskujve e cila është e dhimbshme në compression dhe të cilat mund të japin rritje të dhimbjes karakteristike yrradyyruyuschey, ëmbëlsi fenomeneve autonome. Presioni në pikën e dhimbjes bën pacientin të reagojnë fizikisht për dhimbje ose manifestime verbale e mocioneve. Kryesisht dhimbje varet presion ushtruar studiues, sipas nevojës në studim për të mbajtur konstante presion. Studimi histologjike e këtyre zonave nuk tregojnë ndonjë ndryshim strukturore.

Pikat shkaktojë Arsimi është një rezultat i lezione inflamatore në legen, por përveç inflamacion, duke provokuar shumë faktorë mund të luajë një rol në zhvillimin e tyre. Pikat shkaktojë janë gjetur në mbaresa nervore motorike. Studimet Electrophysiological e pikave të shkaktojë ka treguar se aktiviteti elektrik në këto zona është rezultat i mosfunksionimit të nervave motorike mbaresa shpesh se strukturat gisht muskujve.

Edhe pse ndjeshmëria e dhimbshme rajon në muskujve mund të jenë në lidhje me madhësinë e disa centimetra, është në vetvete një pikë kritike ka një diametër prej disa milimetra. Sipas Hubbard dhe Berkoff pikë kritike është formuar në fibrave muskulore të strukturave gisht nën kontroll simpatik dhe janë përgjegjës për tensionin e muskujve. Kur prolonhyrovannom ose tensioni kronik, që shtrihen ose shtrembërim, një aktivizimi kimike në muskuj kapsulë veretenoobraznoy. Stresi psikologjik mund të shkaktojnë ndryshime në aktivitetin electromyographic, duke konfirmuar hipotezën se stresi dhe ankthi janë të lidhura ngushtë me simptomat, nëse jo drejtpërdrejtë faktorët etiologjik.

Faktorët për formimin e pikave Myofascial shkaktojë janë:

 • Ndryshime të ndryshme në skelet e gjymtyrëve të ulëta, duke çuar në ndërprerjen e marrëdhënieve normale strukturave anatomike.
 • Aktiviteti i tepruar seksual.
 • Microtrauma përsëritet kapsllëk mukozës rektumit.
 • Sport që çojnë në stimulimin kronike legenit.
 • Lëndimit apo praktikat pazakonshme seksuale.
 • Infeksionet e përsëritura.
 • Ndërhyrje kirurgjikale.

Efekti terapeutik i këtyre pikave të shkaktojë mund të përfshijnë trajtime termike, masazh, compression ishemike apo shtrihen ushtrime për të rritur gradualisht relaksim, anastetikov injeksion, elektoneyromodudyatsiyu, yoga dhe akupunkturë.

Më së shpeshti përdoret teknikë për momentin:

 • Masazh prostatës.
 • Ndikimi në pikën myofascial nisjes.
 • Ushtrimet e relaksimit.
 • Biofeedback.
 • Terapi Neyromodulyatornyh.
 • Akupunkturë.

Masazh prostatës

Prostata masazh është përdorur për Trajtimi i prostatitis kronike nga shekulli i 19-të, por ende nuk ka ndonjë pamje të vetme në vendin e këtij trajtimi, ndër të tjera, që përdoren për trajtimin e kësaj sëmundjeje të gjerë. N. Strahler (1955) nuk e rekomandojmë për të kryer masazh të prostatës për prostatitis kronike dhe S. Blumensaat (1961) i atribuohet ndërhyrjes masazh, i cili bie ndesh me parimet themelore të kirurgjisë. EM Meares (1989) besonin se kjo është e mundur për të zbatuar atë vetëm në mungesë të aktivitetit seksual. Në të njëjtën kohë, shumica e studiuesve besojnë se procedura efektive masazh prostatës. Mekanizmi i veprimit të masazh terapeutik prostatës:

 • rivendosjen qenët i qartë i qumështit;
 • rrit antibiotikët Penetratsija në indet e prostatës;
 • mund të aktivizoni mikroorganizmave që janë në pjesën tjetër, duke i bërë ata më të ndjeshëm ndaj terapisë me antibiotikë;
 • përmirëson qarkullimin e gjakut dhe tonin e muskujve të prostatës;
 • mundëson mostrat sekrecion të prostatës për kërkimin mikroskopike dhe mikrobiologjike.
 • Zbatimi i masazh prostatës - Procedura përgjegjës që duhet të jetë në mirëbesim për pacientët me një mjek që rrit relaksimin e pacientit, dhe, rrjedhimisht, pa dhimbje dhe efektive manipulimit zbatimit.

Pacienti është i përgatitur për masazh prostatës, përkulur përpara dhe të përkulur bërryla e tij në tryezë kërkimore, këmbët përhapur në gjerësi prej 60 cm. Mjeku që kryen studimin, vë në doreza vë në xhel gishtit tregues (në disa situata, ju mund të përdorni xhel anestetik). Pastaj dora e tij pa shtyn mollaqe në gjerësi, duke lejuar gishtin tregues Preket fëmija muskul unazor anal. Në mënyrë tipike, reagimi në kontakt - tkurrje të muskujve. Pas mjekun e tyre të butë prezanton një relaksim të gishtit tregues në ampulë rektumit.

Marramendje apo i dobët janë raportuar në më pak se 10% e pacientëve gjatë masazh parë prostatës. Këto kushte shkaktohen zakonisht nga frika ose ankthi dhe nuk lindin kur kryhet siç duhet, masazh efektive të prostatës.

Prostata Masazh është konsideruar i suksesshëm në marrjen e të paktën 4 pika lirisht jashtë sekretimit të prostatës.

Trajtimi më i famshëm dhe i njohur për prostatitis kronike përdorur masazh të prostatës është Manila Protocol (masazh prostatës tri herë në javë, hulumtim dinamike mikrobiologjike dhe aplikimi i antibiotikëve spektrin e gjerë). Analiza e përdorimit të masazh ne trajtimin e prostatës 4,000 pacientët me prostatitis kronike zbulohet modelet e mëposhtme:

Shumica e pacientëve mikroskopi i parë i sekretimit të prostatës është më pak se 10 leukocytes në horizont.

Në sekretimit të prostatës marra në masazhet katërt prostatës ka qenë një rritje të mprehtë në numrin e qelizave të bardha të gjakut (60 në horizont).

Një ulje e ndjeshme e numrit të leukociteve (më pak se 20 në sytë, dhe nganjëherë madje edhe një në sytë) festoi procedurën e tetë.

Pas heqjes së antimicrobials duhet të jetë një rritje të lehtë të numrit të leukociteve, pasuar nga një rënie graduale, të cilat kanë valë-si karakter. Trajtimi lejon shumica e pacientëve për të arritur autorizimin e simptomave klinike dhe rehabilitimin mikrobiologjike. Ekzaminimi Kontrolli pas 4 muajve pas trajtimin e pacientëve me mungesë të simptomave dhe një numër të konsiderueshëm të qelizave të bardha të gjakut në sekrecionet e prostatës tregoi pak se 10 leukocite në sekrecionet e prostatës me rezultate negative të studimeve mikrobiologjike. Rifillimi është i lidhur zakonisht me mbi-tion inflamacion asimptomati në partnerëve seksualë. Re-ekzaminim pas 4 muaj pas riorganizimit të partnerëve të pacientëve nuk gjeti përsëritjen e prostatitis kronike. Analiza e varg klinike (maksimum dhe numrin minimal të leukociteve në sekrecionet e prostatës që shfaqen gjatë trajtimit) tregon se mundësia e ndryshimeve më të rënda inflamatore në sekretimin e prostatës në masazh e parë e prostatës është shumë më e ulët sesa e katërt. Dalja riciklohen nga prostati në procedurën e katërt është inflamacion më objektiv kriteret. Rritja e numrit të qelizave të bardha të gjakut është në përputhje me restaurimin e daljeve nga kanalet e infektuara prostatës, dhe tregon infeksion të mëtejshme leje rënie.

Indikacionet për të kryer masazh prostatës është:

 • Prostatitis kronike bakteriale.
 • Sindromi dhimbje kronike pelvike.
 • Prostatitis asimptomatike (gjatë trajtimit).
 • Nevoja për sekretimin e prostatës për qëllime diagnostike.

Kundërindikimet për masazh të prostatës:

 • Prostatitis akute bakteriale.
 • Prostatitis kronik në kombinim me kancerit të prostatës, ose BPH.
 • Gurë prostatës.
 • Këto cysts prostatës.
 • Vështirësia urinimi praninë e urinës mbetur.

Shumica e studiuesve bien dakord me deklaratën e Hinman, një traumë që masazh të rregullt prostatës nuk është shkaku i qelizave të bardha të gjakut në sekrecionet e prostatës, kur infeksioni ishte munguar përsëri. Konfirmimi i këtij konkluzioni është zbutur simptomat dhe për të zvogëluar numrin e leukociteve në shumicën e pacientëve për shkak të masazh zgjatur prostatës. Kështu, masazh prostatës është treguar në forma të ndryshme të prostatitis kronike, si dhe një procedurë efektive dhe të sigurt.

Biofeedback

Një shumë e hulumtimit kanë treguar se biofeedback ka potencial të rëndësishëm për të përmirësuar simptomat e pacientëve, sidomos kur dhimbja dhe dysuria mund të jetë e mesme të disa formave psevdodissinerhii, duke shkaktuar çrregullime urinim dhe të përsëritura bigëzim vrull muskujve. Efektiviteti i teknikave - në 60-70%. Trajnimi zhvillohet në disa faza:

1. Arsimi i durueshëm dhe tkurrje e padrejtë zgjedhor dhe relaksim i muskujve legenit kat, atëherë dhimbja ngjarja legenit duke përdorur teknikën e biofeedback.

2. Metodat pacientët arsim Trajnimi fshikëzës me një rritje progresive në intervalin midis urinimit në 4 - 5 orë.

3. Pacientët Studimi njohin simptomat dhe përdorimin e teknikave biofeedback.

Pajisje individuale për trajnim duke përdorur biofeedback abonim-bazuar aktivitetin e EMG përdorur me sensor anorectal që lejon pacienti për të praktikuar relaksim dhe tkurrje të muskujve të legenit për 20-30 minuta në ditë në shtëpi. Këto trajnime së bashku me ushtrime reduktimin e stresit dhe gradualisht rritet për të bërë deri relaksimit programin kompleks të trajtimit sindromi dhimbje pelvike kronike.

Ndikimi në pikat Myofascial shkaktojë

Ndikimi në fillimin Myofascial (shkaktojë) pikë duke përdorur pellgu masazh. Është e rekomanduar për të kryer atë në anën e majtë të pacientit. Masazh brendshme legenit - ky lloj i mundimshëm i terapisë. Në disa raste, për të arritur progres të moderuar, kohëzgjatjen e trajtimit mund të arrijnë një orë.

Zakonisht duhet disa muaj të trajtimit me intervale javore. Mjekimi kryhet 2 herë në javë për 4 javë, 1 ditë në javë për 8 javë, atëherë sipas nevojës.

Neyromodulyatornyh TERAPIA

Një metodë e trajtimit sindromi dhimbje e dhimbje kronike pelvike është neyromodulyatsii elektrike. Aktualisht janë metoda të ndryshme:

 • Stimulimi Elektrohalvanichnyh zorrës së trashë - ka vetëm një efekt pozitiv në disa pacientë.
 • Chrezkozhnaya epidural stimulim palcës kurrizore.

Një studim klinik i kryer në Japoni tregoi lirim të pjesshëm ose të plotë të dhimbjes në 71% të pacientëve. Implantimi neyrostymulyatora ishte efektive në 55% të pacientëve, sipas sondazhit kryer një vit pas operacionit. Efikasiteti ishte i vendosur për të ulur dhimbjen me 50 për qind ose më shumë.

Anestezi është pranë bishtit çuar në reduktimin e më shumë se 95% e simptomave për një muaj. Disa pacientë bezbolevoy periudhë zgjati 4-10 muaj.

Trajtimet minimalisht invazive

Për trajtimin e prostatitis kronike, teknikat e mëposhtme:

 • Thermotherapy mikrovalë Transurethral (TUMT).
 • Hipertermia Transrektalnaya.
 • Balonnaya zgjerim transurethral.
 • Yholchataya ablatsyya prostatës transurethral (ton).
 • Prostatës Laser.
 • Neyromodulyatsii invazive (InterStim).

Shumica e tyre janë përdorur për të trajtimin e hyperplasia mirë prostatic dhe për këtë arsye teknikat dhe efektet kuptohet më mirë në lidhje me sëmundjen. Efikasiteti dhe siguria e trajtimeve minimalisht invazive hetuar në të vogla, studime të pakontrolluara pilote. Prandaj, pavarësisht efektit pozitiv në disa pacientë, këto metoda nuk mund të rekomandohet për përdorim të gjerë.

Trajtimi kirurgjik

Trajtim kirurgjikale të sëmundjeve inflamatore të prostatës është kryer rralle dhe zakonisht i lidhur me eliminimin e komplikacioneve zhvilluar të sëmundjes themelor. Metodat kryesore të trajtimit kirurgjik të prostatitis janë:

 • Rrethprerja kur phimosis shkakton pengimin e uretrës, balanyt infeksion i rrugëve urinare kronike ose periodik traktit.
 • Trajtimi kirurgjik i kufizimeve Urethral, ​​zhvilluar si rezultat i kësaj ka vazhduar prostatitis kronike ose uretritin dhe sëmundjeve të tjera.
 • Operacionet, duke përfshirë punctures, dhe endoskopike synojnë kullues lunge prostatës, cysts të mëdha apo të eliminuar pengimin e gypit ejaculatory.
 • Kirurgjisë fshikëzat seminale - në inflamacion destruktiv dhe daljeve të dëmtuar nga fshikëzat seminale, duke ndërlikuar kursin e prostatitis.
 • Intsyziyi qafën transurethral fshikëz - me sklerozë të qafës fshikëzës, për të eliminuar pengesat ynfravezykalnoy dhe të ndërpresë rrethin vicioz të lidhur me zbaticë intraprostaticheskoho urinar.
 • Heqje radikal transurethral e prostatës.
 • Prostatectomy radikal.

Vini re se trajtimi edhe kirurgjik i prostatitis kronike ka një efikasitet të ulët. Kështu, frekuenca e kurë kronike prostatitis pas heqje transurethral të prostatës ishte 40-50%.

Ka vetëm raporte të izoluara në zbatimin e prostatectomy radikal në prostatitis kronike. Një botim raportuar mbi zbatimin e dy pacientëve të rinj prostatectomy radikal. Indikacionet për trajtim kirurgjik ishin kriza periodike hemolitike, terapi konservative palëkundur. Megjithatë, materiale histologjike provim është zbuluar kancerin e prostatës.

Në analizimin ndërlikimet që lidhen me zbatimin e prostatectomy radikal ka treguar se impotenca ndodh në 9-75% të pacientëve, mosmbajtjeje - 8%, dhe mund të zhvillojnë komplikime të tjera të veçanta për çdo transaksion të hapur.

Pas trajtimit, pacienti duhet të merret shqyrtimin dhe nëse është e nevojshme nënshtrohet trajtimit shtesë të përshkruara nga mjeku juaj.

Këshilla për trajtimin e prostatitis

Gjëja më e keqe, e pakëndshme, të sëmurë dhe degradues, në përputhje me shumicën dërrmuese të njerëzve që i pret ata në trajtimin e prostatitis - një masazh prostatës. Këto përvoja të mundur që shumë njerëz nuk janë shumë të qarta nga ana zotërinj iniciativë të flasim për metodat më të fundit të trajtimit të prostatitis pa masazh të prostatës. Nuk është e habitshme, njeriu pranon të paguajë para për të hequr qafe të sëmundjes, duke shmangur momente të tilla të pakëndshme. Për fat të keq, këto metoda e trajtimit të prostatitis shfaqen dhe zhduken çdo ditë, vetëm duke dëshmuar përsëri dhe përsëri që masazh prostatës ka qenë për shumë dekada dhe mbetet themeli i trajtimit të prostatitis.

Efektet e masazh në gjëndër prostatës është shtyrë gisht sekrecionet inflamatore të grumbulluara në të, në kanalet dhe, në fund të fundit, në uretrës. Nga ana tjetër, kur masazh prostatës është përmirësuar furnizimin me gjak (dhe ngecje në legen - një nga faktorët e rëndësishëm të prostatitis, siç u përmend më lart), e cila rrit efektin e terapisë me antibiotikë. Efektiviteti i prostatës masazh për prostatë për shkak të veçantisë së strukturës së saj dhe vendndodhjen, strukturën e veçantë të qumështit të saj. Duhet të theksohet se gjëndër prostatës - i vetmi masazh trupi i cili në fakt i ndihmon shërimin nga inflamacion akut. Masazh çdo ind tjetër ose organ të trupit të njeriut vetëm mund të çojë në përhapjen e inflamacionit dhe sëmundjes progresion.

Fizioterapi prostatës mund të përdoret në opsione të ndryshme, por në çdo rast, veprimi i saj ka për qëllim forcimin e qarkullimit të gjakut në organet pelvike, e cila e rrit efektivitetin e terapisë me antibiotikë. Fizioterapia mund të përdoren valët elektromagnetike, valët ultrasonike, veprim lazer apo ngritur temperaturën në rektum. Nëse ju jeni në gjendje për të kryer fizioterapi, ndonjëherë është e mundur për të kufizuar microclysters ilaçe të ndryshme dhe ujë të ngrohtë.

Immunokorrektsii prostatitis shpesh eshte e domosdoshme, pasi rrjedhës së gjatë të inflamacionit dhe shpesh një ose dy terapi të keqe antibiotik në kaluara nuk mund të veprojë negativisht në sistemin imunitar. Përveç kësaj, trajtimi i prostatitis nuk është vetëm për të privojë gjëndër nga infeksioni dhe procesin inflamator, por edhe për të parandaluar zhvillimin e inflamacionit në atë përsëri. Për terapisë antibiotike plotë jo vetëm të kërkojë në farmaci "dhe atë që ju keni për të rritur imunitetin?". Shpesh, për një trajtim të plotë të prostatitis kronike duhet të konsultoheni me një immunologist dhe një sërë testesh të veçanta.

Jetese normalizimi si dhe nevojën për trajtimin dhe parandalimin e prostatitis - sepse nëse lihet pa ndryshime të çojë në faktorët e sëmundjeve, herët a vonë ajo do të lindë përsëri. Prandaj është e nevojshme për të bërë ndryshime racionale në jetën e tij - sportive, ecje, fle duhur dhe syçeltësi, ushqim të plotë dhe të përshtatshëm është një garanci që kjo sëmundje të pakëndshme do të largohet nga ju në kujtim prej tij kujtime të vetëm të këqija.