Prostatitis - prostatitis akute bakteriale


Përmbajtje
Prostatitis
Simptomet e prostatitis
Prostatitis akute bakteriale
Prostatitis kronike bakteriale
Prostatitis dhe sterilitet
Diagnoza e prostatitis
Trajtimi i prostatitis
Komplikimet prostatitis
Parandalimi dhe pacienti prostatitis monument
Faqja 3 nga 9

Prostatitis akute bakteriale: simptomat


Prostatitis akute bakteriale është manifestuar simptoma lokale dhe të përgjithshme.

Simptoma lokale të prostatitis akute bakteriale - dhimbje dhe shkelje e urinimit. Lokalizimin e dhimbjes varet vendndodhjen e vatrave inflamatore të prostatës kundër uretrës, qafës së fshikëzës dhe rektumit. Dhimbje në prostatitis akute bakteriale mund të ketë një intensitet të ndryshëm, një ndjenjë e djegies ose siklet në është akute, karakteri padurueshme. Në shumicën e rasteve, pacientët njoftim dhimbje mbi vaginës dhe perineum. Ndonjëherë dhimbja mund të jetë sëmundshmëria kufizuar gjatë jashtëqitjes, ndjenja e presionit në zorrën e trashë, perineumit ndërsa ulur.

Shkelja e urinimit mund të jenë të llojit irritativnyy dhe obstruktive. Simptomat tipike të traktit të poshtëm urinar:

Urinim i shpeshtë.
Vështirësi në urinimi.
Urinim të dhimbshme.

Herë pas here Edemë shkak të prostatës dhe urinim çrregullime vërejtur një vonesë të mprehtë. Në tranzicion për të okolopuzyrnyy inflamacion indeve dhe mur fshikëz duket ashpër urinim të dhimbshme, kërkojnë tenesmus. Kur mur zorrës së trashë interes apo ind yndyror rreth rektumit manifestuar sëmundje ngjan proctitis (inflamacion të rektumit) dhe paraproctitis (inflamacion purulent) me jashtëqitje të dhimbshme, lirimin e mukusit nga rektumit, dhimbje të mprehtë në perineum. Shpesh vrull e dhimbshme e muskul unazor anal theksuar në mënyrë që e bën të pamundur për të kryer ekzaminimin dixhital zorrës së trashë.

Simptomat e përbashkëta të prostatitis akute bakteriale - ethe, dehje, përkeqësimit të shëndetit të përgjithshëm. Në disa pacientë me ethe mund të jetë vetëm manifestim i sëmundjes. Varësisht nga shkalla e përhapjes së procesit inflamator, ashpërsinë e saj, dhe kalimin e inflamacion të prostatës e indeve përreth ndryshon pamje klinike. Gjendja e përgjithshme bëhet shenja vështirë në rritje dehje.

Në ekzaminimin fizik zbuloi takikardia, gjuhën e thatë, zbehje dhe lagështi e lëkurës, ëmbëlsi bark të ulët. Shteti i prostatës, e matur duke përdorur provim dixhital zorrës së trashë tregon ndryshime të ndryshme. Simptoma më karakteristike është dhimbje të forta. Me prevalenca e inflamacionit fytit të madhësisë prostatës mund të jetë normal ose më shumë në rritje ruajtur homogjenitetin e saj dhe qartësia e përshkruan. Në pacientët me formë kryesisht folikulare e prostatitis, prostatës është zgjeruar, të dhimbshme, heterogjenitetin shënuar për shkak të dendura, zona më e dhimbshme fokale. Në akut hekurit prostatitis parenhymatoznom në masë të madhe rritur ndjeshëm të dhimbshme, më të dendura dhe homogjene. Kur abstsedyrovanyy komplot kthehet tërheqje. Në inflamacion tranzicionit në murin e rektumit dhe adrectal indeve prekje përcaktohet pastozne, testovatoy, edukimin e dhimbshme pa kufij të qartë.