Komplikimet prostatitis - - prostatitis shkaqet, simptomat dhe trajtimi MO


Përmbajtje
Prostatitis
Simptomet e prostatitis
Prostatitis akute bakteriale
Prostatitis kronike bakteriale
Prostatitis dhe sterilitet
Diagnoza e prostatitis
Trajtimi i prostatitis
Komplikimet prostatitis
Parandalimi dhe pacienti prostatitis monument
Faqja 8 nga 9

Komplikimet prostatitis


Nëse një pacient me prostatitis akute nuk dëshiron të kërkojë ndihmë profesionale urolog, ajo është shumë gjasa të zhvillojnë absces të prostatës - inflamacion purulent fokale. Në këtë rast, temperatura e trupit rritet në 39-40 ° C dhe bëhet plot tension (temperatura e trupit bie më shumë se 1 ° C), temperaturë të lartë në mënyrë periodike ndryshon ethet papritur, dhimbje në perineum janë të shprehur në mënyrë që urinim jashtëzakonisht e vështirë, jashtëqitje dhe ndonjëherë krejtësisht e pamundur. Zhvilluar Menjëherë ënjtje të prostatës dhe, si pasojë e mbajtjes së tij, akute urinare. Për fat të mirë, njerëzit rrallë dhënë urdhër për të sjellë sëmundje për këtë fazë, si rregull, pacientët me adresën akute prostatitis në kohën urolog.

Kjo nuk është rasti me prostatitis kronike. Kursi i acarimit të saj valëzuar, të përsëritura të ndryshojnë më shumë ose më pak të zgjatura remissions, gjatë të cilit sëmundja nuk jep veten ndjerë. Si rezultat, shumë njerëz preferojnë të rri në shtëpi se sa për të parë një mjek. Megjithatë, kjo nuk është mënyra më e mirë jashtë, sepse çdo herë mprehje inflamacion përhapet më tej dhe më tej. Nëse ai do të përhapet me anë të sistemit urinar, kjo do të çojë në zhvillimin e cystitis dhe pyelonephritis. Por shumica komplikimet janë vesiculitis prostatitis - inflamacion i fshikëzat seminale dhe epididimoorhit - inflamacion i testiseve dhe shtojca e tyre. Në fund të fundit, kjo mund të çojë në trajtimin e infertilitetit që do të jetë jashtëzakonisht e vështirë dhe e gjatë, nëse është e mundshme. Gjithçka është përshkruar në një masë të barabartë dhe madje edhe më të madhe ka të bëjë me etiologji të veçantë të prostatitis kronike, e cila zhvillohet si rezultat i sëmundjeve ngjitëse seksuale.