Oligospermia


Oligospermia - një term që i referohet reduktimin e numrit të përgjithshëm të spermës lëshuar gjatë britmë. Përqendrimi i spermës në çdo mililitër e lëngshme mund të mbetet në varg normal. Sipas kritereve të botës spermë, analizë konsiderohet normale, ku numri i spermës është 2-5 ml. Nëse vëllimi i spermës për derdhje është më pak se dy ml, atëherë ajo është e përshtatshme për të folur për oligospermia.

Arsyet oligospermia


Ndër shkaqet e kësaj sëmundjeje faktorë zakonisht të shquar mirë dhe janë të vështira për të trajtuar. Grupi i parë zakonisht përfshijnë arsye labile që mjaft lehtë hequr edhe pa përdorimin e drogës. Për shembull, kur mangësi vitaminë dhe kequshqyerja në njerëzit është një numër i vogël i proteinave në testise përmes numrit të pamjaftueshëm të spermatozoideve që prodhohen. Prandaj procesi normal i spermatogenesis është i rëndësishëm jo vetëm për të si duhet dhe rregullisht hani, por hani të gjithë spektrin e nevojshme për trupin e vitaminave dhe mineraleve që luajnë një rol të rëndësishëm në formimin e spermës.

Efektet e këqia mbi procesin spermatogenesis dhe të sigurojë zakone të këqija, duke përfshirë abuzimit të alkoolit dhe duhanit. Gjithashtu, ky proces fiziologjik në trupin e njeriut dhe mund të jetë i prishur për shkak të gjumit të dobët, stresi shpeshta dhe lodhje të tepruar.

Mos harroni se sperma mund të jetë informues vetëm nëse spermë mbledhura pas 4 ditëve të paraburgimit. Në qoftë se ofrimi i analizave paraprihet marrëdhënie të shpeshta seksuale apo masturbimi, ajo mund të jetë një të ashtu-quajtur olyhospermyya funksionale. Kjo analizë në asnjë mënyrë nuk duhet të merret parasysh, dhe të jetë i sigurt për të riciklojnë ato.

Ashtu si aktivitet i tepruar, maturi seksual mund të çojë në oligospermia, që ra fjala, është edhe funksionale. Si rezultat i kësaj analize, vozniknuvsheho kundër sfondit të ftohjet, ajo mund të jetë i paqartë. Nga njëra anë, ajo gjithashtu mund të jetë një dukuri e përkohshme, dhe nga ana tjetër - duhet të frikësohen komplikimeve që mund të fshihet pas normale, në shikim të parë, një infeksion viral.

Përveç mjekësi përshkruar rastet ku olyhospermyya zhvilluar si rezultat i punës në kushte të rrezikshme ose kundër trashje. Pra, pasi këta faktorë nuk mund të përjashtohet nga lista e arsyeve të mundshme për numrin e vogël të spermës.

Përveç faktorëve të rrezikut që mund të shkaktojnë oligospermia janë sëmundje që çojnë në zhvillimin e këtij të fundit në shumicën e rasteve. Për probleme të tilla përfshijnë inflamacion të testiseve, inflamacion të testiseve, infeksionet urinare sistemit, trauma aparat seksuale, akute dhe prostatitis kronike.

Mundësia e fekondimit me oligospermia

Sipas të dhënave zyrtare të Organizatës Botërore të Shëndetësisë për fekondimit normale në vaginë gjatë raportit seksual duhet të marrë të paktën gjysmën e spermës, ndërsa vlera e tij nuk duhet të kalojë 1.5 ml. Përndryshe fekondimin e pamundur. Me llogaritje të thjeshta matematikore ne mund të përcaktojë se fekondimi me oligospermia është lojë me fjalë. Megjithatë, praktika ndërkombëtare të njohura raste të shumta të kësaj dukurie. Kjo është arsyeja pse statistikat siguron rreth 5% për mundësinë e fekondimit gjatë oligospermia.

Taktika në oligospermia

Natyrisht, shumica e analizave ka olyhospermyya në natyrë dhe është funksional në disa ditë. Por në të njëjtën kohë, menaxhimin pritje kundërindikohet, siç mund të jenë infeksion shkaku oligospermia dhe pastaj çdo akuza e dytë. Prandaj, hapi i parë duhet të jetë që të konsultoheni me një fushatë të urolog, i cili duhet të përcaktojë taktika të mëtejshme.

Trajtimi i oligospermia

Trajtimi varet nga shkaku oligospermia saj. Gjatë infeksionit emëruar antibiotikëve, mungesa e hormoneve - terapi zëvendësimi të hormoneve, dhe kur stresi ose faktorë të tjerë psikologjik - seanca psikoterapi. Përveç kësaj, procedurat e emëruar të përgjithshme për të përmirësuar cilësinë e jetës. Pacientët duhet të heqin dorë nga zakone të këqija të fillojë për të ngrënë të drejtë dhe të stabilizuar sfondin e tyre psikologjike. Ka edhe shtesa të veçanta biologjike, ka për qëllim eliminimin e kësaj sëmundjeje, droga të tilla si Viardot, Tribestan, Verona mund të blihen në çdo farmaci.

Në shumicën e rasteve olyhospermyya e tyre është krejtësisht proces i kthyeshëm. Përjashtimet janë raste të sëmundjeve kronike të sistemit urogjenital, të tilla si prostatitis ose orhyt. Në situata të tilla, kundër sfondit të trajtimit të mirëmbajtjes me vitamina, tenton të bëhet shtatzënë, ose janë prodhuar duke përdorur teknikën e në fertilizimi in vitro.

Ed. urolog, andrologist, seksolog i njohur NJË Plotnikov