Normozoospermiya i aglutinimit yyly ahrehatsyey


Normozoospermiya - është një term mjekësor që ndikon në sasinë normale dhe cilësinë e spermës. Me fjalë të tjera, të tilla një rezultat të sperma konsiderohet e mirë, shanset e maksimum fertilizimi normozoospermiey. Sipas të dhënave zyrtare të spermës Organizata Botërore e Shëndetësisë konsiderohet normale në vëllimin e 2 ml numrin e spermatozoideve në të cilat më pak se 50% fikse.

POR! nën këto kushte duhet ende të vlerësojë lidhjes spermës midis tyre dhe me epitelit, feta e mukusit dhe agjentë të tjerë patologjike. Pastaj, në situatën e parë, ne duhet të flasim për ngjitje, dhe të dytë në Grumbull spermës. Ashtu si patologjinë e parë dhe të dytë mund të çojë në përçarje të fekondimit.


Shkaqet aglutinimit dhe grumbullimi

Aglutinimit ndodh për shkak të shkeljes e proceseve imunologjike ne nje njeri, ku substanca specifike janë të formuara në sipërfaqen e qelizave riprodhuese, të cilat janë kryer tek lidhjes fundit bashku. Kjo ndodh për shkak të shkeljes së integritetit të barrierës hematologjisë që mbron gjatë operimit normal të indeve testicular nga efektet e qelizave të gjakut imunitetit. Kjo pengesë mund të shkatërrohet plotësisht ose pjesërisht për shkak të traumave scrotal ose sëmundjeve inflamatore të sistemit urogjenital (orchitis, epididymitis, prostatitis).

Aglutinimit e spermës

Sa i përket bashkimit, shkaku kryesor i këtyre të fundit është konsideruar rritja në shumën totale prej kohe spermës hollim. Kjo mund të ndodhë pas inflamacion kronik të zgjatur të testiseve, prostatës apo ejaculatory kanalet e.

Grumbullimi në spermë

Gjasat e fekondimit kur normozoospermii e grumbullimit ose aglutinim

Mundësia e fekondimit gjatë grumbullimit ose aglutinim praktikisht zero. Sigurisht, shanset minimale e gjetjes shtatzënë me këtë diagnozë janë, vetëm përdorin ato në të gjitha të dëshirueshme. Fakti që gjatë grumbullimi apo aglutinimit shkelur strukturë cilësore të spermatozoideve që fekondohet ato në rast, mund të ndikojë në fruta në formën e sëmundjes gjenetike.

Taktika veprim në aglutinim spermës dhe grumbullimit

Pothuajse 100% të rasteve, grumbullimi dhe aglutinim janë pasojat e inflamacionit akut ose kronik në organet pelvike. Kjo do të thotë se këto patologji kërkojnë trajtim të detyrueshëm. Kështu, ndërsa duke marrë rezultate të ngjashme në analizën e spermës, mos prisni dhe të rimarrë atë. Është më mirë për të kërkuar këshilla dhe ndihmë për urolog.

Grumbullimi dhe trajtimi aglutinimit

Trajtimi i këtyre kushteve të bazuara në trajtimin e pandarë e inflamacionit. Në shumicën e rasteve, ai emëroi kurset e terapisë antibiotike, e cila është zgjedhur në varësi agjent shkaktar. Përveç kësaj, pacientët me grumbullimit ose aglutinim e spermës emëruar komplekset e vitaminave dhe mineraleve që jo vetëm promovojnë shfarosjen e shpejtë të inflamacionit, por edhe të përmirësuar cilësinë e spermës.

Grumbullimi dhe aglutinimit nuk është patologji shumë të rënda, kështu që pas një kurs të shkurtër të ilaçeve, teste, zakonisht kthehet në normale. Përjashtimet mund të konsiderohet si një raste kronike të kandidojë në të cilat pacientët janë të këshilluar IVF (in vitro fertilizimit).

Ed. urolog, andrologist, seksolog i njohur NJË Plotnikov