Kriptozoospermiya


Kriptozoospermiya - është një formë e shkeljes së spermës normale. Laboratori kjo situatë është përshkruar si reduktimin e numrit të spermës për njësinë e vëllimit të spermës. Kjo është, kur kriptozoospermii në fushën e mikroskopit gjetur shumë pak spermës. Natyrisht, në këtë situatë, probabiliteti i gjetjes shtatzënë është ulur ndjeshëm.

Perqendrimi normal i spermatozoidet në derdh është jo më pak se 20 milion qeliza në një mililiter. Nëse kjo shifër është më e vogël se numri, atëherë ju mund të sigurtë të diagnostikuar kritpozoospermii.


Arsyet kriptozoospermii

Që nga kjo formë e infertilitetit mashkullor është një nga më të zakonshme, atëherë arsyet për zhvillimin e saj mund të jetë i vendosur. Faza e parë duhet të jetë për të identifikuar më të shpeshta. Një nga këto është e ndryshme çrregullime gjenetike, e cila mund të çojë në ndryshime cilësore dhe sasiore të spermës. Kjo gjendje është e pashërueshme dhe jo e përshtatshme për terapi farmakologjike.

Nga i njëjti grup arsyesh pashërueshme kriptozoospermii përfshijnë keqformimet kongjenitale të sistemit urogjenital në djemtë. Kjo mund të jetë një mungesë e vas deferens, mungesë të testiseve ose cryptorchidism, kur koqe është e vendosur jashtë scrotum.

Më pak serioze janë Infeksioni transmetohet traktit urinar. Nga sëmundjet seksualisht të transmetueshme që mund të shkaktojnë kriptozoospermiyu përfshijnë gonorrea, klamidia dhe të tjerët.

Një kripozoospermiy numër i madh ndodh për shkak të mosfunksionim testicular. Arsyet për këtë dështim mund të jetë inflamacion akute dhe kronike të testiseve, shkelje furnizim gjak në formën Variçe veins ose banal plagosje trupi. Nga rruga, i takon grupit dhe rrezatimi fundit lëndim që rezulton nga jonizues testiseve ekspozimit rrezatimit.

Duke kriptozoospermii shkaqet jospecifik përfshijnë efekt të dëmshëm në procesin e spermatogenesis Alkooli dhe duhani tymi. Përveç kësaj, shpesh ka patologji të ngjashme Arsyet psikologjike, si lind nga stresi të zgjatur apo tendosje nervor.

Gjasat e fekondimit kur është kriptozoospermii

Mundësia e fekondimit gjatë kriptozoospermii është e dobët. Teorikisht bëhet shtatzënë me analizën e spermës është e mundur për shkak se në të derdh është ende një numër i caktuar i qelizave. Por në praktikë kjo ndodh mjaft rrallë. Fakti se procesi i depërtimit spermës së mjedisit acid të vaginës në mitër është kryer nga vdekja më shumë qeliza të dhënave. Dhe në qoftë se ata janë aq të vogla dhe probabilitetin e fekondimit dhe është mjaft minimale. Përveç kësaj për të shpërndarë predha vezë duhet gjithashtu disa numërimin e spermës, dhe jo një, si disa pacientë. Shkencëtarët nuk e kanë njohur numrin e saktë si një përqindje, por në të njëjtën kohë të ofrojë më pak se 3% që fekondimi do të mbahet në kriptozoospermii normal.

Taktika e Veprimit

Taktika duhet të varet nga situata. Për shembull, nëse ju jeni të sigurt që ju nuk keni inflamacion apo infeksion i organeve urogjenitale, është mirë të kontaktoni një mjek pas klinike analizave spermë përsëritje. Por në qoftë se ju keni të paktën disa dyshime mbi temën e florës gjenitale infeksionit, është më mirë për të adresuar në urolog menjëherë pas marrjes rezultatet e testeve në duar.

Trajtimi kriptozoospermii

Kriptozoospermii Trajtimi ndarë në psikologjike, mjekësore dhe kirurgjikale. I pari është përdorur në shkaqet psikogjenike e këtij çrregullimi, e dyta - gjatë sëmundjeve inflamatore dhe infektive, dhe e treta - me anomalitë kongjenitale të organeve riprodhuese, të tilla si cryptorchidism ose vas deferens zaraschenye.

Në praktikë, shumica e spermës gjatë kriptozoospermii normale pas kursin e parë të mjekimit. Ka situata, të tilla si inflamacion kronik i testiseve ose shtojca e tyre, kur trajtimi zgjat më shumë se një vit. Por edhe në këto situata mbetet shpresa për një zgjidhje të favorshme. Në situata krejtësisht të pashpresë, pacientët janë ofruar mbarësimit artificial.

Ed. urolog, andrologist, seksolog i njohur NJË Plotnikov