Tie penis


Frenulum e penisit - një lëkurë dele, e cila shkon nga koka për të prepucit të tij penisit. Kur shkurtimin e fillesë të lëkurës shënuar mungesën e straightening e penisit gjatë ereksionit. Kjo pengon zhvillimin normal të një akti seksual.

Shkaqet Tie


Tie penisi është konsideruar çrregullime thjesht kongjenitale, që është lindja e një fëmije, dhe gjendet vetëm gjatë pubertetit tij. Fakti se adoleshencës, kur të rinjtë nuk kanë mosfunksionim ngrerë dhe ai nuk e jetojnë jetën seksuale, frenulum të shkurtër nuk ka efekt në shëndetin e tij. Por gjatë marrëdhënieve parandalon formimin e këtij anatomike shpjegoj plotësisht penis që shkakton siklet apo edhe dhimbje gjatë raportit seksual.

Simptomat Tie

Simptomat lidhura penile shkurtim të varet nga shkalla e fillesë të lëkurës. Nëse një frenulum shkurtër, simptomat e para mund të zbulohen edhe gjatë ereksionit kur penisi nuk mund të merren plotësisht dhe me tensionin e kapistër ka dhimbje. Një shkurtimin më të moderuar, dhimbje gjatë ereksionit vetë mund të lindin, por ajo është edhe e qartë gjatë marrëdhënieve seksuale. Burri im është shumë e vështirë për të zgjedhur pozicionin e duhur, gjatë së cilës ai nuk do të ndjeni dhimbje gjatë seksit.

Anatomia Tie

Në arterie kapistër penile është diametri shumë e mirë, sepse gjatë seksit, kur, për shkak të lëvizjeve të papritura, lot apo këputje ndodh frenulum e penisit, mund të jetë një gjakderdhje shumë serioze. Kjo situatë është e detyrueshme tregues për shtrimit në një spital kirurgjikale dhe kirurgji.

Sa për rastet e pakomplikuara, pastaj një apel për urolog - një nismë jashtëzakonisht e pacientit. Nëse gjatë marrëdhënieve njerëz madje lidhura nuk ndjejnë dhimbje të fortë, atëherë ai do, ai nuk mund të kërkojë ndihmën e një urolog.

Diagnoza Tie

Diagnoza lidhur me mjek nuk paraqet shumë vështirësi. Diagnoza e ekspozuar klinikisht, në bazë të ankesave të pacientit dhe të dhënave sondazh vulvë. Shumë shpesh situata kur simptomat janë të lidhura vetëm ngritur shtetin, kështu që urolog mund të kenë nevojë të shikoni një penis në këtë shtet.

Trajtimi Tie penis

Trajtimi i patologjisë të tillë - për fatin e kirurgët urologists. Metoda më e zakonshme dhe të besueshëm të trajtimit është Frenuloplastyka. Kjo kirurgji, e cila është kryer nën anestezi lokale, përfshin autopsi e ligation penile frenulum e anijeve që rrjedh gjak.

Kjo është bërë në shumicën e rasteve, edhe pse, ka situata kur shuma e operacionit të nevojshëm për pak të zgjeruar. Për shembull, në qoftë se një patologji e ngjashme komplikuar mbindjeshmëri e penisit glans që ëndërron derdhje e parakohshme, ju keni nevojë për të kryer Z-formë Frenuloplastyka. Gjatë këtij operacioni, të shkurtuar nëpër fre në dy trekëndësha, të cilat më pas nga ana e qep. Mbresë që formon pas një operacioni të tillë që tërheq asnjë plagë postoperativ.

Një tjetër operacioni që është kryer me një fre të shkurtër të penisit, është rrethprerja. Ajo kryhet në rastin kur anomalitë e fre plotësuar anomali e shumë mish. Për shembull, nëse kombinohet me një frenulum shkurtër ngushtuar prepucin, në këtë situatë, është e këshillueshme për të kryer rrethprerjen fundit.

Skema e operacioneve rrethprerjes

Rehabilitimi pas operacionit

Pacientët me i lidhur nuk ka nevojë për të ndjekur ndonjë dietë, edhe nëse transaksioni, pasi kjo e fundit është kryer nën anestezi lokale. Sa për mënyrën e jetesës, atëherë shërimi i plotë i plagëve kirurgjikale njeriu duhet të abstenojnë nga marrëdhëniet seksuale pasi kjo mund të çojë në ndryshimet në seams operative dhe në një situatë të tillë të pashmangshme do reoperation.

Gjithashtu me rëndësi të madhe është higjiena e organe gjenitale të jashtme në periudhën postoperative. Ajo duhet të bëhet pas çdo tualet. Plaga postoperative është trajtuar jo vetëm me anë të ujit, por zgjidhje nuk përqendruar antiseptik ndjekur dressings nalkladyvaniem pa mikrobe.

Qëllimi kryesor i rehabilitimit në periudhën postoperative - është për të parandaluar zhvillimin e infeksionit purulent dhe për të siguruar shërimin e shpejtë të plagës për të formuar mbresë të vogël. Si për parandalimin e infeksionit septike, për këtë qëllim emëruar antibacterials moderne. Si në shumicën e rasteve të tij, operacioni është kryer në adoleshencë, përdorimi i drogës është i kundërindikuar në pacientët fluorchinolone seri. Në këtë rast ajo është mjeti më i përshtatshëm për macrolide, të cilat përfshijnë klaritromicin dhe azitromicine.

Për shërim të shpejtë të plagës dhe mbresë të vogël rekomanduar hapësirë ​​përditshme operative për të trajtuar alkool apo jod me vendosjen e detyrueshme të dressings pa mikrobe. Në qoftë se plaga është e pastër, ajo është në asnjë rast të mos përdorin asnjë ointments ose vaj, pasi ato janë të dizajnuara për të trajtuar plagët septike, dhe në neto vetëm mund të vazhdojë procesin e shërimit.

Mjete popullore Trajtimi

Për sa i përket trajtimit kombëtar me ndonjë nga ointments ndryshme dhe poultices mund të them vetëm se ata janë plotësisht në gjumë. Blerja dhe duke përdorur barëra të lirë vetëm mund të humbasë kohë dhe të holla për shkak se disa presin efektin e këtij trajtimi është absolutisht qesharake.

Disa healers shkoi mbi një shkencë dhe ofrojnë transaksion të shpejtë dhe pa dhimbje. Shumë burra dhe djem, turp për problemet e tyre nuk janë me anë të profesionistëve të kualifikuar, përkatësisht të tilla "mjekët". Pasojat e një operacioni të tillë që është kryer në të mirë rroje konvencionale drejtë ngjyhet në alkool, shumë të ndryshme. Dhe qelbëzim i pashmangshëm ri-operacion - kjo nuk është rezultat i keq i një trajtim të tillë. Ndonjëherë, në fre hapjes dëmtuar nervore të cilat innervates kokën e penisit, e cila çon në mungesën e ndjeshmërisë mbi penis glans, e ndjekur nga impotencë dhe infertilitetit.

Komplikimet Tie

Të gjitha ndërlikimet që lindin kur penisi shkurtër fre mund të ndahen në ato që vijnë direkt nga sëmundja dhe ato që shfaqen pas operacioni dështoi.

Gjatë seksit me lidhur një rrezik shumë të madh të shpërthimit të këtij të fundit. Nga vetë hendeku fre nuk mund të konsiderohet si ndërlikim kërcënues, por ajo duhet të mbahet mend se është nervore trashë, e cila është përgjegjëse për ndjeshmërinë e kokës dhe arterie, duke pasur parasysh krovosnabzhaet zona anatomike. Në rast të dëmtimit pafuqi e parë mund të zhvillohet, dhe e dyta - gjakderdhja mjaft mirë. Kjo është e rrezikshme jo vetëm nga sasia e gjakut të humbur, por për faktin se në këtë vend për të ndaluar gjakderdhje është e vështirë, pasi nuk ka struktura të ngurta anatomike, të cilat mund të shtrydh arterie të dëmtuara.

Përveç kësaj, ka dhimbje gjatë raportit seksual, duke çuar në daljen në nënvetëdijen e një personi, sidomos një të riu, bllok shumë të fuqishme psikologjike që pengon më pas të angazhohen edhe më tej në akte seksuale. Në psikologji ky shtet të referuara si "neuroza seksual." Kjo situatë është shumë e rrezikshme, sepse ajo mund të çojë në impotencë të hershme. Ajo duhet të rregullohen në agim të cilat vetëm nga seksolog i njohur profesional apo psikolog që merret me çrregullime seksuale.

Metoda e vetme e heqjes dhe dramatike lidhur është operacioni, por shpesh ajo bëhet shkak i drejtpërdrejtë i komplikacione shumë serioze. Përveç kësaj, gjatë operacionit, si dhe në pushim, mund të jetë dëmtuar arterie ose nervore, mbresë postoperative mund të formojë, të cilat jo vetëm që pengojnë marrëdhënie normale seksuale, por mund të shtrembëroj kokën e penisit, të cilat rregullohen vetëm kirurgji plastike komplekse . Për të kjo nuk ndodh, në periudhën postoperative duhet të ndjekin të gjitha rekomandimet e mjekëve dhe të mos shkelin kushtet për fillimin e aktivitetit seksual pas operacionit.

Nëse mjeku postoperative nuk do të dizajnuara terapi adekuate me antibiotikë, ajo mund të zhvillohet një nga proceset purulent në penis. Në mungesë të terapisë me antibiotikë, zhvillimi i inflamacionit purulent gjithashtu mund të shkaktojë higjienës keq kirurgji gjenitale të jashtme. Komplikime të tilla të pakëndshme që pacienti kërkon të përsëritura kirurgji, shuma e të cilave nuk është gjithmonë e mundur për të përcaktuar operacion vetë. Në rastet më të avancuara dhe shpesh duhet të mbështetet në amputim e penisit që e bën një njeri me aftësi të kufizuara për jetën. Për fat të mirë, përqindja e komplikimeve grimcave të tilla matet me hundredths, por u rrit ndjeshëm në operacionet e healers popullore në kushte antiseptik.

Parandalimi Tie

Që frenulum shkurtër është thjesht çrregullime të lindura, të profilaksi ajo duhet të jetë para lindjes. Nënat duhet të mbani mend se e defekteve të lindjes të çojë jo vetëm në zakone të këqija, por edhe një punë të fortë fizik gjatë shtatzënisë, si dhe efektin e kimikateve të ndryshme.

Nëse patologji nuk shmanget, ajo është e mirë për të trajtuar atë në fëmijërinë e hershme, në mënyrë që fëmija është lënë kujtime të dhimbshme të lidhura me organet gjenitale të tij. Për më tepër, vëllimi i kirurgjisë rrënjësisht ndryshojnë në varësi të moshës në të cilën ajo është e prodhuar. Shumë më mirë dhe më të sigurt për të operuar një fëmijë në një fëmijë.

Ed. urolog, andrologist, seksolog i njohur NJË Plotnikov