Skizofrenia


Skizofrenia ... Për shumë, nëse jo të gjithë banorët, kjo tingëllon si stigmës së sëmundjes. "Skizofrenike"- Finale sinonim, përfundoi ekzistencën dhe uselessness për shoqërinë. A është kjo e vërtetë? Për fat të keq, një qëndrim i tillë dhe vullnet. Të gjitha armiqësor të panjohura dhe të frikshme perceptuar. Një vuajtje pacient nga skizofrenia, sipas definicionit, është armik i shoqërisë (I vini re kjo është për fat të keq shoqëria jonë, në të gjithë botën e civilizuar nuk është aq), për shkak se përreth frikësuar dhe nuk e kuptojnë se duke "Marsian" është afër. Ose, më keq akoma, tallen dhe tallen mjerueshme. Ndërkohë, nuk do të marrë një pacient të tillë si kuvertë të pandërgjegjshme, ai ndihet shumë keq, besoj, qëndrimin e parë dhe më kryesorja. Unë shpresoj se ju jeni të interesuar dhe të tregojnë mirëkuptim dhe për këtë arsye simpati. Përveç kësaj, kam parasysh se në mesin e këtyre pacientëve, shumë artistë (dhe shumë të njohur) personaliteteve shkencëtarët (prania e sëmundjes nuk i heq nga meritat e tyre) gjatë dhe vetëm në lidhje me njerëzit që ju njohin.


Le të përpiqemi për të kuptuar konceptet dhe përkufizimet e veçantitë skizofrenisë e simptomave dhe sindromeve të rezultateve të mundshme të saj. Pra:

Nga greqishtja. Schizis - ndarjen, phrenus - diafragma (u mendua se kishte shpirt).
Skizofrenia - a "Mbretëresha Psikiatria". Deri më sot, 45 milionë vuajnë prej saj. Një person, pavarësisht nga raca, kombi dhe kultura të saj të sëmurë 1% të popullsisë. Deri më sot, asnjë përkufizim të dallueshme dhe përshkrimin e shkaqeve të skizofrenisë. Kohë "shizofreni" u prezantua në vitin 1911, Erwin Blёilerom. Me termin ishte në modë - "çmenduri e parakohshme".

Në psikiatri brendshëm skizofrenia - a "sëmundje kronike endogjen manifestuar simptoma të ndryshme negative dhe pozitive, dhe karakterizohet nga ndryshime të veçanta të personalitetit në rritje".

Këtu, ndoshta, ne duhet të pauzë dhe të marrë një vendim më afër elemente çmontimit. Përkufizimi mund të konkludohet se sëmundja është e gjatë dhe mbart një model phasic dhe një ndryshim në simptomat dhe sindroma. Në këtë mënyrë Simptomat negative - kjo "rënies nga" me një gamë të karakteristikave-ekzistuese para mendore të veçanta të këtij personi - rrafshim i reagimit emocional, reduktimin e energjisë potenciale (por më shumë për këtë më vonë). Simptomat pozitive janë - është shfaqja e karakteristika të reja - jerm, hallucinations.

Simptomet e skizofrenisë

Duke nepreryvnotekuschaya forma zabolevaniyaotnosyat raste me një zhvillim gradual progresiv të procesit të sëmundjes, me seriozitetin e simptomave të dyja pozitive dhe negative të ndryshme. Me sëmundje të vazhdueshme simptomat vërejtur gjatë gjithë jetës pas sëmundjes. Dhe manifestimet kryesore të psikozë të bazuar në dy komponentë kryesore: idetë çmendur dhe halucinacione.

Këto forma të sëmundjeve endogjene janë shoqëruar me ndryshime në personalitetin. Njeriu është i çuditshëm, i mbyllur, duke e bërë qesharake, e palogjikshme nga pikëpamja e të tjerëve veprimeve. Ndryshimi gamën e interesave të tij, të reja, të pazakonta përpara kapjes. Ndonjëherë kjo është bindje filozofike apo mësimet fetare dyshimtë, apo aderimin fanatik me kanonet e feve tradicionale. Në pacientët me performancë të reduktuar, përshtatjen sociale. Në raste të rënda, është e mundur dhe shfaqja e indiferencës dhe pasivitetit, humbjen e plotë të interesit.

Për paroksizmal aktuale (korrente apo formë korrente të sëmundjes) karakterizohet me shfaqjen e sulmit ekspresiv kombinuar me një çrregullim humor që sjell këtë formë të sëmundjes me psikozë maniak-depresive, për më tepër, se çrregullime humor marrë një pamje të sulmeve vend të rëndësishëm. Në rastin e manifestimeve paroksizmal e psikozë sëmundjes vëzhguara në episode të veçanta mes të cilave ka shënuar "dritë" intervale në një shtet mendor (nivel të lartë të përshtatjes sociale dhe të punës) të mirë, i cili, duke qenë shumë të gjatë, mund të shoqërohet me shërim të plotë (faljen).

Pozita e ndërmjetme në mes të këtyre llojeve të rasteve të rrjedhë-prohredyentnoy formë paroksizmal e sëmundjes, kur prania e sëmundjes vërejtur shfaqjen e vazhdueshëm të sulmeve, sindromeve klinike janë të vendosur, të ngjashme me periudhave të shkurtra të përsëritura të skizofrenisë.

Siç u përmend më parë, termi "shizofreni" Erwin Bleuler shpikur. Ai besonte se çelësi për të përshkruar skizofrenisë nuk është rezultati, "çrregullim themelor". Ai gjithashtu identifikuar një sërë shenja karakteristike të skizofrenisë, katër"Një", Tetralogji Bleuler:

1. Assotiativnyy defekt - të lidhura me mungesën qëllimshëm të të menduarit logjik (i quajtur tani "alohiya").

2. simptomë e autizmit ("Autos" - Hretsk.- vet - distancuar nga realiteti i jashtëm, pikiatë në botën e tij të brendshme.

3. Kundërthënie - prania në psikikën e pacientit pasionet kundërbalancuese duan / urrej në të njëjtën kohë.

4. pamjaftueshmëria melodramatik - në standardin jep pamjaftueshme të ndikojë - duke qeshur me mesazhin për vdekjen e të afërmve.

Simptomet e skizofrenisë

Shkolla Frëngjisht psikiatrik deficitet shkallë propozuar dhe simptomat produktive, rregullimin e tyre në përputhje me shkallën e rritjes. Psikiatër gjerman Kurt Schneider përshkruar simptomat I dhe II gradë renditet në skizofreninë. "Business Card" skizofrenia - Unë radhë simptomat, dhe tani ata janë ende "drejtuar":

1. Mendimet i lartë - mendime të bëhet tingëllim, në fakt ajo psevdohallyutsynatsyy.
2. "Vota"Kjo mosmarrëveshje mes tyre.
3. komentoi hallucinations.
4. Pasiviteti somatike (pacienti mendon se veprimet e tij motorike qeverisur).

5. "Heqja" dhe "zbatim" mendimet, shperrunhi - ("pengim" mendimet), mendimet thyerje.
6. Mendimet e transmetimit (radio mendore - në qoftë se radio është përfshirë në kokë).
7. Ndjenja "sdelannosty" mendimet, foreignness tyre - "nuk mendohet, ata vënë në kokë". E njëjta gjë - me ndjenjat - patsietov përshkruan atë që ai mendon se nuk është uria, dhe e detyroi atë të urisë.
8. Brad perceptim - një person i interpreton ngjarjet në çelësat e tyre simbolike.

Në skizofrenia prishen kufijtë midis "Unë" dhe "Unë nuk e bëri". Ngjarjet e brendshme jashtë personi beson dhe anasjelltas. Fushë "loosened". Me karakteristikat e mësipërme 8 6 duke folur në lidhje me të.

Sheh skizofreninë, si fenomen janë të ndryshme:

1. Skizofrenia - një sëmundje - nga Krepelynu.
2. Skizofrenia - një përgjigje - për Banhёferu - arsyet janë të ndryshme, por truri korrespondon me një grup të kufizuar të reaksioneve.
3. Skizofrenia - një shkelje të veçantë të përshtatjes (Amer Laing, Shazh.).
4. Skizofrenia - një strukturë të veçantë të personalitetit (bazuar në qasjen e psikoanalitike).

Etiopathogenesis (origjina,"Fillimet") Skizofrenia

Ka 4 "Bllok" Teoritë:

1. Faktorët gjenetik. Qëndrueshme sëmurë 1% e popullsisë; nëse njëri prind është i sëmurë, rreziku që të sëmurët dhe fëmija - 11.8% .Esly dy prindërit - 25-40% dhe binjakët identik frekuenca vyshe.U e ekranit të dyja në të njëjtën kohë - 85%.

2. Teoria biokimik: metabolizmi i dopamine, serotonin, acetilkolinės, glutamate.
3. Teoria Stresi.
4. hipotezë psikosocial.

Përmbledhje e disa teorive:

- Stresi (shumë e ndryshme) ndikon "jofitimprurës" personalitet - kjo është shpesh stresi lidhur me ngarkesën e roleve të rritur.

- Roli i prindërve: psikiatërve amerikanë Bleytseh dhe përshkruar Lyndzy "shyzofrenohennaya kanë". Në mënyrë tipike, kjo grua: 1. Ftohtë; 2. pavlefshëm; 3. Ryhydnaya (me "ngrin"Emocion i shtyrë; 4. Në të menduarit konfuz - shpesh "shtyjnë" fëmijë të skizofrenisë rënda.

- Ka teori virale.

- Teoria se skizofrenia - një ngadalë progresiv lloj procesi oslaboumlivayuschiy i encefalit. Vëllimi i trurit në pacientët që vuajnë nga skizofrenia - reduktohet.

- Në skizofrenia është e shqetësuar mediat filtrimit, selektivitetit proceset mendore drejtimin patopsyholohycheskoe.

Burrat dhe gratë që vuajnë nga skizofrenia po aq shpesh, por qytetarët - shpesh e varfër - shpesh (më shumë se stres). Nëse patsietov - njeriu, sëmundja ka fillimin më herët dhe kurs të ashpër dhe anasjelltas.

Sistemi shëndetësor amerikan shpenzon 5% të buxhetit për trajtimin e skizofrenisë. Skizofrenia - paaftësi sëmundje, ajo redukton jetën e pacientit për 10 vjet. Frekuenca e shkaqeve të vdekjes në pacientët vendin kam - sëmundje kardiovaskulare, vetëvrasja II-.

Pacientët me skizofreni kanë një të madhe "aksioneve prchnost" të stresit biologjik dhe aktivitet fizik - mund të përballojë deri në 80 njësi të insulinës rezistente hipotermi, rrallë vuajnë nga SARS dhe sëmundjeve të tjera virale. Të besueshme informatikë "pacientët e ardhshme" lindur, zakonisht në kryqëzimin e dimrit-pranverës (mars-prill), - ose nëpërmjet Biorhythms ndjeshme ose me anë të ndikimit të infeksioneve të nënës.

Zgjedhje Klasifikimi skizofrenia.

Sipas llojit të kursit dallohen:

1. skizofrenia Vazhdimisht-prohredyentnaya.
2. konvulsiv
a) Sulmet-prohredyentnaya (shuboobraznaya)
b) periodike (të përsëritura).

Sipas faza:

1. Faza fillestare (nga shenjat e para të sëmundjes (dobësi e përgjithshme) për të manifestuar shenjat e psikozë (halucinacione, iluzionet, etj). Nuk mund të jetë hypomanyy, subdepresiyi, Depersonalization, etj
2. sëmundje Demonstration: a kombinim i deficiteve dhe simptomat produktive.
3. Faza përfundimtare. Mbizotërimi shënoi të simptomeve mbi defitsytarnoyu produktiv dhe forcim të pasqyrës klinike.

Shkalla prohredyentnosty (shkalla e):

1. Bystroprohredientnye (malinje);
2. Sredneprohredientnye (tipi paranojak);
3. maloprohredientnaya (i ngadalshëm).

Exception - skizofrenia përsëritura.

Përshkrimi i disa lloje:

Skizofrenia malinje: Manifestohet në moshën 2 vjeçare deri 16 vjet. Karakterizuar nga një fazë shumë të shkurtër fillestare - për një vit. Periudha Manifest - 4 vjet. Features:
a) premorbyde (dmth, një kusht që i paraprin sëmundje) personalitet shyzoydnaya (mbyllur, mbyllur, të kenë frikë nga jashtë personalitetit botë);

b) simptoma produktive menjëherë shkon në një nivel të lartë;
c) Me 3-vjeçar sëmundje-formuar apatyko sindromi abulicheskimi (vegetabels - "Jeta perime" - Për më tepër, kjo gjendje mund të jetë i kthyeshëm në kohën e stresit ekstrem - të tilla si zjarri);
d) Trajtimi është simptomatike.

Lloj Sredneprohredientnyy e skizofrenisë: Periudha fillestare është 5 vjet. Ka hobi çuditshme, hobi, feja. Sëmurë të moshës 20 deri 45 vjet. Në periudhën e manifestin - apo formë hallyutsynatornaya ose delusional. Vazhdimi këtë periudhë deri në 20 vjet. Në fazën përfundimtare të sëmundjes së - antinjeri jerm, ajo është e ruajtur. Trajtim efektiv mund të arrijë ilaçe faljen (përmirësimet e përkohshme të qenit). Në vazhdueshëm-prohredyentnoy simptomat hallucinatory-delusional skizofreninë në mënyrë të konsiderueshme dominon afektive (abuzim emocional vullnetshëm); ndërsa sulmet - dominuar simptomatika.Takzhe emocional - me formë paroksizmal e faljen thellë dhe mund të jetë spontan (pavullnetshme). Në vazhdueshëm-prohredyentnoy pacientit statsioniruetsya 2-3 herë në vit, me sulme - 1 herë në 3 vjet.

Vyalotekuschaya, skizofrenia neurozëShfaqja mosha 16 deri në 25 vjet mesatarisht. Nuk ka dallim të qartë në mes të periudhave fillestare dhe të qarta. Fenomen dominuar neurozë. Ka psihopatizatsii skizofrenike, por pacienti mund të punojnë, mbështetje dhe komunikimit lidhjeve familjare. Kjo tregon se personi "deformuara" sëmundje.

Cilat janë simptomat negative dhe pozitive mund të jetë zbuluar?

Le të fillojmë me negativ:

1. Engin veçoi Bleuler defekt associative;
Stranski - ynterpsyhycheskaya ataksi;

gjithashtu - shizis.

E gjithë kjo - humbja e lidhjes, integritetit, proceset mendore -
a) të menduarit;
b) emocional;
c) aktet vullnetshëm.

Vetë, dhe brenda të njëjtit proces procese të izoluara "rrëmujë". Shizis - produkt të para të të menduarit. Ajo është gjithashtu në njerëz të shëndetshëm, por është e kontrolluar nga vetëdija. Në pacientët ai vërejtur në fazën fillestare, por zakonisht zhduket me ardhjen e hallucinations dhe iluzionet.

2. Sëmundje mendore. Pacientët me skizofreni përjeton ankth dhe frikë, kur kanë të bëjnë me botën e jashtme dhe dëshiron të distancohet nga çdo kontakt. Autizmi - ikje nga kontaktet.

3. Arsyetim - pacienti thotë, por nuk lëvizin drejt qëllimit.

4. Apati - humbjen e reagimit emocional në rritje - një numër i vogël i situatave të shkaktojnë reagime emocionale. Së pari nuk është racionalizimi sesa emocione të drejtpërdrejta. Gjëja e parë që zhduket - interesat kjo është dhe hobi. ( "Sergej, halla arrin"-"vijnë-takohet"). Adoleshencë sillen si pak pleqve - Duket përgjigje të ndjeshme, por në këtë "arsyeshmërinë" sosje e dukshme e përgjigjeve emocionale; ("Puçrra fytyre, dhëmbët të pastër"-"çfarë?") Kjo nuk do të heqë dorë dhe nuk pajtohen, dhe të përpiqet për të racionalizuar. Nëse argumenti rezultati, pse duhet të lahen dhëmbët tuaj, ka një counterargument, bindjet mund të shtyhet për kohë të pacaktuar për shkak se pacienti nuk është duke shkuar për të diskutuar ndonjë gjë të vërtetë - ajo vetëm arsyetim.

5. Abulia (Për Krepelynu) - zhdukja e vullnetit. Në fazat e hershme është si rritje dembel. Së pari - në shtëpi, në punë, atëherë vetë. Pacientët janë më. Më shpesh, nuk ka apati dhe boshatisje; NUK abulia dhe gipobuliya. Emotions në pacientët me skizofrenisë ruhen ne nje izoluar "Zona rezervë"E cila në psikiatri quhet Parabuliya. Parabuliya mund të jenë shumë të ndryshme - një prej pacientëve dha punën dhe muaj doli nga varrezat, duke e bërë planin e tij."I punës" shumë vëllim. Tjera - numëruar të gjitha shkronjat "H" në "Lufta dhe Paqja". E treta - e la shkollën, eci rrugëve, mbledhjen jashtëqitje të kafshëve dhe në shtëpi me kujdes prykriplyuvav ata të qëndrojnë, siç bëjnë entomologët me fluturat. Kështu, pacienti kujton "mekanizmi punon kot".

Simptomat pozitive apo produktive:

1. Sluhovipsevdohalyutsynatsiyi (Pacienti dëgjon "zë", Por ata nuk perceptohen si të vërtetë ekzistuese në natyrë, dhe janë në dispozicion vetëm për atë, "janë" dikush, ose "ulur mbi"). Zakonisht përshkruar se të tilla "zë" nuk dëgjohet si zakonisht, vesh, dhe "kryetar", "truri".

2. Sindromi i automatisms mendore (Kandinsky-Klerambo), e cila përfshin:
a) persekutim Brad (pacientë në këtë gjendje t.k.mohut krah të rrezikshme me qëllim të mbrojtjes kundër përndjekësit imagjinare, dhe të shkaktojë dëmtim të gjithë ata që gjykojnë të tillë, ose të përpiqen për të kryer vetëvrasje në mënyrë që të "përfundojë këtë")

b) iluzionet e ndikimit;
c) sluhovipsevdohalyutsynatsiyi (përshkruar më sipër);
d) psikike automatik-asociativ (ndjenja "sdelannosty" Opinionet); senestopatychnyy (ndjenja "sdelannosty" ndjenjat); motor (ndjenja lëvizjet që disa se ai nuk e bën këtë, dhe kjo e imponuar nga jashtë, është detyruar ata për të bërë).

3. Katatonia, skizofrenia çorganizuar - derdh në një pozicion shpesh të pakëndshme për shumë orë, ose anasjelltas-prerja disinhibition, marrëzi, grimaces.

Sipas neyrohenetychnomu teoritë produktive e simptomave të sëmundjes shkaktuar nga mosfunksionim i bërthamë caudate e trurit, sistemit limbic. Mospërputhje janë identifikuar në lidhjet fronto-cerebellar mosfunksionim lëvore. Në CT (Tomografi e kompjuterizuar e trurit) mund të zbulojë brirë përparme dhe anësore Extension sistemi ventricular. Në format bërthamore të sëmundjes në EEG (elektroencefalogramë) me ballore çon tensionit të ulët.

Diagnoza e skizofrenisë

Diagnoza bazohet në identifikimin e simptomave kryesore produktive, të kombinuara me çrregullime negative emocionale dhe vullnetshëm që çojnë në humbjen e komunikimit ndërpersonal në gjatësi të përgjithshme prej vëzhgimit në 6 muaj. Më i rëndësishëm në diagnozën e çrregullimeve produktive është identifikimi i simptomave të ndikuar në mendimet, veprimet dhe humor, psevdohalyutsynatsiy dëgjimit, simptomat hapjen e mendimit, trashë çrregullim formal menduar në formën e shkëputjes, katatonycheskyh çrregullime të lëvizjes. Në mesin e trazirave negative kushtoj vëmendje për reduktimin e energjisë potenciale, ftohtësisë dhe ftohtësisë, armiqësia e pajustifikueshme dhe humbja e kontaktit, rënie sociale.

Ka festuar të paktën një nga karakteristikat e mëposhtme:

"Shikime Echo"(Tingujt e mendimeve të tij), duke investuar ose duke marrë mendimet, pikëpamjet e hapura.
Ndikimi brad, motorike, ndijore, ideatornoy automatik, perceptimi përçart.
Dëgjimit Komentet janë të vërteta dhe pseudohallucinations dhe hallucinations somatike.
Iluzionet që janë kulturalisht të papërshtatshme, absurd dhe i madhërishëm në përmbajtje.

Ose të paktën dy nga simptomat e mëposhtme:

Kronike (më shumë se një muaj) halucinacione e jerm, por pa një pasion të theksuar.

Shperrunhi neologjizëm, gjuha veçim.
Sjellja catatonic.
Simptomat negative duke përfshirë apatinë, abulia, varfërimin e gjuhës, mangësi emocionale, duke përfshirë edhe ftohtë.
Ndryshimet cilësore në sjelljen me humbjen e interesit, netsilespryamovanistyu, autizëm.

Diagnoza e paranojak formyshizofreniistavitsya praninë e kritereve të përbashkëta për skizofreni, dhe karakteristikat e mëposhtme:

 1. fenomenet hallucinatory ose delusional dominimit (idetë e persekutimit, marrëdhëniet, origjinës, të transferuar mendime, kërcënuese apo të ndjekë zëra, hallucinations e erë dhe shije, senesteziyi);
 2. Simptomat katastrofike, rrafshuar apo joadekuate të ndikojë, gjuhët shkëputje mund të përfaqësohet në formë të butë, por nuk dominojnë foto klinike.

Diagnoza hebefrenycheskoy formystavitsya praninë e kritereve të skizofrenisë dhe të përgjithshme:

njëra nga këto karakteristika;

 • rrafshim të qartë dhe të qëndrueshme ose të cektësisë së të ndikojë,
 • joadekuat ekspresive dhe e vazhdueshme e pasion,

një nga dy karakteristika të tjera;

 • mungesa e fokus, sjellja e disiplinës,
 • shkelje e qartë e të menduarit, manifestohet në fjalën e shkrifët ose shqyer;

fenomene hallucinatory-delusional mund të jetë i pranishëm në një formë të butë, por nuk përcaktojnë foto klinike.

Pacientët Foto hebefrenycheskoy me formë të skizofrenisë

Diagnoza katatonycheskoy formystavitsya praninë e kritereve të përbashkëta për skizofreni, dhe në qoftë se të paktën një nga simptomat e mëposhtme për të paktën dy javë:

 • mpirje (një rënie të qartë në përgjigje të mjedisit, lëvizshmërinë dhe aktivitet spontan) ose heshtje;
 • ngacmim (aktivitet në dukje të pakuptimtë motor që nuk është shkaktuar nga stimuj të jashtëm);
 • stereotypyy (adoptimi vullnetar dhe mirëmbajtjen absurde dhe postures çuditshëm performanca lëvizje stereotipe);
 • negativizëm (në dukje të pamotivuar rezistuar ankesat nga ana e kundërt performancën e nevojshme);
 • ngurtësi (ruajtja përbën, pavarësisht përpjekjeve të jashtëm për të ndryshuar atë);
 • fleksibiliteti i lëmuar, forcim i gjymtyrë dhe trupin në pozicione jashtë paraprakisht);
 • avtomatopodobnost (i menjëhershëm i procedurave).

Pacientët Foto katatonycheskoy me një formë të skizofrenisë

Formadiahnostiruetsya padiferencuar kur statusi i plotëson kriteret e përgjithshme për skizofreni, por nuk ka kritere të veçanta për lloje të caktuara apo simptoma të shumta në mënyrë që të përmbushin kriteret e veçanta për më shumë se një nëntipit.

Diagnoza postshizofrenicheskaya depressiistavitsya nëse:

 1. kusht për vitin e fundit të vëzhgimit në përputhje me kriteret e përgjithshme për skizofreni;
 2. të paktën një prej tyre është i ruajtur; 3) depresiv duhet të zgjatet në mënyrë, të rënda dhe të zgjeruar për të përmbushur kriteret e episodit të paktën butë depresive (F32.0).

Për diagnozën e shtetit skizofrenia rezydualnoy në të kaluarën ka përmbushur kriteret e përgjithshme për skizofreninë që nuk janë zbuluar në kohën e anketës. Përveç kësaj, gjatë vitit të kaluar që të marrin pjesë të paktën katër nga simptomat e mëposhtme negative:

 1. frenim psikomotor apo aktiviteti ulur;
 2. një rrafshim shënuar të ndikojë;
 3. pasivitetit dhe reduktimin iniciativa;
 4. sosje e fushëveprimit dhe përmbajtjes së të folurit;
 5. të zvogëlojë peshën e komunikimit joverbal që është në shprehjet e fytyrës, sa i përket kontaktit, modulim zë, gjeste;
 6. reduktuar performancën sociale dhe vëmendje për pamjen.

Diagnoza shizofreniistavitsya formular të thjeshtë bazuar në kriteret e mëposhtme:

 1. një rritje graduale në tre simptomat e mëposhtme për të paktën një vit:
 • ndryshime të dallueshme dhe të vazhdueshme në disa karakteristika premorbid personalitetit që duket për të reduktuar motivet dhe interesat, përkushtim dhe sjellje të performancës, tërheqjen në veten dhe përjashtimit social;
 • Simptomat negative: apatia, varfërimi i gjuhës, aktiviteti i zvogëluar, një rrafshim shënuar të ndikojë, pasivitet, mungesën e iniciativës, uljen e karakteristikave joverbale të komunikimit;
 • një rënie të dukshme në performancën në punë ose në shkollë;
 1. Shteti kurrë nuk takohen të zakonshme për paranojak, hebefrennoy, katatonycheskoy dhe shenjat e padiferencuara skizofrenia (F20.0-3);
 2. nuk ka shenja të çmenduri apo dëmtime të tjera të trurit organike (FO).

Diagnoza konfirmohet nga të dhënat e studimit patopsihologicheskogo rëndësi të tërthortë janë klinike dhe gjenetike ngarkimit të dhënat e të afërmit e të afërmve skizofrenike të shkallës së parë.

Testet Patopsyholohycheskye në skizofreni.

Në Rusi, për fat të keq, i zhvilluar jo shumë mirë ekzaminim psikologjik të të sëmurëve mendorë. Edhe pse mjaltë. psikologë në spitalet shtetërore janë.

Metoda kryesore e diagnostikimit është bisedë. Qenësishëm person i shëndetshëm mendërisht rend logjik i mendimit në një pacient me skizofreni më të mërzitur, dhe proceset associative janë shkelur. Si rezultat i shkeljeve të tilla thuhet se tha sekuenciale pacienti, por fjalët e tij nuk kanë asnjë lidhje semantik ndërmjet tyre. Për shembull - pacienti thotë se ai ishte "Ligjet e gjuetisë drejtësia e mençur për të zgjas rreth deleve botë me hundët e drejtë".

Si teste janë pyetur për të shpjeguar kuptimin e shprehjeve dhe fjalëve. Ju pastaj mund "gërmoj" formalitet gjykimet earthiness, mungon të kuptuarit figurshme. Për shembull, "pres dru, patate të skuqura fluturojnë" - "E pra, po, disa nga fibra druri, ata të ndërpresë të ndikimit me një sëpatë". Një pacient me një propozim të shpjegojë se çfarë shprehje "Në gurë zemrës së këtij njeriu"Thotë kjo: "Ka raste rritja e zemrës vlera sloynost, dhe që të shikimit të rritjes njerëzore" Këto fraza nuk janë në dispozicion për mirëkuptim. Ky është një shembull tipik "Gjuha veçim". Në disa raste, ajo vjen poshtë për shqiptimin e fjalëve të veçanta dhe frazat pa ndonjë rend. Për shembull, "Tymi derdhje ... ... kurrë nuk do të jetë ... mbretëria e qiejve ... gabim ... për të blerë ujë, termocentralin e dy pa emër gjashtë kurora ... ... pererub Lak da kryqin ..." - Kjo është e ashtuquajtura hash verbale, me gojë ose sallatë. Mund të kërkohet për të nxjerrë fraza kuptim "drekë e shijshme"Ku njeriu i zakonshëm do të tërheqë një këmbë pule, një tas me supë ndezur apo një pjatë me një pirun dhe thikë, nje pacienti qe vuan skizofrenia vizatim dy linja paralele. Pyetja - "Çfarë është ajo?" - Përputhet se "diçka darkë të shijshme, të gjitha lëvizje, harmoni, këtu është se si këto rreshta" Një tjetër provë - përjashtimi i katërt shtesë - lista "galë, zog, sorrë, aeroplan" - Nuk mund të përjashtojë apo aeroplan (nga lista e gjithë verës), ose të përjashtojë, por duke u mbështetur në atë vetëm udhëhequr shenja ("E para tre në listë mund të shkoni në një tel, dhe aeroplan - jo". Dhe nuk është një i gjallë / jo të gjallë si njerëz të zakonshëm).

Piktura me skizofreni

Prognoza për skizofreninë.

Ne zgjerimin e katër lloje të basteve:

1. Parashikimi i përgjithshëm - Si fillimin e statusit final dhe karakteristikat e tij.

2. Parashikimi sociale dhe punësimi.

3. Parashikimi i trajtimit efikasitetit (rezistenca ndaj sëmundjeve ose trajtimit).

4. Parashikimi dhe rreziku homitside e vetëvrasjes (vetëvrasje dhe vrasje).

Në afërsi të 40 faktorët për të përcaktuar prognozën e sëmundjes. Këtu janë disa prej tyre:

1. Paul. Meshkujt - faktor të pafavorshme, femra - pjellore (natyra e natyrshme, gra - kujdestarëve të popullsisë, si meshkujt - studiues, ata përbëjnë mutacionet më shumë).

2. Prania e patologjive të lidhura organike - prognozë të varfër.

3. ngarkuar trashëguar nga skizofrenia - motit të kundërt.

4. Shyzoydnaya karakter theksim para të sëmundjes.

5. Hot fillim - një shenjë e mirë paralajmërues; shuar, "smeared" - Bad.

6. psikogjenike "nisur" Mekanizmi - mirë, spontane, e cila nuk ka asnjë arsye të dukshme - e keqe.

7. Mbizotërimi hallyutsynatornoy komponent - i keq, emocional - mirë.

8. Ndjeshmëria për terapi në episodin e parë - mirë, jo - i keq.

9. Një frekuencë e madhe dhe kohëzgjatja e hospitalizations - shenjë e keqe paralajmërues.

10. Cilësia e faljen e parë - nëse ndjesë të plotë, të mirë, (që nënkupton faljen pas episodit të parë). Është e rëndësishme që ajo ishte, apo ishte simptoma minimale negative dhe pozitive gjatë faljen.

40% e pacientëve me skizofreni angazhuar në sjellje vetëvrasëse, 10-12% vdesin nga vetëvrasje.

Lista e faktorëve të rrezikut për vetëvrasje në skizofrenia:

1 mashkull.
2. Mosha e re.
3. inteligjencës mirë.
4. Episodi i parë.

5. Vetëvrasje në histori.
6. Prevalenca e depresive dhe simptomat ankth.
7. hallucinosis domosdoshme (hallucinations që kërkojnë për të kryer veprime të caktuara).
8. Përdorimi i substancave psikoaktive (alkooli, droga).
9. tre muajt e parë pas shkarkimit.
10. doza adekuate të vogla apo të mëdha.
11. Problemet sociale për shkak të sëmundjes.

Faktorët e rrezikut homitside (përpjekje për vrasje):

1. Më parë në historinë e (para) episode të sulmit kriminal.
2. Aktet e tjera penale.
3. mashkull.

4. moshë të re.
5. Përdorimi i substancave psikoaktive.
6. simptoma hallucinatory-delusional.
7. impulsivity.

Skizofrenia Slow

Sipas statistikave, gjysma e pacientëve që vuajnë nga skizofrenia, "vet" Mënyra e saj të ngadaltë. Kjo është një kategori e njerëzve, e cila është e vështirë për të përcaktuar. Vetëm gjetur skizofreninë periodik. Le të flasim për to.

Nga përkufizimi, një skizofrenia ngadalshëm, skizofrenia është se i tërë protyazheniine nuk mund të zbulojë prohredyentnosty të rënda dhe nuk tregon fenomenet manifestuar psikotike, fotografia klinike paraqitur çrregullime të mushkërive "Regjistrat" - Çrregullime të personalitetit neurotik, lodhje, Depersonalization, Derealization.

Emrat vonuar skizofreninë, merret në psikiatri: skizofreninë butë (Kronfeld), jo-psikotike (Rozenshteyn) pa ndryshuar karakterin aktual (Kerbikov) mikroprotsessualnaya (Goldenberg) rudymentarnaya, shëndetin (Konnaybeh) predfaza (Yudin) medlennotekuschyh (Azelenkovskiy) , larvyrovannaya fshehur (Snezhnevskyy). Ju gjithashtu mund të plotësojnë kushtet e mëposhtme:
nesostoyavshayasya, amortizohen, ambulatore, psevdonevroticheskaya, okult, nerehressivnaya.

Në skizofrenia ngadalshëm ketë faza të caktuara, faza:

1. fshehur (debutim) - shkon një të fshehtë, i fshehur. Në mënyrë tipike, në moshën e pubertetit në adoleshentët.

2. Aktive (manifestohet) periudhë. Manifesti kështu kurrë nuk arrin nivelin psikotike.

3. Periudha e stabilizimit (në vitet e hershme të sëmundjes, ose disa viteve të sëmundjes).
Ky defekt është vërejtur, ndoshta edhe simptomat negative regres zhvillimin e saj mbrapa. Megjithatë, nuk mund të jetë një shtysë të re të moshës 45-55 vjet (involyutsilnnyy mosha). Karakteristikat e përgjithshme:
Slow, fazat e zhvillimit afatgjatë të sëmundjes (por mund të stabilizohet dhe në moshë të re); Sigurisht zgjatur subklinike në një periudhë të fshehur; zvogëlimi gradual i çrregullimeve në periudhën e stabilizimit.

Format maloprohredyentnoy opsione skizofrenia:

1. Asthenic opsion - simptomat nivelin e çrregullimeve asthenic kufizuar. Ky është niveli më i butë.
Dobësi e përgjithshme me atipike, pa "simptomë ndeshjet", Nervozizëm - në këtë rast, zgjedhja e lodhje mendore. Gjithashtu, nuk ka asnjë arsye objektive për sindromi asthenic - sëmundjet somatike, sëmundjet organike në premorbyde. Pacienti merr lodhur e komunikimit të përditshëm të përditshme, rasteve të zakonshëm, ndërsa kjo nuk do të zbrazë aktivitete të tjera (komunikimin me personalitete antisociale, collectibles, dhe shpesh - çuditshëm). Kjo është një shizis fshehur, ndarjen e aktivitetit mendor.

2. Forma e këmbëngulje. Ngjashëm me çrregullim ngulët-maniakal. Megjithatë, në skizofreni, pa marrë parasysh sa ne u përpoqëm, ne nuk gjejmë psychogenesis dhe konflikt personal. Obsession monoton dhe jo i ngopur emocionalisht, "Jo akuzuar". Megjithatë, këto obsesione mund të rritet në një numër të madh të ritualeve të kryera pa përfshirjen emocionale të personit. Monoobsessii tipike (mani monotematicheskiy).

3. Forma e manifestimeve histerike. Karakteristikë "histeri ftohtë". Kjo është "egoist" skizofrenia, ndërsa prybilshena afërsisht egoist kalon histeri neurotik. Çfarë atë vrazhdë, më keq shkeljet më të thella.

4. Në Depersonalization. Në Depersonalization zhvillimit njerëzor (shkelja e kufijve "Unë - Unë nuk e bëni") Mund të jetë normë në adoleshencë, skizofrenia shkon përtej kësaj.

5. përvojat dismorfomanicheskiy ( "trupi im është i shëmtuar, i spikatur brinjë shumë, unë jam shumë i hollë / të trasha, këmbët shumë të shkurtra, etj). Kjo ndodh edhe në adoleshencë, por në shizofreni asnjë përfshirje emocionale në përvojat. "Defekte" qesharake - "një mënyrë më i çuditshëm se tjetri". Sindromi i anorexia nervosa në moshë të re po ashtu i takon këtij grupi.

6. skizofrenia hypochondriacal. Nebredovoy, niveli jo-psikotike. Tipike për adoleshentëve dhe mosha ynvolyutsyonnoho.

7. skizofrenia paranojake. Kujton devijim të personalitetit paranojak.

8. prevalenca e çrregullimeve emocional. Në dispozicion si opsione hipotymichnyh (subdepresiyi por pa vonuar intelektual). Ajo është parë shpesh shizis mes humor të ulët dhe intelektuali sfond, aktiviteti motor, komponenti vullnetshëm. Gjithashtu - hypochondriac subdepresiya me shumë senestopatyy. Subdepresiyi me një tendencë për analizë e vetvetes, samokopannya.

Simptomat Gipertimicheskih: obsesioni hypomanyy me natyrën njëanshëm të një aktiviteti të vetme. Karakteristikat "zigzags" - Një njeri punon plot optimizëm, pastaj rënie për disa ditë - dhe përsëri duke punuar. Opsion Shizisnyy - hypomanyya njëkohshme me ankesa shëndetësore.

9. Opsioni bezproduktivnyh çrregullime. "Opsioni i thjeshtë". Simptomat kufizuar negative. Nuk është gradual, gjatë viteve defekt në rritje.

10. skizofrenia fshehur vonuar (nga Smulevich) - gjithçka që u përmend më lart, por në formë më të butë, pacient i jashtëm.

Defekte në skizofrenia ngadaltë:

1. tip defekt fershroyben (me të çuditshme, sjellje e çuditshme, vzbalamoshnoy.) - Krepeleniya përshkruar.
Lëvizjet mosmarrëveshje, ngathtësi, disa të mitur (- jashtë "sjellje djaloshare"). Seriozitetin tipik pamotivuar të shprehjeve të fytyrës. Ka një ndryshim të caktuar nga blerjen më parë (sëmundje) nuk është e natyrshme në karakteristikat personalitetit. Rrobat - shkujdesje, absurditet (pantallona të shkurtra, kapele ngjyra, rroba, dy nga të shekullit të kaluar, artikuj të zgjedhur rastësisht, etj). Gjuha - Përzgjedhja e pazakontë e fjalëve unike dhe të folurit, tipike "bllokim" në detaje të vogla. Është ruajtja e aktivitetit mendor dhe fizik, pavarësisht çuditje (a shizis mes autyzatsiyi sociale dhe mënyrën e jetës - shumë pacientë të ecin, flasin, por fillimisht).

2. defekt psyhopatopodobnoho (psevdopsihopatizatsiya në Smulevich). Komponenti kryesor - shizofren. Espansivnyy shyzoyd, aktiv, "teptisje" Idetë e mbivlerësuar, i ngarkuar emocionalisht, me "autizmi brenda", Por rrafshuar, problemet jo të rëndësishme sociale. Gjithashtu të jetë komponent histerike.

3. Reduktimi i potencialit të energjisë së ashpërsisë cekët (pasive, të jetojnë në kuadër të shtëpisë, nuk duan dhe nuk mund ta bëjë). Ajo duket si një reduktim tipike të potencialit energjetik në skizofreni, por shkallë shumë më pak e theksuar.

Këta njerëz shpesh fillojnë të përdorë substancat psikoaktive, shpesh të alkoolit. Kjo uploschennost emocional ul ul skizofrenike defekt. Rreziku megjithatë është se alkoolizmi dhe anestezi të bëhet natyrë e pakontrollueshme, si përgjigje stereotipi të alkoolit në to atypych, alkooli shpesh nuk sjell lehtësim, forma të shtrirë të dehjes, agresionit dhe brutalitetit. Megjithatë, në doza të vogla, alkooli treguar (psikiatër shkollat ​​e vjetra administruar atë për pacientët e tyre me skizofreni mlyavobizhuchoyu).

Së fundi - skizofreninë përsëritura ose periodike.

Të rralla, veçanërisht për shkak se ajo nuk është gjithmonë e mundur për të diagnostikuar. Klasifikimi Ndërkombëtar i Sëmundjeve (ICD) skizofrenia përsëritura shënuar çrregullim shizoaffektivnoe. Kjo është më e komplikuar në strukturën dhe formën e simptomat e skizofrenisë së saj.

Fazat dukuri periodike e skizofrenisë:

1. Faza fillestare e somatike dhe çrregullime afektive (subdepresiya me somatization rënda - kapsllëk, anoreksi, dobësi). Karakterizohet nga mbivlerësuar (dmth në bazë të vërtetë, por groteske ekzagjeruar) frikës (për punë, në familje). Zgjat nga disa ditë deri në disa muaj (zakonisht 1-3 muaj). Kjo është ndoshta i kufizuar. Home - adoleshencës.

2. far ndikojë. Ka fuzzy, shqetësimet nerazvernutye delusional, përmbajtja paranojak (për veten e tyre, për të afërmit). Ide pak delusional, ata janë fragmentare, por shumë afektive ngarkuar dhe motorike komponentët - kështu që mund t'i atribuohet akute sindromi paranojak. Fillimi tipik ndryshon vetëdijen. Ka disa tjetërsimi i sjelljes së tij, depersonalizatsionnye tregon regjistrin cekët. Kjo fazë është jashtëzakonisht labylen, simptomat mund të ndryshojnë.

Hapi 3. emocional-delusional Depersonalization dhe Derealization. Në mënyrë dramatike rritur çrregullim identiteti, nuk është perceptimi i përçart. Brad intermetamorfoz -"gjithçka përshtatur". Nuk është një njohje e rreme, binjakët Simptomë automatik të pranishëm ("I menaxhuar"), Psikomotor agjitacion, substupora.

4. Hapi fantastike emocional-delusional Depersonalization dhe Derealization. Perceptimi është fantastike, është parafrenizatsiya simptoma ("Unë kam qenë në shkollë dhe kontroll ime kozmike inteligjencës"). Vetëdija Rastroystvo vazhdon të rritet ("Unë robot, unë menaxhuar"; "Unë Menaxhon spital, qyteti").

5. Dashuroj Derealization fiction dhe Depersonalization. Perceptimi i vetes dhe realitetit të fillojnë të vuajnë deri afërsisht iluzioneve dhe halucinacione. Në fakt, ky është fillimi oneyroydnoho marramendje ("I - është e mua, por tani unë jam një pajisje teknike - xhepi - një pajisje të veçantë për të përzënë"; "Policia tha - Unë dëgjoj atë, por është zëri që kontrollon çdo gjë në Tokë").

6. klasik Faza, marramendje vërtetë oneyroydnoho. Perceptimi plotësisht shqetësuar nga realiteti, në kontakt me pacientin për të hyrë joreale (vetëm për pak kohë - për shkak të proceseve ndryshueshmëri). Ndoshta Aktiviteti motor diktuar durojnë imazhe. Vetëdija shqetësuar ("Unë - Nuk kam, por epoka e kafshëve Mesozoike"; "Unë - si makinë dhe njerëzit duke luftuar automjeteve").

7. Hapi amentyvno-si mpirje. Ndryshe oneyroyda perezhivaniyarealnosti psiko jashtëzakonisht të varfëruar. Amnezi perzhivaniya imazhe dhe të plotë (kur oneyroyde - nuk ka). Vetëm - konfuzion, simptoma të rënda katastrofike, ethe. Kjo predfaza fazën e ardhshme. Motit të kundërt. (Ka edhe forma të ndara - "Skizofrenia ethe"). Kryesore "psikiatrik" do të thotë këtë - terapi elektro-konvulsive (ECT) - 2-3 seanca në ditë. Kjo është e vetmja mënyrë për të thyer gjendjen aktuale. Nuk është një shans 5% e përmirësimit. Pa këto masa prohonoz 99,9% të pafavorshme.

Të gjitha këto nivele mund të jetë një sëmundje e pavarur. Në mënyrë tipike, nga sulmi për të sulmuar utyazhelyaetsya shtetit deri "ndërpreu" në një fazë. Periodike skizofrenia - formë maloprohredientnaya, kështu shërim të plotë në mes të sulmeve atje, por shuarja e gjata, simptomat e slabozametnyy sëmundjes. Rezultati më i shpeshtë - reduktimi i potencialit të energjisë, pacientët janë pasiv, të ndarë nga bota, duke e mbajtur, megjithatë, atmosfera e ngrohtë shpesh për anëtarët e familjes. Shumë pacientë për shkak të skizofrenisë korrente 5-6 vjet mund peryti në shuboobraznaya. Skizofrenia pastër përsëritur nuk çon në të meta të qëndrueshëm.

Lechenieshizofrenii.

Metodat e përgjithshme:

Terapi I. biologjike.

II. Terapi sociale: a) Psikoterapia; b) metodat e rehabilitimit social.

Metodat biologjike:

Unë "Goditje" Terapitë:

1. Terapia Insulin-koma (nem.psihiatr Zakel prezantua në vitin 1933);

2. Terapia konvulsive (duke përdorur vaj kamforovoho injektuar nën lëkurë - psikiatër Hungarisht Meduna në vitin 1934) - është në dispozicion tani.

3) elektro-konvulsive terapi (Cherletti, Beni në vitin 1937). Çrregullime afektive ECT shëron shumë efikase. Në skizofrenisë - me sjelljen vetëvrasëse në katatonycheskom hutimi, me rezistencë ndaj terapisë drogës.

4) terapi Detoxification;

5) off-ngarkimit terapi dietë (me skizofreni vonuar);

6) privimi (privimi) gjumë dhe phototherapy (në çrregullime afektive);

7) psihohirurhii (1907 stafi Behtnrnva kishte Lobotomy, në vitin 1926 Portugalisht mbajtur leykotomiya paraballor Monica Monica vonë pacienti u plagos nga një e shtënë nga një pistoletë, pasi ajo kryen operacionin).

8) barëra.

Grupet përgatitjet:

a) neuroleptikëve;
b) anxiolytics (redukton ankthi);
c) normotimiki (rregullon sferën emocional);

d) ilaqet kundër depresionit;
e) nootropics;
e) psychostimulants.

Në trajtimin e skizofrenisë përdorur të gjitha këto grupe të drogës, por vendin e 1 janë antipsikotikët.

Parimet e përgjithshme medikamentoznoholecheniya skizofreninë:

1. Qasja biopsychosocial - çdo vuajtje pacienti nga skizofrenia kërkojnë trajtim biologjik, psikoterapi dhe rehabilitimin shoqëror.

2. Rëndësia e veçantë i kushtohet kontaktit psikologjik me mjekun, në mënyrë që pacientët me skizofreni më të ulët vzaimodeyatelnost një mjek - ata janë të dyshimtë, duke mohuar në prani të sëmundjes.

3. Fillimi i hershëm i terapisë - para fazës manifestnoy.

4. monoterapi (ku ju mund të caktojë 3 ose 5 drogë zgjedhura 3, kështu që ju mund të "udhë" Performanca e secilit);

5. Kohëzgjatja e gjatë e trajtimit: lehtësim të simptomave - 2 muaj, stabilizimit - 6 muaj, formimin faljen - vjeçare);

6. Roli i parandalimit - fokusohet në parandalimin e rikthim të drogës. Sa më shumë acarimin - sëmundja e rëndë flukset. Në këtë rast parandalimi sekondar i acarimin.

Përdorimi i bazuar në neuroleptikëve dofamynovoy teorinë e Patogjeneza - ajo është konsideruar se pacientët me skizofreni shumë dopamine (pararendës i norepinephrine), dhe duhet të jetë e gjerë. Doli që ajo nuk është më shumë, por receptorët janë më të ndjeshme ndaj tij. Njëkohësisht konstatuar shkelje serotoninerhicheskimi acetilkolinės e ndërmjetësimit, hystamynovoy, glutamate, por sistemi dofamynovaya përgjigjet më të shpejtë dhe më të fortë se të tjerët.

Trajtimin artë standard të shizofrenii- haloperidol. Në pushtet nuk do të japë prodhimet e mëtejshme. Antipsikotikët klasik, megjithatë, kanë efekte anësore me vete një rrezik të lartë të çrregullimeve extrapyramidal, dhe ata janë të veprojë shumë brutale për të gjithë receptorët dopamine. Në vitet e fundit, antipsikotikët atipike: Klozepin (leponeks) - së pari u paraqit antipsikotikët atipike; qenia më e famshme:

1. Respiredon;
2. Alanzepin;
3. Klozepin;
4. Kvetiopin (Serrokvel);
5. Abilefay.

Nuk është një version i zgjatur i përgatitjeve që mund të arrijnë faljen me një hyrje të rrallë:

1. Modyten depo;
2 .Haloperidol-decanoate;
3. Rispolept-Konst (pritja 1 çdo 2-3 javë).

Në mënyrë tipike, shkalla emërimi preferuar droga me gojë që nga futja e drogës në një mënyrë, në muskul të lidhur me dhunën dhe shkakton një përqendrim kulmin në gjak shumë shpejt. Prandaj yspozuetsya kryesisht në lehtësimin e psikomotorik agjitacion.

Shtrimin në spital.

Në skizofrenia spital është treguar në kushte akute - abstenimit nga ushqimi për një javë ose më shumë, ose duke çuar në humbjen e peshës prej 20% të origjinalit dhe më shumë; Disponueshmëria të domosdoshme (urdhrat) hallucinosis, mendime vetëvrasjeje dhe tendencat (përpjekje), sjellje agresive, psikomotor agjitacion.

Sepse njerëzit me skizofreni shpesh nuk e kuptojnë se ata janë të sëmurë, ata janë të vështirë ose e pamundur për të bindur trajtimin e nevojshëm. Nëse gjendja e pacientit përkeqësohet, dhe ju nuk mund ta bindë ose detyrojë atë që të trajtohet, ju mund të duhet të mbështetet në spital në një spital psikiatrik pa pëlqimin e tij. Qëllimi kryesor i shtrimit të pavullnetshëm, si dhe ligjet që qeverisin atë, është për të siguruar sigurinë e pacientit, i cili është në fazën akute, dhe njerëzit rreth tij. Përveç kësaj, detyrat e shtrimit është edhe trajtimi në kohë, madje edhe pavarësisht nga dëshirat e tij. Pas shqyrtimit të psikiatrit rrethit pacienti vendos kushtet në të cilat makinë e trajtimit, gjendja e pacientit kërkon hospitalizimin e menjëhershme në një spital ose ambulatore psikiatrike trajtim mund të jetë i kufizuar.

Neni 29 i Ligjit Federal (1992)"Në kujdesin psikiatrik dhe garanton të drejtat e qytetarëve nën kujdesin e tillë" në mënyrë të qartë rregullon arsye për shtrimit në një spital psikiatrik me forcë, domethënë:

"Një person vuan nga një çrregullim mendor mund të shtruar në spital në një spital psikiatrik pa pëlqimin e tij apo pa pëlqimin e përfaqësuesit të saj ligjor në vendimin e gjyqtarit nëse shqyrtimi apo trajtimi i saj është e mundur vetëm në një spital, dhe sëmundje mendore është e rëndë dhe shkakton:

 1. Rreziku i saj direkt për veten apo të tjerët, ose
 2. pafuqisë e tij, pra, pamundësia për të përmbushur nevojat themelore të jetës, apo
 3. dëme të mëdha për shëndetin e tij, si rezultat i përkeqësimit gjendjen mendore ku personi do të mbetet pa kujdesin psikiatrik" .

Trajtimi në faljen

Në faljen terapi mirëmbajtjes është e nevojshme, pa përkeqësim të pashmangshme. Në mënyrë tipike, pacientët pas shkarkimit të ndiheni shumë më mirë, besoj se shërohet plotësisht, perstayut marrë drogë, dhe rrethi vicioz fillon përsëri. Plotësisht sëmundje nuk mund të shërohet, por me trajtimin e duhur mund të arrihet kundër një sfond të qëndrueshme trajtimit mirëmbajtjes ndjesë.

Mos harroni se trajtimi suksesi më varet se sa shpejt pas rëndim apo faza fillestare ishte një apel për psikiatri. Për fat të keq të afërmit e nachulysya "tmerret" klinika psikiatrike, shtrimin në spital kundërshtojnë patsinta tillë, duke besuar se "të gjithë do të jetë mirë". Për fat të keq ... ndjesë spontan është praktikisht nuk përshkruhet. Pra, ata i kthejnë më vonë, por nuk ka situatë më të vështirë.

Kriteret për faljen, zhdukja e iluzionet, hallucinations (nëse ka), zhdukja e agresionit ose vetëvrasje përpjekjet, kur është e mundur, përshtatjen sociale. Në çdo rast, vendimi për të pranuar një deklaratë mjek, si dhe për shtrimin në spital. Detyra e të afërmit e pacientit - për të bashkëpunuar me mjekun, duke i thënë atij për të gjitha nuancat e sjelljes së pacientit, duke u fshehur asgjë dhe asnjë dekorim. Gjithashtu - të parë për të marrë drogë, sepse jo gjithmonë këta njerëz kryejnë psikiatër qëllim. Përveç kësaj, suksesi varet nga rehabilitimin social dhe i suksesshëm në këtë gjysmë - duke krijuar një atmosferë të rehatshme familjare dhe jo "Përjashtimi Zona". Besoni mua, kjo Profili pacienti është shumë e ndjeshme për qëndrimin ndaj vetes dhe të reagojnë në përputhje me rrethanat.

Duke pasur parasysh koston e trajtimit, përfitimet e aftësisë së kufizuar dhe lë të sëmurë, skizofrenia mund të quhet më e shtrenjtë e të gjitha sëmundjeve mendore.