Masturbim masturbim


Masturbim - Sjellja e njeriut seksuale në të cilin veprim do të bëhet lidhur me stimulimin e organeve gjenitale të tyre (penis, vulvë, vaginë) për të marrë një orgazmë. Në thelb masturbim është pa një partner. Masturbimi është një sëmundje, kur bëhet një zakon dhe i përzier me jetën e njeriut.

Akti i masturbim, e njëjta mund të jetë spontane (në ëndërr apo në prag të gjumit) në fëmijët shumë të vegjël (të moshës 3-5 vjet). Lartë Aktiviteti masturbatsyonnoy kulmin në ri pubertetit. Në organet gjenitale e djemve janë shumë të ndjeshme dhe kjo shpesh çon në pavullnetshme erektsiyam.U vajzat masturbim shpesh e lidhur me zbulimin aksidental, e cila është shoqëruar me kënaqësi. Për ta kjo është një mënyrë për të realizuar mendimet dhe dëshirat e intimitetit seksual, nuk u pikëllo, për të shmangur vetminë, për të përmirësuar nastroenie.Obschim njëjta për të gjithë adoleshentët është se ata kryejnë aktet e masturbim në mënyrë që të marrë kënaqësinë seksuale dhe për të reduktuar stresin.


Në masturbim rritur mashkullor ndodh vetëm nëpërmjet stimulimit manual e penisit me ndërzim simuluar. Disa mund të përdorin pajisje të veçanta - vaginë artificiale dhe të tjerët.

Masturbim femra shoqërohet nga stimulimi i klitorit ose vaginë, serbia dhe zona të tjera të trupit (p.sh., të gjirit). Ashtu si burrat, edhe gratë nganjëherë përdorin pajisje të veçanta për masturbim - dildo, vibrator, dhe të tjerët. Disa janë në gjendje të sjellë veten për të orgazmës duke stimuluar zona të caktuara të trupit tuaj (zona erotik), ose thjesht duke përdorur imagjinatën.

Ka, po ashtu, koncepti i masturbim reciprok, i cili përfshin një situatë që përfshin një partner. Kjo metodë simulon elemente Masturbim marrëdhënie me përkëdheljet reciproke.

Të gjitha llojet e masturbim mund të kryhet duke përdorur pajisje (Moisturizers artificiale, Sex Lodrat, Vibrators) që ndihmojnë për të intensifikuar dhe për të përshpejtuar arritjen e kënaqësisë, të lehtësuar procesin. Në mënyrë të ngjashme, gjatë aktit të masturbim film të mundshëm shikuar përmbajtje erotike (pornografi, erotika) - rrit zgjimit seksual, pranimin më të shpejtë të orgazmës.

Simptomat në varësi të masturbim

Simptomet kryesore të varësisë:

 • Sjellja lidhur me masturbim shpejt është bërë e zakonshme.
 • Masturbim është e karakterizuar nga shpeshta, rregullsinë dhe sjelljen stereotipe.
 • Masturbimi është një sasi të konsiderueshme të kohës.
 • Vetëkënaqësi Veprimi nuk është i kontrolluar. Ajo është e ndikuar nga pashpjegueshme vetëpërmbajtjes.
 • Procesi përsëritet masturbatsiy vështirë për të ndaluar dhe të zhdukur jetën plotësisht.
 • Pas një ndalim të plotë seancave masturbim pacienti vërejtur siklet fizik dhe psikologjik.
 • Masturbim është forma më e mirë e kënaqësi seksuale.
 • Masturbim varur pacienti mund të bëjë marrëdhënie seksuale me një person tjetër, por shpesh zgjedh seks me veten e tij.

Mitet për masturbim

Fenomen masturbim i njohur që nga Egjiptin e lashtë, Greqi. Ky fenomen është barazuar me vrasjen e mëkatit, sepse besohej se masturbim shkatërron dhe parandalon farë riprodhimin. Nga mesi i shekullit të gjashtë autoerotizm u ngrit në komunitete të ndryshme fetare të Britanisë së Madhe dhe Irlandës dhe u konsiderua si një mëkat i madh. Që në shekullin e shtatë, masturbim përpjekur për të trajtuar ngulët. Kjo zgjati pothuajse deri në shekullin e njëzetë deri hulumtimet moderne nuk e ka provuar se masturbimi nuk është një sëmundje. Statistikisht onanyruyut 92% e meshkujve dhe 62% femra.

Deri tani, shoqëria besohet gjerësisht se masturbim mund të çojë në sëmundje të ndryshme, të dy fizike dhe mendore. Ky mendim është i përhapur kryesisht nëpërmjet qëndrimeve negative ndaj masturbim disa feve dhe shoqërinë si një e tërë. Për kanonet fetare kryente një person i cili ka kryer një akt të masturbim, ekuivalent për tradhti bashkëshortore, pasi zgjimit seksual është e bukur në qoftë se ju doni një marrëdhënie të ngushtë me një grua apo një burrë. Përveç kësaj, autoerotizm drejtuar kundër natyrës njerëzore, sepse seksualiteti njerëzor është shprehur në dashurinë dhe marrëdhëniet ndërpersonale. Ata që vazhdimisht ndjehen kënaqësi seksuale pa dashuri, duke u bërë përfundimisht egoist dhe introverted.

Pra, çfarë janë pasojat reale të masturbim? Besohet se masturbim mund të shkaktojë apo simptomë e një sëmundje fizike. Mit jashtëzakonisht popullor që lidh masturbim në humbjen e vizionit, prostatës zgjeruar, shterpësi, impotencë. Por askush studimet shkencore nuk kanë treguar praninë e masturbim edhe të tërthortë shkakut me këto sëmundje. Të gjitha mitet kanë gjetur provat e tyre të konsiderueshme. Përfundim - Masturbim nuk ndikon në shfaqjen e sëmundjeve dhe zakonisht nuk përkeqësohet funksionin seksual.

Një sëmundje e mundshme, që rezultojnë nga masturbim shpeshta - trauma gjenitale. Është e mundur për të plagosur, kur duke përdorur lodra erotike dhe higjiena tjetër predmetov.Pri është një rrezik i mosrespektimit të infektojnë lokal organet gjenitale. Infeksioni mund të aderojë në dëmtim mekanik dhe do të keqësojë situatën.

Shkaqet

Masturbim është e lidhur direkt me madhësinë e nevojave seksuale. Arsyeja mund të jetë autoerotizma tension të lartë seksuale, ose kur nuk është vetëm një kontakt seksual të shtypur dëshirën.

Në raste të tjera, masturbim është shpesh rezultat i frikës nga kontakti i afërt me një person tjetër. Ndodh që njerëzit të mbështeten në masturbim, jo ​​përmes aftësisë vetë-seksuale.

Shkaqet masturbim, vetëm të jetë i çrregullimeve të ndryshme seksuale dhe emocionale. Çrregullime seksuale, një shenjë e cila është masturbim:

- Hypersexuality - rritur epsh.
- Mbledhje shkelje ose derdhje (derdhje) në meshkuj.
- Epsh ulur (dëshira seksuale). Ato gjithashtu përfshijnë anorgasmia, ftohtësi seksuale dhe vaginismus në femra.

- Dëmi i përgjithshëm ose lëndim në postin apo periudhës së paralindjes - mund të shtrembëroj vulvë. Pacientët e tillë fshehin lëndimet e tyre dhe për shkak të mungesës së intimitetit të plotë të detyruar të masturbohem.
- Devijimet në zhvillimin e organeve riprodhuese e normave kushtetuese (penisit mëdha apo të vogla, të gjerë ose të ngushtë vaginës).

Crregullime mendore, simptomat e cila mund të jetë masturbim:

- Neuroza.
- Phobias dhe frika.
- Skizofrenia apo çrregullim shizofrenopodobnoe.
- Vonuar mendor.

- Psychopathy ose natyra theksim.
- Rritja sugjerimi shqetësuar ose të dyshimta tipare.
- Zvetënim seksuale - një shkelje të normave të pranuara të sjelljes seksuale. Këto përfshijnë Fetishism, mashkull dhe femër homoseksualitetin.

Kur të shihni një mjek

Njeriu i cili varet nga masturbim, nuk mund të përmbahet nga veprimi masturbatornyh për të vendosur kontrollin mbi sjelljen e tyre. Varësisë për masturbim është një çrregullim kompleks. Nëse keni provuar gjithçka dhe nuk kanë mësuar për të mbajtur mbrapa - është koha për të treguar dikë në lidhje me problemin tuaj dhe të kthehet në një specialist. Mos hezitoni - shumë njerëz kanë probleme të ngjashme.

Autoerotizm është një sëmundje që në këtë mënyrë të lehtë për të arritur kënaqësinë seksuale: nuk ka nevojë për një partner, kjo mund të bëhet në çdo kohë të përshtatshme. Zëvendësimi i plotë i seksit të masturbim është një sëmundje, dhe Futjet - normë.

Trajtim

Vetë mbështetja

 • Të angazhohet në ndonjë aktivitet:

- kuptojnë nevojat e tyre seksuale në veprat (lartësim).
- mjeshtër i ndonjë sport aktiv. Çdo lloj ushtrimi ndihmon në lehtësimin e stresit dhe të ndjehen të lumtur.

- të gjetur një hobi të ri - të mësuarit që do të ndihmojë të rifokusuar mendjen tuaj për të arritur ndonjë qëllimeve të reja.

 • Nëse ju keni një problem në kohën e gjumit, ose kur procedurat e higjienës - me çdo mjet të përmbahen nga tundimi.

- nëse onanyrovat dëshirë shfaqet para shtrat - provoni shtytje-ups ose shkarkoni lodhje e plotë për shtyp.
- nëse kulmin e aktivitetit seksual shënuar në mëngjes - të përpiqen për të fjetur e veshur në disa shtresa të veshjeve, në mënyrë që të bëjë më shumë përpjekje për të hequr veten e tij dhe kështu të kufizojnë qasjen në organet gjenitale.

- nëse dëshira është shumë i fortë, ju mund të marrë një dush të ftohtë.
- lexojnë libra të shenjtë para gjumit.

 • Vendosni një sistem për ditë të dobishme shpenzuar pa masturbim.
 • Në momentet kur ju mendoni tensionin seksual, përpiqen të mendojnë për familjet e tyre dhe për atë që do të ndodhë në qoftë se ata kuptova se ju bëni masturbim.
 • Mundohuni të postoni. A nuk kanë ushqim dhe pije për disa orë çdo ditë. Kjo do të ndihmojë në forcimin e vullnetit dhe të shkëpusin mendjen nga mendimet seksuale.

Shërbimet mjekësore

Filloni duke konsultuar një terapist në zonën tuaj për të vlerësuar varësinë tuaj për masturbim. Në rast urgjent generalist nevojë specialist do të ju drejtojë te një psikiatër ose seksolog i njohur me përvojë në trajtimin në varësi ndihmën masturbatsii.Spetsializirovannaya mund të jetë përmes Grupit (mbështetja vzaymoposchy grup) apo terapi njohëse të sjelljes (kursi të shkurtër të terapisë, duke përfshirë analizë e vetvetes, për qëllim adresimin e motive të ndryshme dhe janë të lidhur me masturbim).

Në raste të caktuara të rralla drogës ilaçeve që shtypin dëshirën seksuale (neuroleptikëve, ilaqet kundër depresionit, tranquilizers më pak).

Masturbim Parandalimi

Njeriu, i varur nga masturbim nuk mund të përmbahet nga veprimet që sjellin kënaqësi seksuale. Është e rëndësishme të vërehet fillimin e sëmundjes dhe, nëse është e mundur, do të diskutojë problemin me partnerin tuaj. Kjo do të ndihmojë për të shmangur efektet negative të masturbim. Por në qoftë se njëri prej tyre, megjithatë, vazhdon të angazhohen në masturbim dhe humbur kontrollin e situatës, masa më e mirë parandaluese është qasje të menjëhershme për një mjek.

Proces shumë i rëndësishëm të mësuarit në këtë fushë, të rinjtë duhet të jenë të vetëdijshëm për pasojat e masturbim konstante.
Një nga arsyet që motivojnë për masturbim mund të jetë qasje të përhershme në pornografi, disa video games, filma dhe madje edhe libra që përmbajnë aftësinë seksuale haraktera.Rassmotrite për të instaluar pornografi bllokuar software në kompjuterin tuaj, të heqin qafe e letërsisë përmbajtjes erotike, të heqë dorë kanale pornoerotichesskih kabllo.

Implikimet

Një situatë në të cilën personi është në marrëdhënie të përhershme dhe vazhdon të masturbohem, mund të çojë në fazën e nga marrëdhënie për masturbim. Kjo do të japë një efekt negativ në marrëdhëniet dhe në fund të fundit të çojë në rrëzimin e tyre. Një nga pasojat kryesore është autoerotizma neurozë. Kjo nuk është aq shumë sa fajësia rritje shqetësimin e dobësimit të pushtetit vullnetin dhe aftësinë për të kontrolluar reflekset e njeriut.

Efekti i kësaj neurozë nga ana e tij përmban simptoma:
- Humbja e përqendrimit;
- Agjitacion psikomotor;
- Rritja nervozizëm;
- Lodhja;
- Humor depresion;
- Overexertion sistemit nervor, duke e bërë të vështirë të tranzicionit nga një shtet në një shkelje të shtetit frenim.

 • Masturbim dobëson nxitje për të arritur dëshiruar dhe të gëzojnë fushat e tjera të jetës, kontribuon në izolim në vetvete. Pacientët janë të izoluar nga njerëzit dhe vuajnë nga vetmia.
 • Aktiviteti Masturbatsyonnaya shpesh shkaktojnë probleme në një marrëdhënie me një partner.
 • Varësisë për masturbim çon në një ndjenjë të vazhdueshme të fajit.
 • Një tjetër pasojë e sëmundjes - një pafuqi psikologjike, si partner real efektiv shpesh nuk përputhet me imagjinatë erotike.
 • Masturbatsyonnaya varësisë, si çdo varësia tjetër, ndikon negativisht në performancën.
 • Varësisë për masturbim mund të çojë në situata të rrezikshme, sidomos kur duke përdorur pajisje të ndryshme - unazë latex në penis, vaginë fut mprehta, përdorni bezdisshëm substanca (nxehtë) dhe kështu me radhë.
 • Nëse vepra nga masturbim bërë shpejt dhe me një ndjenjë të frikës se dikush do të vijnë në të ardhmen, nuk është çrregullim në burra derdhje.


Pacienti i përfshirë në aktin e masturbim në një person dhe i jep dhe merr. Rezultati është - një personalitet unik ndarje, një person nuk ka nevojë për dashuri atë të mjaftueshme për të dashurinë e tij ndaj saj.

Lechyatsya vetëm shkeljet që parandalojnë marrëdhënie normale seksuale, si dhe varësinë nga masturbim. Të gjitha rastet e tjera janë të shkaktuara nga mungesa e përkohshme e jetës seksuale apo arsye të tjera, është normë.