Kleptomani


Kleptomani - një çrregullim që është shprehur paaftësinë për të shtypur dëshirën për vjedhje. Artikuj vjedhura zakonisht nuk janë me vlerë të madhe. Kjo dëshirë manifestohet si i sëmurë (e çuditshme, spontane) pulsin, e cila nuk mund të vënë nën kontroll. Një person që vuajnë nga kleptomani, të detyruar për të vjedhur, edhe pse të vetëdijshëm për dënimet penale. Kleptomani kredituar me çrregullime mendore, por në të njëjtën kohë, veprimet janë kleptoman antisociale. Një person i tillë vjedh, pastaj pendohet e veprat e tij edhe shkatërrimin e këtyre artikujve. Pak përvetësimi i pasurisë së tjetrit është përsëritur përsëri.


Vjedhin të gjitha gratë, burrat, fëmijët, adoleshentët, të rriturit, të pasur dhe të varfër, por studimet tregojnë se kleptomani është zakonisht tërheq të rinjtë nën moshën tridhjetë vjet. Besohet se kjo sëmundje ndodh në shoqëri në 0.6%.

Në thelb këto janë njerëz të cilët ende vuajnë nga çrregullime të tjera mendore. Rol të rëndësishëm ka luajtur me predispozicion gjenetik. Më shumë në zhvillimin e kleptomani mund të ndikojnë në çrregullime të hahet apo seksualitetin.

Disa ekspertë thonë se varësisë është i ngjashëm me vjedhjes ose varësia e drogës e fatit, dhe nganjëherë shkon "krah për krah" me këto sëmundje.

Zhvillimi i sëmundjes kontribuojnë në stres, dështimet në jetë. Vjedhjet nga pacienti, shpesh interpretohet si një shpërblim për dështim apo hakmarrje, por mund të jetë rezultat i iluzionet ose halucinacione, prania e çrregullimeve të tjera mendore (skizofreni).

Gjatë vjedhjes, në lidhje me emocionet, kleptoman në adrenalin e gjakut dhe rreziku bëhet shumë tërheqës. Pastaj, në qoftë se vjedhja është kryer me sukses, një ndjenjë të lumturisë dhe relaksim, më vonë - keqardhje dhe fajit. Megjithë ndërgjegjësimin e krimit dhe parehati për kleptoman më shumë emocionet kuptimplotë dhe të këndshme mori tronditje e vjedhjes. Ndjenja keqardhje nuk shkakton neveri për vjedhje dhe përvetësim pdolzhayutsya me frekuencë edhe më të madh. Jepni kontributin tuaj për këtë, si dhe, një ndjenjë të mosndëshkimit.

Kleptomani shpesh kuptohet si çrregullim i ngulët-maniakal. Kleptomani lidhen (afrohet, si), çrregullime të tilla si depresioni, çrregullime të hahet (bulimia - Match 65%), fobi sociale, çrregullime të ankthit. Ka ngjashmëri me varësisë që nuk mund të rezistojë tërheqjen.

Çrregullimet mendore tërheqje për vjedhje të njohur së pari në vitet '60 në Shtetet e Bashkuara (gjatë çështjes gjyqësore në Kaliforni kundër Douglas Jones, ai fitoi çështjen dhe të provuar praninë e një sëmundje). Tani, njerëzit që vuajnë nga kleptomani, janë të mbrojtura me ligj. Vjedhje kryer nga një kleptoman si rezultat i papërmbajtshëm, dëshira e sëmurë nuk quhet krim dhe çrregullim i referohet aktivitetit mendor. Sigurisht, kjo nuk është e mjaftueshme për të shmangur përgjegjësinë për vjedhje (vetëm 5% e vjedhje dyqani kryera nga njerëz me kleptomani). Në rast të dyshimit të kleptomani caktuar ekzaminim psikiatrik, i cili do të përcaktojë praninë e sëmundjes në këtë temë. Nëse kleptomani - diagnozës, pacienti trajtohet detyrimisht, si prania e një sëmundjeje çuar në një numër të pasojave negative.

Shkaqet e kleptomani

Shkaku i sëmundjes nuk është i njohur. Ka disa teori që sugjerojnë që ndryshimet ndodhin në strukturat e trurit. Kleptomani mund të jetë e lidhur me funksionin e neurotransmitter (transmetuesit e impulseve nervore) serotonin. Ajo ndihmon në rregullimin humor dhe emocion. Nivelet e ulëta të serotonin - një model i përgjithshëm në njerëz të prirur për herë të pakontrolluar povedeniyu.Vo e vjedhjes është lirimin e dopamine (një tjetër neurotransmitter). Dopamine jep një ndjesi të këndshme zhvillon varësinë, dhe pacientët kërkojnë prejardhjen e kësaj ndjenjë përsëri.

Studime të tjera kanë treguar se kleptomani mund të shfaqen pas një aksidenti, të shoqëruara me trauma kokë.

Deri më tani, ka nevojë për kërkime më të gjerë në këtë fushë për të kuptuar më mirë dhe për të eleminuar shkaqet e mundshme të kleptomani.

Simptomet e kleptomani

Simptomet e kleptomani përfshijnë:

- Impuls të fortë pakontrollueshme për të vjedhur objekte.
- Ndjenja e tensionit, të cilat i kënaqur vjedhje.
- Ndjenja e fajit apo të turpit për vjedhje, samoobvinitelnye mendime.
- Episode të ndodhë spontanisht, pa planifikim. Larg në vende publike.

- Ndonjëherë objektet e vjedhura hedhur si të panevojshme, ose u kthye në vendin sepse nuk ka vlerë.

Pasojat e kleptomani

Ne të gjithë e dimë nga fëmijëria se vjedhja është e gabuar. Pacientët kleptomani ndjehen të pafuqishëm dhe nuk mund të ndalet. Psikikë është shkatërruar nga faji, turpi, poshtërimi dhe urrejtja për veten e tyre. Pacienti është jeta e pamoralshme dhe të hutuar vazhdimisht, vjedhin apo jo.
Pa trajtim, kleptomani mund të çojë në probleme serioze ligjore, financiare dhe emocionale.

Komplikimet kleptomani

- Arrestoj
- Burgim
- Depresion
- Abuzimi i alkoolit dhe drogës
- Ushqimi çrregullimeve
- Shqetësim
- Lojë varësisë
- Mendime vetëvrasjeje dhe sjelljet
- Izolimi social
- Dhënie pas

Trajtimi i kleptomani

Shumë pak pacientë me njerëzit kleptomani kërkoni për vetë ndihmë. Si rregull, janë të varur kur ato bëhen të kapur për vjedhje. Shumë njerëz me këtë sëmundje jetojnë një turp të fshehtë, dhe frikë të kërkoni ndihmë të kualifikuar.

Kleptomani e vështirë për të kapërcyer të tyre. Trajtimi i sëmundjes zakonisht përfshin medikamente dhe psikoterapi. Nuk ka asnjë trajtim standard për këtë çrregullim, shkencëtarët janë ende duke u përpjekur për të kuptuar se çfarë ndihmon luchshe.Mozhno provoni disa trajtime kleptomani për të gjetur se çfarë do të punojnë në situatën tuaj.

Para fillimit të trajtimit, ju keni nevojë për të vlerësuar ekzaminimin e tyre fizike dhe psikologjike do të ndihmojë në përcaktimin sostoyaniya.Fizicheskoe për ndryshime dhe dëmtime të trurit apo çrregullime metabolike. Metodat laboratorike, MRI, CT scan, kimi gjakut, testi i gjakut për të sheqerit do të ndihmojë për të sqaruar diahnoza.Pri ekzaminim mendor plotësoni pyetësor të veçantë psikologjik, rezultatet e të cilave janë përdorur për të faturimit diagnozë të saktë.

Pastaj, të udhëhequr nga ICD-10 (Klasifikimi Ndërkombëtar i Sëmundjeve, 10 duke lexuar) me çrregullime mendore. Kjo pjesë e udhëzues krijuar nga Shoqata Psikiatrike Europian dhe specialistët e përdorur në psikiatri për diagnozën e sëmundjes mendore, si dhe kompanitë e sigurimeve kur paguajnë për trajtim.

Nuk është një lloj të caktuar të barnave mund te kuroje kleptomani. Vetëm psikoterapi dhe merrni ilaçe që rrisin nivelet e serotoninës, të aftë për të reduktuar ose eliminuar simptomat. Mjekimi është gjithmonë e ndërlikuar dhe të zgjedhur në mënyrë individuale në mënyrë rigoroze nga recetë. Ndërlikuar e trajtimit është përvoja e pamjaftueshme në përdorimin e barnave psikiatrike pasi ajo është e vështirë për të ndjekur trendin e përgjithshëm pozitiv në pacientët individual. Sëmurë bie për pritjen, jo shumë që do të rezultojë në shkallë të gjerë issledovaniya.Tem Megjithatë, mjekët arritën të identifikojnë barna me efikasitet më të madh. Çfarë është e drogës më të mirë për një pacient varet nga situata e përgjithshme.

Farmakoterapia kleptomani, konsiderojnë medikamente:

Ilaqet kundër depresionit.Ilaqet kundër depresionit numër i madh, por tregoi veten frenuesit mirë selektiv reuptake serotonin (SSRI). Përdorur gjerësisht në trajtimin e fluoxetine (Prozac) dhe paroksetine (paxil).

Normotimiki. Këto barna janë për qëllim të reduktimin ngacmim në tru. Zvogëlon nevojën për vjedhje. Në një tjetër fushë e mjekësisë përdorur për të trajtuar epilepsi.
Shembuj: topyramat (Topamaks) dhe acid Valproik (Depakene, Stavzor), carbamazepine (Melepsin eikuilibrues).

Stabilizant humor.Designed për nivelim ndryshimet humor bëhet uniforme, ajo i jep mundësinë për të kontrolluar kërkesat dukuri vjedhin. Stabilizuesi i quajtur litium (Lithobid).

Mjetet për trajtimin e varësisë në Afrikën e Jugut (opioids, alkool).Naltrexone (Revia, Vivitrol), i njohur si antagonist opioid sintetik, bllokuar një pjesë të trurit që ndjen kënaqësi. Kjo mund të zvogëlojë vjedhjet thirrje të lidhura dhe të gëzojë atë.

Ju mund të duhet të provoni disa barna të ndryshme apo kombinime të drogës për të parë se cilat punon më mirë me efektet anësore fewest. Një rezultat pozitiv mund të duhet të prisni disa javë. Bisedoni me mjekun tuaj nëse ju jeni të shqetësuar. Nën mbikëqyrjen e një mjeku mund të ndryshojë drogës ose të ndryshojë dozen. Shumë efekte anësore, përfundimisht, me kohë të lirë.

Kleptomani Psikoterapia

Përgatitja për t'u takuar me një psikiatër.

- Regjistro asnjë simptomë që ju jeni duke përjetuar, si dhe kohëzgjatjen e tyre. Ajo ndihmon të dini se cilat ngjarje të ndikojnë në dëshirën për të vjedhur.
- Mblidhni historinë e jetës, duke përfshirë edhe ngjarjet traumatike të së kaluarës që ishin formuar në stres kryesore.
- Merrni kartën tuaj mjekësore. Gjithashtu, kontrolloni medikamente dhe shtojcave ushqimore që janë marrë tashmë.
- Ejani në pritjen me një anëtari të familjes apo një tjetër, nëse është e mundur. Kushdo që ju e di kohë të gjatë do të kujtohet më shumë detaje Detajet ngjarjet stresuese.

Mendoni për një pyetje për një psikiatër dhe i pyet ata për të filluar seancë për të kuptuar më shumë në lidhje me sëmundjen. Për shembull:

- Pse nuk mundem të ndaluar vjedhjen?
- Cilat janë trajtimet më efektive?
- Çfarë tretmane mund të më ndihmojë?
- Sapo kam ndaluar duke vjedhur?
- Sa shpesh kam nevojë për seanca terapi dhe për sa kohë?
- Familjes terapi është e dobishme në rastin tim?
- Nuk janë droga të cilat në mënyrë efektive mund të më ndihmojë?
- Cilat janë efektet e mundshme anësore të këtyre barnave?
- A broshura apo materiale të tjera të shtypura që unë mund të marrë me mua? Të cilat faqet ju rekomandojmë vizituar?

Psikiatri ndoshta edhe të vënë një numër të pyetjeve për të marrë të dini vas.Predpolozhitelnye pyetje psikiatër:

- Sa vjeç hera e parë të përjetojnë një thirrje papërmbajtshëm për të vjedhur?
- Sa shpesh ju ndjeni dëshirën për të vjedhur?
- A keni qenë ndonjëherë kapur dhe arrestuar për vjedhje?
- Si do ta përshkruanit ndjenjat tuaja para, gjatë dhe pas vjedhjes?
- Cilat janë pikat e vjedhje të kënaqur ju?
- Ku ju bëni vjedhjen tuaj?
- Çfarë të bëjë me gjëra që janë të vjedhura?
- Cili është ndikimi në jetën tuaj jep dëshirën për të vjedhur?
- A ka çrregullime të tjera mendore të tilla si depresioni, varësia e drogës apo çrregullim ngulët-i sëmurë? Nëse ka qenë, çfarë tretmane dhe droga keni përdorur?

- Përdorni alkool apo droga? Sa shpesh?

Terapi të sjelljes - zgjidhja më e mirë për trajtimin e kleptomani. Në përgjithësi, pacienti do ta ndajë i sëmurë, besimet dhe sjelljet negative dhe t'i zëvendësojë me të shëndetshme dhe pozitive.

Njohës terapi mund të përfshijnë metoda për të ndihmuar të kapërcyer nevojën për të vjedhur. Një nga këto metoda, kur psikologu me pacientin humb situatën vjedhje, dhe pastaj, në mënyrë më të detajuar, për pasojat e këtij veprimi dhe ndëshkimit. Kështu, i formuar subconsciously marrëdhënie - vjedhjen lidhur me një pikë negative, jo me kënaqësi.

Terapi neveri - një tjetër metodë popullor. Simuluar situatën kur një pacient dëshiron për të vjedhur diçka në këtë pikë vonuar frymëmarrje deri në siklet dhe mungesës së oksigjenit. Metoda e moderuar e dhimbshme, por në qoftë se ju ushtrojnë rregullisht, atëherë dëshira për të vjedhur ndodhë vetëm ndjenjë të pakëndshme.

Psikoterapi grupi - edhe në qoftë se ju nuk mund të gjeni një grup të veçantë për kleptoman, rezultate të mira janë fituar duke marrë pjesë në alkolikët Anonymous grup ose grupe të përkushtuar për varëshme të tjera.

Fitolikuvannya kleptomani

Ashvahanda (aswagandha) - adaptogens (përshtatur) bari stabilizon funksionin e adrenalin në trup, stimulon potencë.

Valerian (rrënjë sanëz) - në të drejtpërdrejtë një episod të manisë.

Wort bari Shën Gjonit - punon si një antidepressant. Aplikuar mbi bazën e studimit Amerikane në trajtimin e çrregullimeve obsesive-kompulsive. Wort Shën Gjonit ishte efektive në 60% të pacientëve në grupin e kontrollit, dhe në bazë të disa të tejkaluar disa ilaqet kundër depresionit.

Rauwolfia gjarpër (Serpentina) - Reserpine paraardhësi, një prej qetësuesve më të fuqishme bimor.

Anle Chinese Camellia (Camellia sinensis anle) - bimë çaj përmban amino acid L-theanine
Prona neuroprotective (sistemit nervor mbrojtës), përmirëson disponimin dhe relakson, një antioxidant natyrore. Ajo përmirëson përçueshmëri e myelin mill nervore.

Corydalis Yan Hu Suo - barishte që ka një efekt të fuqishëm analgjezik, si dhe receptorët dopamine zhbllokuar zvogëlon dhimbjen fizike dhe emocionale, për këtë arsye, mund të përdoret për të eliminuar shqetësim të madh ka protivotrevozhnoe efekt, normalizojë funksionin e gjumit.

California lulekuqe - beznodiazepinam opioid si (qetësuesit, origjina narkotike qetësues.)

Vetëm një përgatitje të mirë tabletë, të cilat janë kombinime të bimëve:
Valerianae radix, Lupuli strobulus, Melissae folium, Hyperici herba, Aconitum napellus, Belladonna, Abrus precatorius, Chelidonium majus, kulpër opulus, gentianae herba.

Gati ilaçe bimor kombinuara në barnatore:
lunapret (prodhues firma-bionorica), deprim (lek), neopersen forte, relana forte, seledin (alarsin), l-theanine, 5-HTP, Yan hu Suo, serpina (Himalaja), California lulekuqe (organike), sedatif pf ( BOIRON), Persen, afobazole, pomohusha, leptosedin, pession flover (Nutricare), Mendor Comfort Colloidial (Ad mjekësi).

Apel për "njerëzit e psikoterapistëve" magjistarëve, fallxhorëve, psikologji.

Pavarësisht nga fakti se mjekësia mohon mundësinë paronormalnyh dhe shumë besojnë se këta njerëz charlatans, raste të vërteta tregojnë se kjo metodë e trajtimit është mjaft efektive në zbatim të mana dhe zavisimostyam.Proishodit atë, sepse pacientët e varur janë shumë të prekshme, dhe "Shamanism zbukuruar" në këtë rast mund të ketë një ndikim të fuqishëm në pacientit. Disa rrethim vendos si seancat e dramës dhe të dorëzimit, simbolet e frikshme, harta, charms dhe kështu me radhë. Pacientët në gji të gatshëm të besojnë çdo gjë, gjëja kryesore për të zgjedhur drejtimin e duhur dhe njerëzit e gatshëm për të luajtur atë rol si duhet. Efekti i këtij sugjerimi është shumë i madh, ajo mund të krahasohet me kodimin e varësisë alkoolit (popullore në trajtimin e alkoolizmit, maturi 2-3 vjet). Ju mund të, përndryshe, përdorni dhe atë që një mënyrë e mrekullueshme për t'u marrë me këtë sëmundje mund të jetë në gjendje për të bërë progres në trajtimin e.

Afër Mbështetje

Në qoftë se një të dashur të trajtohen për kleptomani, sigurohuni që ju vnikli detajet e planit të tij të trajtimit, dhe në mënyrë aktive të mbështesë suksesin e saj. Pjesëmarrja e dobishme të përbashkët në disa seanca të terapisë, ju mund të gjeni se ju e dini fakte të rëndësishme që lidhen me këtë sëmundje. Shfrytëzojeni mundësinë për të folur një mbi një me një terapist.

Restaurimi pacienti kleptomani - një proces afatgjatë, zakonisht viktimat janë të afërmit dhe miqtë të cilët pa dashje të përfshirë edhe në vuajtje dhe teknikat sëmundje kleptomana.Ispolzuyte relaksim, meditim apo thjesht kalojnë kohë me miqtë.

Ju lutem mos fajësojnë pacientin, kleptomani është një sëmundje mendore, nuk është një dobësi e vullnetit dhe mungesa e karakterit. Është e rëndësishme të theksohet bisedë vijim pika:

- Ju jeni të shqetësuar se ju kujdeseni për një të dashur në lidhje me shëndetin e tij dhe mirëqenien.
- A keni frikë nga rreziku i vjedhjes dhe të trazirave të pakontrolluara të ndërgjegjes, arrestimit, humbje të vendeve të punës, apo këputje e marrëdhënieve.
- Ju duhet të kuptoni se dëshira për të vjedhur mund të jetë shumë i fortë për të rezistuar, pacienti nuk mund të bëjë si ju këshillojnë.

- Për të ndihmuar të vlerësojë veprimet dhe kleptoman pa pasion, pa dënuar.
- Nëse keni nevojë për të ndihmuar në përgatitjen e biseda me kontakt të ngushtë me terapist. Kjo do të ju tregojnë se si për të udhëhequr veten, çfarë do pacienti nuk ka marrë një pozicion mbrojtës, nuk i zemëruar dhe zbuloi përvojat e tyre.

Parandalimin e mëtejshëm të rikthim:

Nuk është e pazakontë kleptomani përsëritje!
- Ndiqni planin tuaj të trajtimit.
- Nëse ju mendoni se kërkojnë të vjedhjeve të shpeshta, të marrë të gjitha medikamente tuaj dhe kohen psikoterapi vizitë të planifikuar.

- Mos harroni se trajtimi - një proces i mundimshëm mund të jenë dështime rastit.
- Mëso më shumë në lidhje me kleptomani, dhe mund të kuptojnë më mirë faktorët e rrezikut, trajtimin dhe mekanizmin e.
- Mëso se çfarë ju drejton. Highlight situata, mendimet dhe ndjenjat që mund të shkaktojë të kërkojnë për të vjedhur, dhe ju mund të menaxhoni ato.
- Përpiquni të shmangni probleme të tjera që shkelin shëndetit mendor.
- Varësia nga alkooli, droga, depresioni, ankthi dhe stresi mund të ndikojë në shfaqjen e kleptomani, të çojë në sjellje ciklike sëmurë.

- Gjej priza ku ju do të vjedhin. Për shembull - në mënyrë që të kontrolloni dyqan të sigurisë. Kthejeni sëmundjen tuaj në një hobi.
- Mëso një teknikat e relaksimit dhe të menaxhimit të stresit. Teknika të tilla si meditim, yoga ose tai chi.
- Të përqëndrohet në qëllimet tuaja.
- Në trajtimin e ndjekin motivimin - shpëtoj të sëmundjes.

Kleptomani Parandalimi

Sipas statistikave, rreth 10% e njerëzve kanë vjedhur kurrë asgjë. Në gjysmën e rasteve, kjo ishte një vjedhje rastit vogla angazhuar me lyubopytstva.Kakim për të mbrojtur veten nga kleptomani si kohë për të njohur sëmundje dhe nuk sëmuren, sepse shkaku i kleptomani nuk është ende e qartë,

askush nuk mund të thotë saktësisht se si të parandaluar këtë sëmundje misterioze.
Vetëm një metodë - trajtim në kohë, sapo ka filluar vjedhjen e pakontrolluar, të parandaluar tërheqjen mundësi të zhvillohet në një gjendje kronike që është e vështirë për të kapërcyer.

Features kleptomani në fëmijët dhe adoleshentët

Rastet e rinj kleptomani ndodhin më shpesh sesa fëmijët. Zakonisht sëmundja zhvillohet në fillim të jetës. Kleptoman ri mentalisht paekuilibruar dhe nuk ka mendime të vërteta kriminale. Më të prirur për vajzat sëmurë se sa djemtë.

Shkaqet e mundshme dhe mekanizmi i sëmundjes si të rriturit. Ajo është e lidhur me çrregullime biokimike në tru dhe sëmundje të tjera mendore, trazirave emocionale.
Fëmijët kleptomani janë prindër shumë të shqetësuar. Duke ditur simptomat e sëmundjes do të ju ndihmojë për të parandaluar zhvillimin e saj dhe nuk përjetojnë një tronditje të fortë emocional në qoftë se hajdut fëmija juaj.

Karakteristikat e simptomat e kleptomani në fëmijët dhe adoleshentët:

- Të jetë i sigurt se ka diçka në jetën e fëmijës, e cila në masë të madhe ndikojnë në emocionet e tij.

- Gjatë vjedhin fëmijët dhe të tensionuar në të njëjtën kohë të lumtur.
- Përjetuar eufori pasi ata vodhën.
- Kleptoman nuk ka nevojë për aleatë. Pra kleptoman rinj kurrë nuk kushtojnë bashkëshortet në veprimet e tyre.
- Ndonjëherë vjedhje është një mënyrë për të shprehur zemërimin dhe bujë.
- Nuk ka mitologjike, shpjegim zanash e pranisë së sendeve të vjedhura, fëmijët me të vërtetë mendojnë se kjo është vjedhje.
- Dëshira për të vjedhur rritet nga një kompleks inferioriteti.
- Shpesh fëmija ndjehet i privuar ose të panevojshme, dhe duke u përpjekur për të bërë sa më shumë gjëra që ishin në posedim të tij.

Ndonjëherë vjedhje - një mënyrë për të marrë një subjekt që fëmijët nuk mund të merrni nga prindërit e tyre dhe në rast të vjedhjes, e disponueshme. Një fëmijë i tillë nuk konsiderohet kleptomani sëmurë.

Parandalimi i kleptomani tek fëmijët

Të marrë pjesë në takimin prind-mësues, takohen me nxënësit në klasë. Është e rëndësishme për të paralajmëruar hierarkinë në shkollë, informoni mësuesin ose me mësuesin e klasës.
Si fëmija maturohet, veprimet e tij të bëhen më të vetëdijshëm, kufizim të ri duhet të rritet.
Prindërit duhet të bëhen në lidhje me pasojat e vjedhjes, përgjegjësinë për këtë.

Siguruar shkollën drejtë zgjedhje, udhëzojë fëmijën se si për të shmangur luftën dhe konfliktet, dhe në të njëjtën kohë, nuk ishte në përputhje dhe i turpshëm.
Kontrolloni fëmijën tuaj për përdorimin e surfactants (substancave psiko-aktive), alkoolit, duhanit, opiumit, amfetaminës.
Shënim mikroqelizor (rrethin e brendshëm, e mërkurë), ku fëmija juaj është. Limit komunikimin tuaj me fëmijët antisociale (babai dhe nëna alkoolistëve në vullnetin e paraburgimit)
Mos të jetë indiferente ndaj performancës së dobët, por në çdo rast nuk përdorin metoda forcën e arsimit, të jetë jo agresive ndaj fëmijës. Ajo vetëm përkeqësojnë situatën, fëmija fillon të fshehin ndjenjat e tyre dhe të lëvizin larg nga ju.

Dënimin e një fëmijë për vjedhjen e mjeteve të tjera (materiale, kufizime në përdorimin e kompjuterit, shikuar televizor).
Nëse vjedhja vazhdon, kontaktoni psikiatër fëmijës apo psikolog.
Prindërit duhet të kuptojnë se kleptomani vërtetë është një çrregullim mendor, jo vepër penale.

Consulting një psikolog është një hap i parë drejt që kanë të bëjnë me këta fëmijë. Fëmija degradues kleptomani e bën atë në sytë e fëmijëve të tjerë shkelësi dhe fëmija bëhet një i dëbuar fëmijët obschestve.Roditeli duhet të kuptojnë se fëmijët kanë nevojë për vëmendjen e duhur.

Përfshirja e tyre në aktivitet fizik. Kjo do të shkëpusin atë nga kryerja e veprave të këqija.
Rinj fëmija, aq më lehtë është për të zgjidhur problemin.
Asnjë vepër për mësuesit, nëse shkollës fëmija juaj kontrolluar. Kjo mund të jetë pak e turpshme për ju, por kjo do të ndihmojë në kohë për t'iu përgjigjur problemit dhe të fillojnë trajtimin.

Trajtimin e një fëmijë me kleptomani

Njohës - terapi të sjelljes është e rekomanduar në trajtimin e një fëmijë me kleptomani.

Ndonjëherë ilaqet kundër depresionit janë emëruar. E pra provuar Prozac dhe Seroxat.

Aplikimi i barnave Phenibut, Noofen, ata përmirësojë rrjedhjen e gjakut cerebrale, duke përmirësuar aktivitetin e trurit, rehati, për të përmirësuar gjumin.