Klasifikimi i konfiskimet epileptik dhe zgjedhjen e drogës


Klasifikimet ndërkombëtare Konfiskimet (ILAE, 1981)

I. Pjesshme (fokale, lokale) konfiskimet

A. konfiskimet Simple pjesshme (çrregullime ndërgjegjes)

1. simptomat motorike

a) motor Fokale me marshimin;

b) nuk ka marsh fokale motorike (dzheksonovskye);

c) versivnye;

d) postural;

e) fonatornye (të ndaluar vokalyzatsyya ose gjuhë).

2. Në somatosensornuyu ose simptome të veçanta shqisore

a) somatosensory;

b) vizuale;

c) dëgjimi;

d) nuhatjes;

e) shije;


f) sulmet e marramendje.

3. Me simptoma autonome (Ndjenja e epigastrike, zbehje, djersitje, t'i shtyer fytyrës, nxënësit Dilated).

4. Me simptoma psikike (Shkelja e funksioneve më të larta cortical):

a) disfazicheskie;

b) dysmnestycheskye (p.sh., vu deja);

c) njohëse (shtetet snovidnyh, kuptim shkelje e kohës);

d) emocional (frika, zemërimi, etj);

e) iluzione (p.sh. macropsia);

f) hallucinations strukturore (p.sh., muzikë, faza).

B. konfiskimet komplekse pjesshme (çrregullime të ndërgjegjes).

1. Filloni humbje si thjeshtë të pjesshëm të vetëdijes ndjekur:

a) për shkak të konfiskimit të thjeshta të pjesshme (A.1-A.4) dhe shkeljen e mëtejshme të ndërgjegjes;

b) Automatizmi.

2. Duke filluar me ndërgjegje të dëmtuar:

a) vetëm në kundërshtim me ndërgjegjen;

b) Automatizmi.

C. konfiskimet pjesshme me përgjithësim të mesme.

Konfiskimet Simple pjesshme (A) me përgjithësim të mesme.

2. konfiskimet komplekse pjesshme (B) me përgjithësim të mesme.

3. konfiskimet Simple pjesshme, duke kaluar në kompleks pjesshme ndjekur nga përgjithësim mesme.

II. Konfiskimet e pergjithshme.

A. Mungesat:

a) të dëmtuar vetëm vetëdijen;

b) përbërësi clonic;

c) me komponentin ngathët;

d) me komponentin tonik;

e) i automatisms;

f) me simptoma vegjetative.

B. konfiskimet myoclonic.

C. konfiskimet clonic.

D. konfiskimet tonik.

E. tonik-clonic konfiskimet.

F. i ngathët (astatycheskye) sulmet.

Epilepsi RËNDËSISHME KLASIFIKIMI dhe Sindroma epileptik

1. Etiologji Parimi:

Idiopathic:

- Nuk ka asnjë dëshmi e shkeljeve të SNQ;

- predispozicion njohura ose të mundshme gjenetike.

Simptomatike:

- Etiologji të panjohur dhe shkelje morfologjike verifitsirovanye.

Kriptohennye.

- Shkaku është i panjohur, i fshehur;

- simptomat nuk i përmbushin kriteret për format idiopatike;

- Nuk ka dëshmi simptomatike.

2. Parimi i lokalizimit:

- lokalizatsionno të kondicionuar (qendrore, vendore, i pjesshëm);

- Format e pergjithshme;

- Format me tiparet e të dyja pjesshme dhe përgjithësuar.

3. Debutimi Mosha e sulmit:

- forma të sapolindur;

- nemovlyatski;

- fëmijët;

- të rinjtë.

4. Lloji kryesor i sulmit, i cili përcakton foto sindromi:

- Mungesat;

- Mungesat myoclonic;

- spazma infantile dhe të tjerët.

5. Veçoritë dhe parashikimet:

- mirë;

- rëndë (malinje).

Klasifikimi Ndërkombëtar i epilepsi dhe Sindroma epileptik (Recommended në vitin 1989 nga Lidhja Ndërkombëtare kundër epilepsisë).

1. Lokalizimit të kondicionuar (fokale, të pjesshme) epilepsies dhe sindroma.

1.1. Forma idiopatike (sulmet e hershme që lidhen me moshën):

- epilepsia beninje e fëmijërisë me çmim­tralno- spikes të përkohshme;

- Fëmijët me epilepsi zverku paroxysms EEG;

- epilepsi kryesor lexim.

1.2 Format simptomatike:

- prohredyentnaya partsyalnaya fëmijët kronike epilepsi (sindroma Kozhevnikov);

- sindromit me shkaqet specifike të provokuar sulme (epileptikët refleks);

- ballore, vysochno-, temenno-, qafe-pjesë epilep­Siya.

1.3. Forma Kriptohennye (formë e papërcaktuar).

2. Sindromi epilepsi me konfiskimeve të përgjithësuar.

2.1. Idiopatik (konfiskimet e hershme lidhur me OBSH­Rusty):

- mirë familja konvulsione neonatale;

- dashamirës sa idiopathic neonatale­rrugore;

- dashamirës EPI fëminor myoklonycheskaya­LEPSE;

- epilepsi me absansami piknolepticheskimi (piknolepticheskaya, mungesave, epilepsi te fëmijët);

- Fëmijët absansnaya epilepsi;

- epilepsi myoklonycheskaya mitur;

- epilepsi me përgjithësuar tonik-clonic kapjet pas zgjimit;

- forma të tjera të epilepsisë idiopatike përgjithësuar;

- epilepsi me faktor specifik provokuar­kombinohen për të (refleks dhe të fillojnë-epilepsi).

2.2 Kriptohennye ose forma simptomatike (con­zannye sulmet pamjen mosha):

- Sindromi West (spazma infantile);

- Sindromi Lennox-Gastaut;

- epilepsia me sulme myoclonic-jostabil­ne;

- absansami myoklonycheskymy me epilepsi.

2.3 Format simptomatike:

2.3.1. Etiologji jospecifik:

- myoklonycheskaya encefalopati herët;

- encefalopati neonatale me shumë EEG isoelectric;

- Epilepsies tjera simptomatike pergjithshme;

2.3.2 sindroma specifike

3. sindroma epilepsi, pasiguria nëse ata janë qendrore apo përgjithësuar

3.1. Megjithatë, përgjithësuar dhe konfiskimet fokale:

- pristupynovorozhdennyh;

- myoklonycheskaya epilepsi e rëndë e fëmijërisë së hershme;

- epilepsi me të gjatë pikut-valët në EEG VRE­mya Faza e ngadaltë e gjumit;

- afazi sindromi-epilepsi (Landau-Kleffner);

- forma të tjera të papërcaktuar të epilepsisë.

3.2. Pa disa shenja pergjithshme dhe fokale (Shumë raste të përgjithësuar konfiskimet tonik-clonic, të cilat sipas klinikës nuk iEEH t'i atribuohen formave të tjera të klasës epilepsi­syfykatsyy, dhe shumë raste të konfiskimit të mëdha gjatë gjumit).

4. sindroma veçanta

4.1. Situatës (të rastit) sulmet:

- Konfiskimet febrile.

- Sulmet, me të shlyer svyazannyeisklyuchitelno akut­stvie faktorët toksike apo metabolike, si dhe­njëjtë privimi (privimi) gjumë, alkooli, droga, eq­Llambat etj

4.2. Konfiskimet e izoluara apo gjendje epileptike izoluar

Epilepsi KLASIFIKIMI dhe epileptik Sindroma NË MKB№10

G40 Epilepsi.

Përjashtohen:

- Landau Kleffner Syndrome, (F80.3h);

- konfiskimi konvulsive NOS (R56.8);

- gjendje epileptike (G41.-);

- Todd paralizë (G83.8)

G40.0Lokalizuara (fokale) (e pjesshme) idiopatike epilepsi dhe epileptike sindromet me konfiskimet e krizave konvulsive me fillim fokale

Të përfshira:

- Fëmijët epilepsi mirë me majat EEG në rajonin e përkohshme Qendrore;

- Fëmijët Epilepsi me aktivitet konvulsiv EEG në rajon zverku.

G40.1. Lokalizuara (qendrore) (i pjesshëm) simptomë­tycheskaya epilepsi dhe epileptike sindromet me konfiskimet e thjeshtë të pjesshme

Të përfshira:

- konfiskimet pa një ndryshim të vetëdijes;

- konfiskimet e thjeshtë të pjesshme, duke kaluar në kapjet e mesme e pergjithshme.

G40.2 Lokalizuara (fokale) (e pjesshme) simptomatike epilepsi dhe epileptike sindromet me konfiskimet komplekse të pjesshme krizave konvulsive

Të përfshira:

- konfiskimet me një ndryshim të vetëdijes, shpesh me automatik epileptik;

- konfiskimet komplekse të pjesshme, duke kaluar në kapjet e mesme e pergjithshme.

G40.3 Epilepsi përgjithësuar idiopatik dhe sindroma epileptike

Të përfshira:

- myoklonycheskaya plagët beninje epilepsi­fëmijërinë e tij;

- konfiskimet beninje vogla (familjare);

- Fëmijët mungesat epileptike (piknolepsiya);

- epilepsi konvulsive me konfiskimet e mëdha (mal i madh) pas zgjimit;

- Mungesat, epilepsi të mitur;

- epilepsi myoklonycheskaya mitur (sulm i vogël i mitur, mal i madh);

- konfiskimet jospecifik atonycheskye;

- konfiskimet jospecifik clonic;

- konfiskimet jospecifik myoclonic;

- konfiskimet jo-specifike tonik;

- epileptike tonik-clonic konfiskimet jospecifik.

G40.4 Epilepsi Tjetër përgjithësuar dhe sindroma epileptike

Të përfshira:

- absansami myoklonycheskymy me epilepsi;

- epilepsi me myoklonyyamy-jostabil absansami;

- Spazma fëmijëve;

- Sindromi Lennox-Gastaut;

- Salaam shënoni;

- Simptomatike encefalopati myoklonycheskaya herët;

- Sindromi West.

G40.5 Sindroma e veçanta epileptike

Të përfshira:

- epilepsi vazhdueshëm të pjesshme (Kozhevnikova);

- konfiskimet e lidhura me alkoolin;

- konfiskimet që lidhen me përdorimin e drogave;

- konfiskimet që kanë të bëjnë me ndryshimet hormonale;

- konfiskimet lidhur me fle privimi;

- konfiskimet e lidhur me ekspozimin ndaj stressors.

G40.6 Sulmet mal i madh papërcaktuar (me kapjet e vogla (petit mal) ose pa to)

G40.7 Konfiskimet e vogla (mal petit) konfiskimit të papërcaktuar, pa mal i madh

G40.8 Forma të tjera të specifikuara të epilepsisë

Të përfshira:

- epilepsi dhe sindroma epileptike që nuk janë të definuara si fokale ose përgjithësuar.

G40.9 Epilepsi paspecifikuara

Të përfshira:

- konvulsione epileptike BSU;

- - konfiskimit BSU;

- - konfiskimit BSU.

G41.1 Gjendje epileptike

G41.0 Gjendje epileptike mal i madh (konfiskimet)

Përfshira :

- tonik-clonic gjendje epileptike.

Përjashtohen:

- epilepsi vazhdueshëm të pjesshme (Kozhevnikova) (G40.5).

G41.1 Statusi epileptike retit mal (konfiskimet e vogla)

Të përfshira:

- Statusi absansov epileptike.

G41.2 Kompleksi gjendje epileptike pjesshme

G41.8 Një gjendje epileptike përditësuar

G41.9 Gjendje epileptike paspecifikuara

Trajtimi i epilepsisë

Trajtimi i epilepsisë për qëllim normalizimin e aktivitetit të trurit elektrike dhe të ndaluar sulmet. Droga antiepileptic stabilizuar membranën e qelizave nervore të trurit dhe kështu të rritur pragun e gatishmërisë vrullshëm dhe të reduktuar excitability elektrike. Si rezultat i ndikimit të drogës ulur ndjeshëm rrezikun e sekuestrimit të ri epileptik. Një lakmiktal dhe valproate mund të zvogëlojë dhe excitability interictal e trurit që lejon të stabilizuar më tej situatën dhe për të parandaluar encefalopati epileptike.

Uses:

 1. Droga antiepileptic - carbamazepine (finlepsin), valproate (Depakine Chrono) lamiktal, topamaks, gabapentin, clonazepam, dhe të tjerët. - Drogës dhe dozë e saj individualisht zgjedh mjekun
 2. Në rastin e trajton mesme epilepsisë shtesë sëmundje themelor
 3. Trajtim simptomatik - për shembull, droga që përmirësojnë kujtesën dhe të reduktuar depresionin

Pacientët me epilepsi duhet për mbrojtjen e tyre duke marrë ilaçe antiepileptic kohë të gjatë. Për fat të keq, këto barna mund të shkaktojnë efekte anësore (aktivitet të reduktuar njohëse, letargji, humbje e flokëve, e imunitetit të ulët). Në mënyrë për të zbuluar efekt të padëshirueshëm, çdo gjashtë muaj, kryer një studim të palëve të interesuara (analizat e gjakut të përgjithshme dhe biokimike, me ultratinguj i mëlçinë dhe veshkat).

Përkundër të gjitha vështirësive të hasura në rrugën për të frenuar epilepsi, kaloi kohë dhe energji dhënë off shtrenjtë: pas 2.5-3 vjet pas sulmit fundit edhe një herë kryer një studim të plotë (monitorimi Video-EEG, MRI të trurit) dhe fillon një rënie graduale dozë drogë antiepileptic, duke i dhënë fund heqjen e saj të plotë! Pacienti vazhdon me mënyrën e vjetër të jetës, duke përdorur të njëjtën siguri vogël para, por ai nuk ishte i lidhur me një tabletë të vazhdueshme. Dhe trajtim i tillë ishte e mundur në 75% të rasteve!

Parimet e përgjithshme të trajtimit të epilepsisë:

 1. Epilepsi Trajtimi duhet të fillojë pas sulmeve të përsëritura.
 2. Monoterapi parim.
 3. Droga antiepileptic (AEDs) janë emëruar në mënyrë rigoroze në përputhje me formën dhe natyrën e sulmeve të epilepsisë.
 4. Trajtimi i epilepsisë duhet të fillojë me doza të vogla dhe të rritet gradualisht dozen për të arritur kontrollin e plotë të konfiskimeve. Terapia duhet të individualizohen, të vazhdueshëm.
 5. Në rast të dështimit të një droge, ajo duhet të zëvendësohet gradualisht me AEDs tjera, efektive me këtë formë të epilepsisë. Me joefikasiteti i AEDs tjera nuk mund vetëm të shtoni në atë droga e dytë është në masë politerapiyu pa përdorur të gjitha rezervat monoterapinë të.
 6. Droga Faza për arritjen konfiskimet kontrollit (mungesa konfiskimit 2-4 vjet).
 7. Nëse terapia e nevojshme kompleksitetit (qasje etiopathogenetical).
 8. Vazhdimësinë e kujdesit.
 9. Përmirësimi i cilësisë së jetës.

Masat e nevojshme para terapisë antikonvulsantnoy:

 1. Vlerësimi dhe dokumentimin statusin e pacientit para se të trajtimit: ekzaminimin fizik, analizat laboratorike, EEG (duke përfshirë gjumë EEG) neyroradiolohicheskom hulumtimit (nëse është e nevojshme), vlerësimin e funksioneve njohëse.
 2. Terapi flasin, prognoza dhe pasojat sociale (shkolla, sportive, eliminimi i faktorëve të shkaktuar, kostoja e trajtimit) me prindërit.
 3. Matching Prindërit objektivat e terapisë.
 4. Përzgjedhja e Anticonvulsants adekuate (duke përfshirë sindromi epileptik, sulmet e tipit Efektet anësore të mundshme të drogës).
 5. Shpjegimi për prindërit e rrezikut të mundshëm në zbatimin e drogës zgjedhur dhe situata ku ata duhet të shkojnë te mjeku.

Treguesit kryesore për përdorim:

antikovulsantov:

1. Trajtimi i pacientëve me diagnostikuar saktë "epilepsi" (Prania e sulmeve të ri-provokuar, me përjashtim të origjinës sulmet neepileptychnoho)

2. Trajtimi me një dalldi të (diagnozës dyshuar "epilepsi") Në agregate karakteristikat e mëposhtme:

 • Pacienti ka një histori të konvulsione febrile;
 • Prania e familjes obtyazhenosti me epilepsi;
 • Vonuar mendor;
 • Simptoma neurologjike fokale;
 • Nëse ju gjeni "epileptiform" Modelet EEG.

3. Trajtimi i pacientëve me një ose më shumë konfiskimeve të shkaktojë për shkak të sëmundjes akute ose kusht (encefalit, sindromi i tërheqjes, përdorimi i drogës konvulsohennyh) - ndërsa trajtimin e sëmundjes themelore të vazhdueshëm

4. Trajtimi profilaktik i pacientëve me sëmundje ose kushtet që kanë një gjasat të lartë të sekuestrimeve ose epilepsi (traumat kraniale, ndërhyrjes neurosurgical, goditje, encefaliti) - terapi anticonvulsant duhet të fillojë vetëm në rast të paroxysms epileptike

Zgjedhja e barnave antiepileptic varësisht nga llojet e sulmeve

Përkeqësimi ose përkeqësim të shpeshtësisë së konfiskimit në zbatimin e një numri të drogës antiepileptic (pERUCCA et al., 1998)

Përgatitje

Sindromë

Sulmet, të cilat përkeqësim është e mundur

Carbamazepine

Absansnaya epilepsi
Myoklonycheskaya epilepsi mitur
Myoklonycheskaya Progressive epilepsi
Rolandychna epilepsi
Mungesat, myoklonyy
Konfiskimet Myoclonic
Myoclonus
Pik komplekse gjatë gjumit të ngadalshëm valë myoclonus negative

Phenytoin

Absansnaya epilepsi
Myoklonycheskaya Progressive epilepsi
Mungesat
Simptomat Cerebellar

Phenobarbital

Absansnaya epilepsi

Mungesat - në qoftë se doza të larta

Benzodiazepine

Lennox-Gastaut Sindromi

Konfiskimet tonik

Lamotrigine

Epilepsi rënda myoclonic
Myoklonycheskaya epilepsi mitur
Kur përshkrimin e recetave doza të larta
Konfiskimet Myoclonic
Vihabatrin Absansnaya epilepsi
Epilepsi me myoklonyyamy
Mungesat
Myoclonus

Gabapentin

Absansnaya epilepsi
Epilepsi me myoklonyyamy
Mungesat
Myoclonus