Lezbeizmi


Lezbeizmi - një marrëdhënie femra homoseksuale. Lesbians quhet një femër, duke shprehur seksuale, dashurinë e tyre romantike dhe dëshirën për një grua tjetër. Lezbeizmi ndryshme nga feministe fakti se feministet mund heteroseksualnaya modelit të partneritetit dhe shumëllojshmëri të marrëdhënieve seksuale.

Homoseksualiteti nuk është një fenomen i rrallë, pasi ligjet e natyrës të gjitha qeniet e gjalla janë të lindur me një instinkt të lindur të martohem me seksin e kundërt. Pothuajse çdo person i pestë është i njohur si një herë marrëdhëniet homoseksuale seksuale. Aleancat lezbike në mesin e grave të vetme apo të veja janë shpesh, pavarësisht nga fakti se homoseksualiteti femra është më pak e organizuar dhe më pak të dukshme se burrat.


Në shumë kultura marrëdhëniet lezbike nuk konsiderohen devijuar dhe të thyer tabu. Në disa vende ku gratë janë të ashpër pavarësinë e kufizuar, lezbeizmi shumë e zakonshme.

Gratë që praktikojnë marrëdhënie homoseksuale duket më seksuale të kënaqur në krahasim me gratë e martuara. Sipas statistikave, 60% e lezbikeve kanë orgasms rregullisht, ndërsa gratë e martuar me burra, vetëm 40%. Kjo është për shkak se në marrëdhënie lezbike gratë nuk duhet të pretendojë ose të përmbushur të caktuar ideal mashkull - gratë mbeten veten.

Shkaqet lezbeizmi

Lezbeizmi mund të shkaktohet nga shkaqe mendore dhe fizike. Shkaqet psikologjike të marrëdhënieve homoseksuale në shekullin e 19 u përshkruar nga Sigmund Freud. Pastaj sexologists tjera vazhduan shtyjnë hipoteza të ndryshme në lidhje me shkaqet e sëmundjes.

Deri më sot, teoritë e Frojdit ndaj homoseksualizmit mbetet e vështirë për të kuptuar. Në përpjekjet e tyre për të kuptuar shkaqet dhe zhvillimin e meshkuj dhe femra homoseksualitetin, biseksualiteti, ai së pari shpjegoi si pjesë e dëshirës seksuale normale. Implikimi është se të gjithë njerëzit janë të lindur byseksualamy. Frojdi besonte se epsh është pjesë homoseksuale dhe heteroseksualnyyu, dhe në zhvillimin e personalitetit të njeriut, një nga ato mbizotëron mbi pjesët e tjera. Ai sugjeroi gjithashtu se në qoftë se nuk ka pasur ndalime mbi marrëdhëniet homoseksuale, shumë për jetën mund të ndryshojë seksualitetin e tyre. Shkencëtari kishte të drejtë - zmyrylosya modern shoqëri të hapur dhe të lirë të menduarit. Shifrat sociale, kulturore dhe politike ishin haptazi deklarojnë homoseksualitetin e tyre. Shumë vende të legalizuar sindikata homoseksuale në aspektin juridik.

Një rol të rëndësishëm në zhvillimin e lezbeizmi luan një përvojë të fëmijërisë. Kuptim lezbike të konsiderohet si rezervë. Ata janë regres në fazat e hershme të zhvillimit. Prirja drejt lezbeizmi është shpesh një moshë kalimtare në pubertet vajzë adoleshente. Ky fenomen është zakonisht i përkohshëm, si ajo ndjenja të tjera erotike për gratë. Një marrëdhënie të ngushtë me vajzat e tij amtare në një moshë të re mund të shkaktojë zhvillimin e lezbeizmi.

Foshnjat e ngritura çift lezbike kanë gjithashtu çdo mundësi për t'u bërë homoseksual. Ashtu si në edukimin e fëmijës do të mungojë informacion në lidhje me marrëdhëniet e shëndetshme familjare. Në rrjedhën e zhvillimit të saj, fëmija duhet të kuptojë se martesa midis një burri dhe një gruaje nevojë jo vetëm për kënaqësi seksuale, por për të lindjes dhe dashuri.

Një tjetër burim i marrëdhënieve homoseksuale ndërmjet femrave mund të bëhet përvoja negative e mëparshme e ndërtimin e marrëdhënieve me meshkujt.

Fizike shkakton lezbeizmi:

 • Shumë studiues japin përparësi faktorëve hormonal, besohet se një rritje e androgens çon në marrëdhënie seksuale me persona të të njëjtit seks.
 • Ka prova se hormonet e stresit mund të ndikojë në një fëmijë të palindur në barkun e nënës. Kjo mund të ndikojë në zhvillimin e ardhshëm të fëmijës.
 • Hipoteza gjenetike e homoseksualitetit femër - teori, sipas të cilit ka një korrelacion të fortë ndërmjet strukturës së trupit (lloji i kushtetutës) dhe orientimit seksual.
 • Llojet e ndryshme të paaftësisë seksuale mund të jetë shkaku i marrëdhënieve homoseksuale.

Sëmundja mund të shfaqet ndonjë simptomë lezbeizmi

Nuk janë sëmundje në të cilën marrëdhëniet homoseksuale - vetëm një simptomë e një çrregullim më serioze, somatike (abuzimit fizik).

Vezore polycystic - është çrregullim më të zakonshme hormonale tek gratë e moshës riprodhuese. Sëmundja prek ciklin menstrual, hormonet, të prodhimit të insulinës, funksionin e zemrës, enët e gjakut, dhe paraqitja e femrave. Pacientët me sindrom polycystic vezore kanë nivele të larta të hormoneve mashkullore (androgens). Këto gra mund të kenë pamje prej burri dhe janë më të prirur për marrëdhëniet homoseksuale.

Shkelja e hipofizës (strukturën e trurit) - në kundërshtim me gjëndrra e hipofizës mund të shkaktojë mungesë të hormoneve seksuale femërore, për shkak të kontrollit të shqetësuar të sintezës së tyre në trup.

Narcisizëm - një dashuri patologjike për veten tuaj. Njerëzit që vuajnë nga kjo sëmundje, janë të prirur për zhvillimin e homoseksualitetit. Marrëdhëniet e tilla homoseksuale - projektimi i dashurisë për popullin e tij të gjinisë së tyre të njëjtë.

Simptomat lezbeizmi

Diagnoza lezbeizmi është i bazuar në ankesat e pacientit, historia e saj e jetës, ekzaminimit fizik dhe simptomave. Këtu janë disa nga shenjat e dukshme të sëmundjes;

- vetë-respekt të ulët dhe ndjenjat e fajit,
- dëshirë të fortë seksuale për seksin e kundërt,
- preferojnë të jenë si burrat (stil për meshkuj në rroba)

- dashuroj se ata janë të gjinisë së kundërt,
- shpesh e gjejnë miqtë dhe burra miq,
- mund të mendoj orientimin e saj nga fëmijëria (5-6 vjet)
- Ndonjëherë vajzat janë lesbians pa përvojë seksuale. Tjetër nuk është gjithmonë një partner i cili nuk e di dashurën orientim, por të ngushtë në frymë dhe ndanë pikëpamjet e saj mbi jetën,
- Disa lesbians kuptojnë se ata janë të prirur të sindikatave homoseksuale, ndërsa në marrëdhënie heteroseksuale, kanë frikë dënimin e shoqërisë, kështu që nuk e pranojnë atë dhe të vazhdojë për të mbajtur në kontakt me burrin e saj. Gratë e tilla janë të pakënaqur me jetën e tyre dhe shpesh janë në depresion,

- lesbians hapur mbajnë duart, shikoni në sytë tuaj dhe të tregojnë shenja të tjera të dashurisë.

Trajtimi i lezbeizmi

Lezbeizmi nuk është një çrregullim që mund të trajtohet dhe të shërohet, por ka teknika të caktuara që të ndihmojnë për të përballuar me efekte të rënda mendore. Psikoterapia një nga metodat e mëposhtme. Qëllimi i trajtimit - shkarkojë grua lezbike nga faji, të nxjerrë në pah pikat e forta të saj, tren e vështirë për të mbrojtur pozicionin e tyre në jetë, të nxitur ndjenjën e dinjitetit.

Para se të filloni ta trajtoni orientimin e gabuar, ne duhet të pranoj atë. Dhe i cili lehtësisht tha se duhet të shërohet nga lezbeizmi - apo jo lezbike në të gjitha.

Të gjitha pacienti lezbike në nevojë për mirëkuptim, një ndjenjë të sigurisë. Mjeku duhet të përmbahen nga vlerësimet dhe kritikat e ashpra.

Është e rëndësishme për të marrë pjesë në grupet e mbështetjes. Grupet mund të formohen në drejtime të ndryshme mjeku, sipas llojeve të psikoterapisë vazhdueshme (konvertimin, afirmativ).

Në trajtimin e lezbeizmi mund të përdorin teknika të shumta psikoterapeutike, në varësi të dëshirave dhe synimeve të përcaktuara nga terapisti e pacientit.

Terapi përdorur në trajtimin e orientimin seksual:

 • Fuqia konvertimit terapi - një procedurë. transformuar seksualitetin. Pacientët të përshtatshme me një kuptim të rremë të seksualitetin e tyre apo besimet fetare ose të tjera e të cilit janë të papajtueshme me sjelljen homoseksuale.
 • Terapi afirmativ - një formë e psikoterapisë në lezbike, e cila i inkurajon ata për të pranuar orientimin e tyre seksual. Terapia nuk bën thirrje për ndryshim nuk e eliminojnë as zvogëluar dëshirën e tyre për të njëjtit seks dhe sjelljen.
 • Farmakoterapia - prodhuar kryesisht hormonet. Mjeku Designed pas testimit për përmbajtjen në estrogjenit hormonit të gruas.

Komplikime mjekësore homoseksualiteti femër

Një bindje e shoqërisë, lesbians shpesh përpiqet të shmangë inspektime rutinë dhe të shtyjë që kërkojnë ndihmë mjekësore. Ka sëmundje të disa të veçanta, pamja e të cilëve mund të jetë shkaktuar marrëdhëniet homoseksuale në mes të grave.

Kanceri i qafës së mitrës, kanceri i gjirit, kanceri i vezoreve, Endometrioza - femrat homoseksuale kanë një rrezik të lartë për zhvillimin e këtyre sëmundjeve, si tradicionalisht më pak gjasa që të lindë fëmijë. Hormonet lëshuar gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji mbron gratë kundër sëmundjeve tumorale.

Osteoporozën - një sëmundje në të cilën kockat bëhen të dobëta, duke rritur mundësinë e thyerje. Osteoporozën është e zakonshme në të lezbikeve - ndoshta kjo është shkaktuar nga sfond hormonal.

Femrat lezbike janë të ekspozuar ndaj një rreziku më të lartë të sëmundjeve gjenitale se sa gratë heteroseksuale. Sepse, shpesh, infeksionet janë transmetuar përmes mukozës, sekrecionet vaginale dhe gjakut menstrual (ndarjen e lodra seksi).

- Vaginosis bakteriale - shfaqet në femrat pas seksit të pambrojtur, ajo është zakonisht dy anëtarë të çifteve lezbike. Kjo ndodh kur shqetësuar ekuilibrin bakteriale të vaginës. Ndonjëherë sëmundja është asimptomatike ose shoqërohet me një erë të pakëndshme si peshk ose kruarje vaginale. Nëse nuk trajtohet, rrit mundësinë e zhvillimit të sëmundjeve të tjera inflamatore e pelvikut.
- Virusi lyth njeriut - shkakton lythat gjenitale dhe ndryshimet jonormale në qafën e mitrës që mund të çojnë në kancer. Shumica e njerëzve vuajnë nga lythat gjenitale janë në dijeni se janë të infektuar.

- Trichomoniasis - shkaktohet nga një parazit që mund të transmetohet nga një person tek tjetri gjatë kontaktit seksual. Simptomet përfshijnë lengjet vaginale të verdhë, jeshile ose gri (shpesh shkumëzuar) me një erë të fortë; parehati gjatë seksit dhe gjatë urinimit; Iritim dhe kruarje në zonën gjenitale; dhe dhimbje barku. Për të konfirmuar praninë e sëmundjes duhet t'i nënshtrohen provimit gjinekologjike dhe laboratorike teste.
- Herpes gjenital - një virus që manifeston plagë rreth zonën vaginale, anusit ose në kofshët ose mollaqe. Lesbians mund të transmetojnë virusin për njëri-tjetrin në qoftë se ata janë të infektuar.

- Sifilisi - agjent shkaktar është bakteret. Ajo transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual me sifilis gjatë seksit vaginal, anal ose oral. Gratë homoseksuale duhet të konsultoheni me një mjek nëse ata kanë ndonjë plagë të pashëruara.

Depresioni dhe ankthi - i lidhur me stigmën sociale, mungesa e të kuptuarit nga ana e anëtarëve të familjes, keqtrajtimit pa miratimin e komunitetit lezbike.

Alkoolizmi dhe varësia e drogës - abuzimin e substancave është një problem serioz për shëndetin si lezbiket dhe homoseksualët, biseksualët dhe transsexuals.

Lezbeizmi Parandalimi

Lezbeizmi ka asgjë të bëjë me gjenet dhe të formuar në fazat e hershme të njeriut. Prandaj, parandalimi duhet të kryhet në fëmijëri.

 • Prindërit nuk duhet të ëndërrojnë për tema erotike në krevat fëmijësh, si për një version të fëmijëve telepatik janë në gjendje të thithin informacion. Kjo është pasqyruar në tuaj shprehjeve të fytyrës, gjeste, sjellje. Është e vështirë të parashikohet se çfarë roli do të luajë në zhvillimin e ardhshëm të fëmijës, por nëse është e mundur, për të shmangur këto situata.
 • Gjithashtu në prani të fëmijëve nuk paraqet një marrëdhënie pasionuar me nje partner.
 • Nuk duket në lakuriq para fëmijëve.
 • Mundohuni të rrënjos interesat vajzë e katit përkatës. Jo obdilyayte vëmendjen e tij.
 • Familja duhet të jetë Patriarkanën (babai merr vendim të rëndësishëm dhe domethënës). Fëmijërinë e fëmijës duhet të shikoni modelin drejtën e ndërtimin e marrëdhënieve.
 • Mundohuni të marrin pjesë në mbledhjet e prindërve, flisni me mësuesin e klasës në shkollë.
 • Pyetni vajzë teen ju imagjinoni miqtë e tyre. Limit komunikimin e mundshëm me fëmijë nga familjet asociale ndalojnë fëmijën në shtëpinë e tyre.

Nëse ende vajza tregon shenja të sjelljes homoseksuale apo sjellje të dyshimtë, është mirë që menjëherë të konsultoheni me një terapist ose seksolog i njohur. Përndryshe, ndryshimet mund të jenë të pakthyeshme.