Histerik çrregullim personalitetit


Njerëzit me çrregullim të personalitetit histerike është jashtëzakonisht emocional dhe vazhdimisht duke kërkuar vëmendje. Në mënyrë tipike, ata përshkruajnë se si "ngarkuar emocionalisht". Tepruar Gjendja ndryshon me shpejtësi mund të shumë të komplikojë jetën e tyre, ata gjithmonë "në skenë": Edhe përshkruar ngjarjet e përditshme, ata drejtuar në gjeste teatrale dhe një gjuhë të huaj. Këta njerëz janë vazhdimisht në ndryshim, duke u përpjekur për të tërhequr vëmendjen e të tjerëve dhe përshtypje e tyre; duket se ata nuk kanë kuptim të asaj që ata në fakt paraqesin. Gjuha e tyre tepër të varfër në detaje esenciale, dhe ata shpesh ndjekin bujë, duke u përpjekur të shkaktojë hobi të tjera.


Miratimi dhe lavdërimi kuptim të jetës së këtyre individëve; ata duhet të bëjnë të tjerët të dëshmuar ngazëllim e tij emocional dhe tregon disponimin e tij. Ata nuk mund të vënë jashtë nga gëzimin e gjatë. Pompoz, egocentrik dhe kokëfortë, ata shumë shpejt të reagojnë në çdo rast të vogël e cila merr në rrugën e kërkimit të tyre të vëmendjes. Disa kanë tentuar vetëvrasje, kryesisht në mënyrë për të manipuluar të tjerët.

Deri kohët e fundit besohej se çrregullim është më shumë i zakonshëm në gratë sesa tek burrat. Studimet e fundit sugjerojnë se ky çrregullim personaliteti ndodh në 2-3% e të rriturve, dhe burrat dhe gratë janë të prirur për të në mënyrë të barabartë (APA, 1994;. Nestadt et al, 1990).

Simptomat Çrregullime të personalitetit histerike

Feature mendje histerike është mungesa e kufijve të qarta ndërmjet produktet e imagjinatës dhe realitetit të tyre. Bota e vërtetë për një person me psikikën histerike të bëhet një lloj forma fantastike; kriter objektiv për një humburit, shpesh shkakton të akuzojë një njeri jashtë në të mirë një gënjeshtër dhe pretendim. Vetëm gabimisht percepton dhe proceset e histeri në trupin e tij dhe psikikën e tij. Disa përvoja krejtësisht shpëtojnë vëmendjen e tij, ndërsa të tjerët janë të matur jashtëzakonisht i hollë. Një shkëlqim i disa imazheve dhe idetë e të tjerëve dhe zbehje e strukturës histerike psikikë shpesh nuk e shohin dallimin në mes të fantazisë dhe realitetit, në mes të asaj që ka ndodhur në realitet dhe vizionet në ëndërr, ose më mirë fjalët, nuk janë në gjendje të bëjë atë.

Ata nuk janë në gjendje për punë sistematike, e vështirë, zgjedhja e pushtimit preferojnë veprimtarinë amatoreske dhe të përshtatshme për detyrat që kërkojnë këmbëngulje, njohuri themelore dhe trajnimit të ngurta. Shumica e tyre si jetën boshe në pjesën e jashtme, shkëlqimin t'u dukur, shumëllojshmëri argëtim, ndryshimet e shpeshta të përshtypjeve. Ata me dëshirë dhe përkushtim të kryejnë ritualet e shenjta dhe bankete, të gjithë kanë tendencë për të ndjekur modës, pjesë të luajë një sukses, "adhurimit" të artistëve popullore, diskutojnë libra dhe kështu me zë të lartë. P.

Për pjesën më të madhe ata janë sylesh, bashkangjitur lehtë për njerëzit. Kjo është shpesh një tendencë për të erotyzatsiyi marrëdhëniet ndërpersonale; shpejt të bie në dashuri, duke u përgatitur për të shumta, romanet shpesh të shkurtër që e shoqëronin fillimisht nga manifestimet e dhunshme të ndjenjave. Megjithatë, duke qenë i ndryshueshëm nga gëzimi e tyre, ata gjithashtu të ftohtë të shpejtë. Në raste shumë të rralla formuar dashuri të qëndrueshme në ekstazë të krijuara nga subjektet e tipit mbivlerësuar.

Njerëzit me këtë çrregullim të personalitetit mund të tërheqin vëmendjen, ekzagjeruar sëmundjen e tyre fizike, ose një ndjenjë e dobësisë. Përveç kësaj, ata kanë tendencë për të ekzagjerojnë marrëdhëniet e tyre - për shembull, mund të konsiderojnë veten miq të ngushtë të njerëzve që në fakt ata e shohin vetëm të njohurit si të rastit.

Arsyet Çrregullime të personalitetit histerike

Shumica teoricienë prirje psyhodynamycheskoho besojnë se, si fëmijët, njerëzit me këtë çrregullim përballur me marrëdhëniet e sëmurë, në të cilën prindërit e ftohtë dhe arrogant detyruar ata të ndjehen të padashur dhe shkaktuan frikë e duke u hedhur poshtë. Për të mbrojtur kundër frikës fshehur e humbjes, këta individë filluan të dramatizuar situatën, duke shpikur kriza që do të inkurajojë të tjerët për të treguar ato kujdesen.

Shpjegime njohëse, nga ana tjetër, i kushtoj vëmendje të veçantë për shkak të mungesës së konsistencës dhe sugjerimi ekstreme, manifestuar në njerëzit me çrregullim histerike. Sipas njohës drejtim teoricienëve kur njerëzit janë duke marrë gjithnjë e më shumë egoist dhe emocional, ata lënë pak hapësirë ​​për marrjen e njohurive në lidhje ndodh në botë. Që ata nuk kanë kujtime të hollësishme të asaj që ata kurrë nuk e kishte studiuar, ata duhet të mbështetet në intuitë ose për njerëzit e tjerë. Disa teoricienë njohëse gjithashtu besojnë se një person me këtë çrregullim në përgjithësi ndjekin instalimin, ata nuk mund të kujdesen për veten e tyre, dhe ne jemi gjithmonë duke u përpjekur për të gjetur njerëz të tjerë që do të kënaqë nevojat e tyre.

Teoricienët sociale dhe kulturore supozoj se çrregullim personaliteti histerik mund të përfshijë normat dhe pritjet e shoqërisë. Shoqëria moderne shpesh inkurajon njerëzit për të tërhequr vëmendjen, për të siguruar karakteristika panatyrshmëri pamjen e tyre dhe të kërkojnë admirim nga të tjerët. Teoricienët sociale dhe kulturore argumentojnë se këto vlera mund të jetë gjithashtu një parakusht për shfaqjen dhe nartsyssycheskoho çrregullime histerike.

Parashikimi i psychopathy histerike

Parashikimi i psychopathy histerike në përgjithësi nuk mund të konsiderohet të pafavorshme. Në moshën e rritur me kushte të mira sociale dhe kushtet e punësimit në të shumtën e rasteve, të qëndrueshme dhe kompensim të qëndrueshme. Me moshë ata bëhen duhur, dhe më serioze, të fitojnë aftësitë e nevojshme njerëzore, por elementet e panatyrshmëri në sjellje mbeten; para së gjithash ajo ndikon në aftësinë për të bërë mirë, fitimprurës një përshtypje shkelë simpati dhe, nëse kërkohet, dhe mëshira. Më të plotë në histerike proceset psychopathy kompensimit që ndodhin në rastin e përhapjen mesin predispozicion psychopathic të manifestimeve të ndryshme të paroxysms autonome dhe histerike (dhimbje, ndjenja e mbytje në agjitacion, nauze, vjellje, Athos, gishtat dridhje, mpirje dhe çrregullime të tjera të ndjeshmërisë). Nga mosha 30-35 janë personalitetit psychopathic është përshtatur mjaft për situatën e vërtetë mund të rregullojë sjelljen e tyre. Në jetën, Ai ka nënvizuar kërkohet njerëzve të zellshëm me sukses të përballen me përgjegjësitë e tyre profesionale që i mbajnë lidhjet familjare mjaft e fortë. Megjithatë, mishërime të tilla histerike rrezik psychopathy dekompensimi më shumë të ngjarë në të moshuarit, shpesh për shkak të përkeqësimit të gjendjes fizike (hipertension, sëmundje ishemike të zemrës dhe sëmundje të tjera) dhe menopauzës. Së bashku me depresionin në rritje, dobësi e përgjithshme, slizlyvistyu, frika shqetësuar për shëndetin e tij në ballë mund të propozohet simptomat më të qëndrueshme hypochondriacal, të shoqëruar nga një shumëllojshmëri e dhimbjes, konvertimit dhe çrregullime autonome.

Prognozë më pak të favorshme në qoftë se prevalenca në strukturën e personalitetit predispozicion histerike ndaj fantazi patologjike. Personaliteti i tillë psychopathic dallohen nga disa autorë si grup të veçantë - mashtruesit patologjike dhe psevdolohiyi, mifomany, gënjeshtarë dhe mashtrues. Këta njerëz qëndrojnë nga një moshë të re, nganjëherë pa ndonjë arsye dhe kuptim. Disa vetëm përdorur imagjinatën e tyre ka krijuar një situatë që ata vetë besojnë. Disa prej kënaqësisë mund të flasim për bosh udhëtimit tajgë si pjesë e një ekspeditë gjeologjike në të cilën ata kurrë nuk morën pjesë; të tjerët pa trajnim mjekësor, përshkruajnë gjoja bëri operacioni kompleks. Fantasies nganjëherë kthehet në vetë-inkriminimit me deklaratat e krimeve imagjinare dhe madje edhe vrasje. Dekompensimi zakonisht mjaft të shpeshta, ndodhin ose janë në shkollë ose pak më vonë, me kalimin në vetë-punësim. Për herë të parë që kur mori një punë apo të shkojë në një vend të ri, ata bëjnë një përshtypje të tjerëve zhytur në mendime, i ndershëm, me iniciativë, profesionistë të talentuar. Por shpejt zbuloi dështimin e tyre të plotë. Ato lidhen me detyra shumë të rënda, të paaftë për punë sistematike në vend të problemeve reale janë trillimet zënë fantastike. Krahasuar me gjendje histerike zakonshme psevdolohiyi më aktiv në ndjekje për të realizuar planet e saj. Gënjeshtër jo gjithmonë të pafajshëm. Më të ndiqen disa qëllime egoiste, duke çuar në një përplasje me ligjin. I psevdolohiyi formuar galeri të vogël lara-lara të crooks, dhe mashtruesit shortarët martesës, charlatans paraqitur si një mjek, apo mashtruesve të cilët marrin dhurata të vlefshme dhe cash advance për shërbimet e cila kurrë nuk mund të ofrojnë.

Diagnoza Çrregullime të personalitetit histerike

Crregullim personaliteti, karakterizuar nga:

  1. samodramatyzatsiyi, panatyrshmëri, ekzagjeruar shprehjen e emocioneve;
  2. sugjerimi, të lehtë për të ndikuar të tjerët ose rrethanat;
  3. kate dhe ndryshueshmëri emocionale;
  4. dëshira e vazhdueshme për eksitim, njohjen nga të tjerët dhe aktivitetet në të cilin pacienti është fokusi;
  5. zvablyvistyu pamjaftueshme në pamjen dhe sjelljen;
  6. Shqetësimi mbi atraktivitetin fizike.
  7. Additional features mund të përfshijnë egoist, privilegj ndaj vetvetes, dëshira e vazhdueshme për t'u njohur, lehtësinë e imazheve dhe sjellje të vazhdueshme manipuluese për të përmbushur nevojat e tyre.

Të përfshira:

  • Personaliteti histerike;
  • personalitet hystryonnoho.

Trajtimi histerike Çrregullime të personalitetit

Njerëzit me këtë çrregullim, ndryshe nga shumica e njerëzve të tjerë me çrregullime të personalitetit, shpesh kërkojnë ndihmë. Por duke punuar me ta mund të jetë shumë e vështirë, sepse klientët të tilla mund të sjellë në kërkesat e procesit të trajtimit të tyre, të tekave dhe teknikat e joshje. Problemi tjetër është kjo: një person me çrregullim të personalitetit histerike mund të pretendojnë se ata kanë bërë një zbulim të rëndësishëm ose që ata ishin ndryshime gjatë trajtimit, vetëm për të bërë një terapist bukur.

Terapistët njohëse të përpiqen për të ndihmuar njerëzit me këtë sëmundje për të ndryshuar pamjen e pafuqishëm dhe ata të prodhojnë më shumë të sofistikuara, mënyra më racionale të të menduarit dhe zgjidhjen e problemeve.

Përdoret si psyhodynamycheskaya dhe terapi grupi.

Në të gjitha këto qasje mbështetet në terapistët që njerëzit janë të vetëdijshëm për varësinë e tyre të tepruar, të gjejnë një mënyrë për të marrë kënaqësinë e brendshme dhe të bëhen më të pavarur. Raportet klinike tregojnë se secili prej këtyre metodave është i dobishëm në situata të caktuara.

Terapia e barnave ndihmon në një masë më të vogël, me përjashtim të simptomave depresive që ndodhin në disa pacientë.