Depresioni


Ky artikull përmban shumë fakte në lidhje me depresionin, duke përfshirë edhe ato të marra nga personi i parë, dmth vetë pacientët. Por ky informacion nuk mund të zëvendësojë një urdhër mjeku dhe trajtim, nuk plotësisht të ju ndihmojë në sëmundjen e pavarur luftimeve. Kujtojnë se depresioni është një sëmundje serioze se pa marrë parasysh se çfarë, kërkon ndihmën e psikologut apo psikiatrit. Artikull është projektuar për të siguruar që pacientët të sjellë depresion për problemet e tyre, dhe si burim informacioni për të afërmit.


Ata që kanë përjetuar depresion, kurrë nuk mund ta kuptojnë personi përjeton atë. Një gjendje e depresionit të thellë - po vuan lartë fuqinë tuaj. Vetëm nga pamja e jashtme të ngjashme me përvojën e zakonshme, por është një ndryshim patologjik në ndërgjegjen.

Depresioni nuk është një fatkeqësi e papritur. Gjatë viteve, si një tumor, ajo është zgjeruar përhapet saj toksike efekt në tru, zemër dhe organe të tjera, vazhdimisht duke e bërë jetën tuaj më të padurueshme.

Depresioni - një trishtim i keq që nuk mund të shkojnë pranë jetës normale.

Në vend të zakonshëm të përditshëm nga trishtimi, ankth dhe vuajtje. Kjo ndjenja të pakëndshme, por ato janë normale. Depresioni - kjo është një tjetër fushë ku nuk ka interesa vend emocionet normale, motivimi, dashuri. Natyra nuk pranon boshllëk, sepse depresioni është e mbushur me vuajtje.

Tani depresioni përfshijnë çrregullime humor, por kjo nuk është kështu. Kjo sëmundje, si parazit rritet dhe kështu të vrarë gradualisht organizëm që ushqen atë. Pavarësisht misterit të saj, ndryshimet humor tani konsiderohet si sëmundja e katërt më të rëndësishme në botë, dhe shkaqet janë ende të kuptuar sa duhet. Ndoshta kjo është një pasojë e injorancës së njerëzve, ose për shkak se ajo është e vështirë vydilymist arsyet e sakta pse sëmundja e zhvilluar. Njerëzit me depresion nuk duan të kuptojnë qartë, pranojnë sëmundjen e tyre, ata janë lënë për veten e tyre dhe vetëm vetë-ndihmë, fjalët "Kap veten."

Depresioni - është një nga shenjat dalluese të pikave tona, ku stresi na shoqëron në çdo hap. Stresi kufizojnë aftësitë tona fizike, jep aktivitetin fizik dhe mendor.

Depresioni - një gjendje e karakterizuar çrregullim kryesisht patologjike e humor, ul aktivitetin, humbje të interesit.

Simptomat e depresionit

Jo çdo depresioni është një sëmundje mendore për të identifikuar sëmundje duhet të dini tiparet klinike të depresionit. Është simptomat më të njohura, por kjo nuk do të thotë se ata janë të gjithë të njëjtën gjë. Këto simptoma janë të shënuara në pacientët të kthehet në një psikiatri. Ja se çfarë ata ankohen:

- trishtim, keqardhje, indiferenca,
- lodhje, humbje të energjisë,
- dëshirë për të izoluar veten nga mjedisi, mohimi i komunikuar me të afërmit dhe miqtë,
- mungesa e interesit që ka tërhequr gjithmonë, neglizhimi i detyrave të rëndësishme,
- nervozizëm, smenyayuschayasya paarsyeshme zemërim, duke qarë, zhgënjimin, pakënaqësi të vazhdueshme,
- e fizike të shtetit: dhimbje koke, rritja ose humbja e oreksit, luhatjet e mprehtë në peshore, ulur epsh,
- çrregullimet e gjumit,

- mendimet samoobvinitelnye, ndjenjat e pavlefshmëri dhe dështimit, shprese, dhe në fund, mendimet e vetëvrasjes,
- paaftësia për t'u përqëndruar, puna e vështirë që kërkon përpjekje intelektuale.

Edhe disa nga këto shenja janë të mjaftueshme për të vënë diagnozën "depresioni".

Llojet e Depresioni

Për të parë llojet e depresionit, mos e përdorni Klasifikimin Ndërkombëtar. Është shumë e thatë dhe skematik, dhe një person i cili nuk ka edukim special mjekësor është e paqartë dhe jointeresant. Është më mirë të marrin në konsideratë një shumëllojshmëri të simptomave të depresionit, varësisht nga më të famshme. Ndarja më e rëndësishme në depresion endogjen dhe reaktive.

Depresioni endogjen (çrregullim unipolare emocional)

Zhvillimi i saj nuk është i varur nga faktorët e jashtëm dhe pamja nuk është rezultat i ndonjë ngjarje stresuese të jetës. Por nganjëherë faktet që mund të çorientojnë profesionistë. Depresioni endogjen - rezultat i mosfunksionimit e sistemeve të trurit, nervor dhe endokrine. Lojë me birila e gjithë kjo çon:

- Mungesa e aminet endogjene - kanë pronat antioxidant (antioksidant) dhe modelit të gjenerojë proceset oxidative në trup, duke mos dhënë atë të veshin jashtë shumë shpejt.

- reduktim në noradrenaline, dopamine është sintetizuar nga pjesën më të madhe në lëvore veshkave, nga pronat e saj i ngjan adrenalin. Përgjegjës për zgjuar tonë dhe aktivitetin tonë në situata të vështira siguron llojin e reagimit të menjëhershëm "goditur ose të kandidojë", rrit përqendrimin, përshpejton normën e zemrës, rrit presionin
- të zvogëlojë nivelin e serotoninës, e cila ndikon aktivitetin motor, ton enëve të gjakut, në pronat e tjera të ngjashme me adrenalin.

Kështu, depresioni endogjen është abuzimi më i thellë i aktivitetit mendor dhe fizik. Një person nuk do të kryejnë detyrat e thjeshta që lidhen me vetë, përdorimin e forcës fizike. Shpesh këta pacientë të ndjehen fajtor, duke menduar për vetëvrasje me një tendencë për të zbatuar. Në rastin e depresionit terapisë endogjen paefektshëm. Pacientët lodhur shumë mendërisht dhe fizikisht për atë që do të punojnë me terapist dhe të kryejë detyrën e saj. Ky rast klinik kërkon pa kushte dhe trajtim nga një psikiatër, nëse vendosja është e nevojshme në një spital mjekësore.

Statistikat thotë se 50% e pacientëve që vuajnë depresionit MONOPOLAR, përpjekje për vetëvrasje, 15% për qind ende në gjendje për të përfunduar planin. Episodi endogjen depresive zgjat rreth 6 muaj, por ka devijime plus ose minus dy muaj. Shumica e pacientëve shërohen plotësisht, kur është e mundur për të lidhur sëmundjen për të cilën ose somatike (trupore) dhe për të hequr shkakun e çrregullimit, dhe ndonjëherë bëhet kronike dhe ju duhet të marrë ilaqet kundër depresionit terapi mirëmbajtjes për jetën.

Dysthymia (çrregullim neurotik)

Çrregullim kronik humor për disa vjet. Rrjedh më pak i keq se depresioni endogjen. Poinshomu ky shtet mund të quhet poddepressiey sepse simptomat nuk janë të mjaftueshme për të klasifikuar atë në një nga speciet tashmë të përshkruara. Sëmundja ndodh në 20-30 vjet. Simptomat butë, por gjendja e njerëzve që vuajnë nga dysthymia, është ende e vështirë - Gjendja e vazhdueshme në depresion, mungesa e shpresës, trishtim. Potenciali i energjisë jeta është e ulët, humbur interesin në çdo gjë, këta njerëz nuk janë në gjendje që të koncentroheni, nuk ka interes në ngjarjet.

Arsyeja e parë dysthymia - është përjashtimi social që është pasojë e traumave të thellë në të kaluarën, ndjeu si një fëmijë në rrezik, pësoi ngjarjet traumatike që çoi në qëllimin humbje, pra nuk është i kënaqur dhe jo ëndrrat e realizuara dhe nevojat themelore.

Arsyeja e dytë - abuse jashtëm ndryshime gjenetike biologjike dhe të ngjashme, si në depresion endogjen.

Progresi në trajtim mund të arrihet me terapi e kombinuar me terapi të drogës.

Depresioni reaktive

Ky është një reagim ndaj një ngjarje të veçantë në jetën, të tilla si vdekja e një hendeku apo dashuri marrëdhënie të dashur. Simptomat janë të ngjashme me të gjitha llojet e tjera të depresionit, por ka një dallim të vogël nga depresioni endogjen, pa faj dhe keqardhje dhe reagim mysli.Neobychno delusional të gjatë në malin e merr për disa muaj dhe pastaj u kthye në normale. Depresioni reaktive nuk kërkon trajtim, siç është vetë. Por ishte rasti kur ata thonë se "shërojnë kohë", por më mirë të zbutur simptomat dhe kërkoni ndihmë nga një psikiatër apo terapisti.

Postpartum Depresioni

Kjo depresioni ndodh në një nga gjashtë grave në periudhën pas lindjes. Në lindje të tillë shënoi ndjenjë keqardhje, frikë, ankth. Vështirësi të mëdha në diagnozën e depresionit është për të dalluar atë nga trishtim normale. Dy deri në katër ditë pas lindjes në gratë ndodhin luhatje të forta hormonal. Kishte vetëm një grua mund të qajë për asnjë arsye, ose të jetë shumë e fun, shumë shpesh ka shqetësim gjumë, ndjenja e frikës të dëmtojë fëmijën tuaj unknowingly kujdeset për një fëmijë. Por, disa javë më vonë çdo gjë është kthyer në normalitet dhe humor sfond stabilizuar. Në qoftë se muaji i katërt ose të gjashtë dështuar për të kapërcyer ndjenjën e trishtimit dhe tearfulness, probabilitetin e depresionit. Ndjenja e fajit, për të ardhur keq, frika të rritet gradualisht dhe më pas, e ëma pothuajse papritmas sapo formuar në depresion. Vetë Depresioni është një (trupor) parehati të fortë psikologjike dhe fizike, një ndjenjë e lodhje të vazhdueshme dhe dhimbje të vazhdueshme.

Ekzistojnë simptome të ndryshme për depresionit Postpartum - Mungesa e një ndjenjë të lumturisë, ndalimin e aktivitetit mendor, i cili komplikon menaxhimin ekonomik dhe zgjidhjen e çështjeve të brendshme, kujdes për veten e tyre dhe për fëmijën, të hahet çrregullim - overeating apo urinë, humbjen e ndjenjës së kohës (nëna nuk mund ta ndjeni ndryshimin dhe është i ndryshëm nga ora 10 minuta), duke qarë pa shkak, ankthit dhe sulme paniku, mungesën e interesit seksual në dhimbjen e tyre partner pa lokalizimin qartë në shpinë, barkut dhe zemrës. Trajtimi i depresionit Postpartum kërkon kujdes të menjëhershëm mjekësor të specializuar, si nëna reduktuar interes në fëmijë dhe kjo mund të ndikojë në shëndetin e foshnjës. Ajo është gjithashtu shumë e rëndësishme për të parandaluar psikozë Postpartum (çrregullim mendor i shoqëruar nga reagimet emocionale të papërshtatshme dhe veprimet).

Më shumë në artikullin "Postpartum Depresioni"

Depresioni sezonal

Ky çrregullim sezonal humor, ku ndryshimet humor ndodhin në nivel mendor sipërfaqe.

Depresioni mund të ndodhë në jashtë sezonit, ndonjëherë simptomat shfaqen aktive në dimër. Pacientët shqetësuar në lidhje me ankth, të qenët i përgjumur, ka një mungesë të dallueshme e energjisë, trishtim, shprese, rritjen e oreksit dhe rritjen e peshës, nervozizëm, vështirësi për t'u përqëndruar, nuk ka motivim për veprim, gratë mund të shqetësojnë dhimbje të forta premenstrual, ëmbëlsirat tipike të hahet në sasi të mëdha.

Arsyeja kryesore për paraqitjen e këtyre çrregullimeve humor është mungesa e diellit.

Bipolar (maniak - depresive) çrregullim

Çrregullim bipolar karakterizohet me kusht ndërrimin periodike mania ose psikozë maniak, depresioni dhe normale. Ajo i përket rasteve më të vështira të çrregullimeve humor. Ajo fillon me depresion dypolar, të moshës 20-30 vjeç zakonisht me episode të manisë që zgjat nga disa orë deri në disa muaj. Vetë episod karakterizuar nga një rritje të mprehtë në humor, emancipimin seksual, fryrë vetë-respekt, fluksin e ideve dhe mendimeve, madje edhe ndjenja e pacientit të sëmurë mund të "lëvizë malet". Fotografia klinike ngjan gjendjen e njeriut, mori amfetaminës substancë psihoaktivoe.

Episod depresive gjithashtu e ngjashme me lart para se depresioni endogjen.

Shkaqet kuptuar sa duhet. Ka disa hipoteza:
- Performanca e dobët e neurotransmitters
- trauma të trurit ose microtrauma
- faktorët gjenetik
- defektet e zhvillimit të fetusit

Çrregullim bipolar është shpesh e kombinuar me alkool. Kjo sëmundje çon në përjashtimin social, gjendjen e pazakontë e pushimit komunikimit pacientit. Rrezik shumë të lartë të vetëvrasjes - çdo pacient pestë kompleton vetëvrasje.

Trajtimi i këtij depresioni është e vështirë, pasi largimin e një episod, ai shpesh zëvendësohet nga një tjetër. Trajtojnë kryesisht ilaçe. Pacientët nën mbikëqyrjen e një psikiatri.

Features menopausal depresionin

Për shumë vite ajo u besohet se menopauza e shkakton depresionin, atëherë Organizata Botërore e Shëndetësisë ende ka kryer një hulumtim. Sipas të dhënave, incidenca e depresionit në gratë gjatë menopauzës nuk është më e lartë se në mesin e popullatës së përgjithshme, por depresioni është e lidhur shpesh me ndryshimet hormonale të lidhura me moshën. Në kërkim të marrëdhënieve të depresionit dhe menopauzës kanë identifikuar disa arsye të mundshme:

- depresionit të shkaktuar nga humbja e mundësisë së lindjes. Në mënyrë tipike, gratë nuk kanë fëmijë të sëmurë, gjoja keqardhje mundësi e humbur për të marrë shtatzënë dhe të fillojë një familje.

- ulja e estrogjenit që ndikon në nivelet e serotonin. Në mungesë të hormonit të shfaqet "hot flashes", gjumë i trazuar, e cila mund të rrisë depresionin.
- Ndryshimet psihootsialnye të tilla si të daljes në pension, vdekja e burrit të saj, fëmijët e kujdesit në shtëpi.

Kështu, nuk ka asnjë dëshmi bindëse se menopauza e shkakton depresionin, por sigurisht kjo është shkaku që dominon në zhvillimin e çrregullimeve humor. Faktor rreziku është prania e episodeve depresive në të kaluarën. Por jo domosdoshmërisht se gratë lumtur dhe të shëndetshme gjatë menopauzës të fillojnë të ndjehen në depresion dhe i trishtuar.

Mungesa e magnezit çon në depresion

Edhe në njerëz të shëndetshëm të cilët nuk kanë predispozitë për çrregullime humor, mungesa e këtij elementi mund të shkaktojnë depresionin. Magnezi është i nevojshëm për funksionimin normal të sistemit nervor, si të përfshirë në transmetimin e impulseve nervore.

Me një mungesë të këtij elementi shfaqet nervozizëm, kujtesës dëmtuar dhe përqendrim, ankth, pagjumësi, lodhje kronike. Për të parandaluar zhvillimin e sëmundjeve duhet të përfshijë në ushqimet tuaja dietë e pasur me magnez (hikërror, kikirikë, kakao), përjashtojnë ose kufizojnë konsumin e kafesë dhe alkoolit.

Karakteristikat e depresionit në meshkujt

Jo vetëm gratë vuajnë nga depresioni, edhe pse statistikisht femrat me sëmundje dy herë. Simptomat në meshkujt janë pak më të ndryshme, ka shumë të ngjarë, për arsye kulturore. Burrat mendojnë, "Si mund ta përballojë atë, unë jam një njeri i" stereotip "burrat nuk qaj." Depresioni si ajo shkel guxim, sepse njerëzit nuk e fshehin dhe të kërkojë ndihmë. Depresioni është konsideruar, sipas numrit të popullsisë mashkullore, "sëmundje e grave" dhe imazhi i njeriut është mishërim i forcës dhe ngurtësi. Edhe pse nganjëherë gratë presin nga burrat manifestimet e butësi dhe dashuri, por askush nuk dëshiron të shohë në shtëpi dhe qaraman Whiners.

Detyra e psikiatrisë moderne - të informojë shoqërinë se burrat, si dhe gratë, janë të prirur për depresion. Në mungesë të trajtimit të duhur, hapin e ardhshëm të pacientit - një vetëvrasje. Në 100 pacientët me depresion meshkuj 80 vetëvrasje.

Pagjumësia dhe Depresioni

Çdo person i dhjetë vuan nga pagjumësia kronike. Depresioni Alternate dhe pagjumësia është një rreth vicioz, një sëmundje provokon tjetrin. Si pasojë e mungesës së gjumit grumbullohet stresi, lodhje, humor të keq. Si për të thyer këtë "rreth vicioz" të sigurojë veten me gjumë normal dhe parandalimin e zhvillimit të deprescii?

Para së gjithash, të kujdeset për higjienën tuaj gjumit dhe të rivendosin mënyrën e saktë të ditës. Rregullat e thjeshtë:
- qëndruar zgjuar gjatë ditës më shumë se 15 minuta,
- Shmangni psychostimulants (kafe, çaj)
- të mos nopem në darkë, intelektuale reduktuar ngarkesën në mbrëmje, pasi ato kontribuojnë për stimulim mendor,
- Bëhu fizikisht aktiv gjatë ditës,
- Relax para gjumit
- fle në temperaturë 3-5 gradë nën normale,
- shkon në shtrat në të njëjtën kohë,

Mos filloni duke marrë pilula gjumi për shkak se ata janë të varur.

Trajtimin e depresionit

Si të dal nga depresioni? Si të shpëtoj të depresionit? Si të merren?

Phototherapy

Depresioni përshkruar një sëmundje të qytetërimit, kështu që tregu për dhënien e ndihmës në këtë neduzi aftësitë teknike zgjerohet me shpejtësi të kontribuojë për këtë. Rregullisht ka metoda gjithnjë e më shumë moderne për trajtimin e këtij lloji, të tilla si phototherapy ose terapi të lehta.
Ne trajtimin e çrregullimeve te humorit, duke përdorur dritë të dukshme, ose infra të kuqe dritën ultravjollcë. Burimet mund të jenë fotariyi natyrale apo të pajisura posaçërisht.

Ajo duhet gjithashtu të jenë të vetëdijshëm se kjo metodë pazakonta si svetoterapyya, gjeti zbatimin e saj në trajtimin e ftohjet dhe alergjitë. Për këtë qëllim, përdorin dritë të kuqe.

Trajtim të lehta është e shkëlqyer për trajtimin e depresionit sezonal kur drita e diellit është trajtimi i shkurtër drita ka një efekt pozitiv në trup. Mekanizmi themelor është i bazuar në pronat zihrivu indeve, duke rezultuar në përshpejton metabolizmin, relaksim i muskujve ndodh. Efekti rezulton quhet fitohimioterapiya.

Drita është shumë e rëndësishme në latitudes tonë, pasi klima lokale nuk predpolohaet shumë ditë me diell, moti në rajonin tonë në mënyrë të konsiderueshme ndikon në përkeqësimin e humor.

Nëse ju jeni të njohur objektet mjekësore nuk janë të pajisura me pajisje të posaçme për phototherapy, për parandalimin e depresionit mund të përdorni shërbimet e sallonet e bukurisë. Shpesh asgjësimin e tyre është sauna infra-kuqe, Zepter «BIOPTRON", si edhe në raste ekstreme dhomë me diell. Pjesa tjetër shumë të mirë në vendet tropikale në offseason, kur dielli nuk është aq agresive.

Trajtimin e depresionit në një psikolog

Mënyra më e mirë për të trajtuar depresionin - një medikomentoznoho kombinim psihterapii dhe trajtimin me drogë.

Trajtimi shkakor - një metodë të bazuar në gjetjen e shkaqeve që kanë sjellë në depresion. Kuptimi arsyet është vështirësia për pacientin, pasi ndonjëherë është në thellësitë e nënndërgjegjeshëm dhe është në depresion nastroenie.Vrach ka një plan terapeutik për trajtimin e depresionit, ajo është e bazuar në eliminimin e rrënjë shkakton simptoma ndodhin. Terapist përcakton objektivat për pacientin që të zgjidhet në të ardhmen në seancat bashkë me të, dhe gjithashtu ofron aktivitete promovuese të jetë e këndshme për pacientin. Sesioni zgjat rreth një orë, është më duke punuar me pacientin mund të zbrazë psikologjinë e tij, kështu që ju duhet të përpiqen për të qëndruar brenda asaj kohe.

Pacienti është nën drejtimin e terapist fillon punën në psikikën e tij. Së bashku me mjeku është i kontrolluar kujtimet, pacienti i përgjigjet pyetjeve personale që kanë mbajtur gjatë sekret.
Më tej, pasi informacioni i marrë mjeku prodhon interpretim njohëse-sjelljes, dmth psikoanalizës.
Sipas mësimeve të Frojdit shkatërruar patologjike (të dhimbshme gabuar,) mendim dhe të ndërtuar rishtas në mënyrë korrekte. Çelësi i suksesit është bashkëpunimi i ngushtë midis terapisti dhe pacientit. Roli i filialit mjeku, ajo nuk jep asnjë indikacion. Të gjitha mënyra për shërim është pacienti vetë, mjeku vetëm të çon në një vendim të saktë. Rezultati i këtij terapi synon që pacienti ka mësuar të mendojnë pozitivisht dhe të mos lejojnë të menduarit negativ. Si për të kapur mendimet e këqija dhe izoluar ato.

Njohës terapi të sjelljes - pacienti është duke u përpjekur për të organizuar mendimet e tyre mbi parimin e shkak-efekt, duke u përpjekur për të identifikuar lidhjen logjike midis veprimeve të tyre dhe pasojat. Kjo metodë është shumë sipërfaqësore, merr më pak kohë, nuk shkakton ndryshime të pakthyeshme në pacientin individual.

Në mënyrë të ngjashme, psikoterapi efektive grupi synon socializimin, pacienti komunikimit me njerëz të tjerë me probleme të ngjashme. Kjo metodë ndihmon që pacienti të funksionojë më mirë në mikroqelizor përreth, shërohen më shpejt.

Fshehin depresion dhe të mbijetojnë vetë

Të gjitha e stigmatizimit sëmundjes mendore bashkangjitur "të turpshëm", e njëjta vlen edhe për depresion. Megjithatë njohuri dhe ne nuk janë gjithmonë në gjendje të mbijetojë atë një sekret nga të tjerët, veçanërisht në qoftë se ju me të vërtetë vendosur për të luftuar sëmundjen. A nuk ndjehen në siklet të paturit e një sëmundje mendore, por ne jemi të frikësuar për të edhe të pranojnë atë për veten e tyre. Shumë mendojnë frikë se ata do të përjashtojë nga shoqëria normale, të vënë në parregullt apo "i çmendur." Pa njohjen e sëmundjes dhe hapjen e njerëzve që ju duan nuk mund plotësisht të shpëtoj të depresionit. Bilanci emocionale është restauruar, simptomat do të kthehen dhe do të jetë, sepse ju nuk e kanë kaluar një kurs të plotë të trajtimit. Mundohuni të heqin qafe e paragjykimeve, depresioni nuk është një njollë dhe turp.

Trajtimi farmakologjik i depresionit

Opinionet e mjekëve dhe pacientëve rreth farmakoterapinë mund të jenë të ndryshme. Rreth 20 vjet më parë, besohet se ilaqet kundër depresionit duhet të fillojnë të përdorin manifestimin e depresionit, por doli se kundër depresionit të ketë ndikim jo vetëm terapeutik por edhe parandalues. Pas ndërprerjes excreted me shpejtësi dhe depresioni mund të përsëritet. Themeluar që kohëzgjatja e trajtimit duhet të jetë 6-12 muaj. Trajtim mbështetës ose parandalues ​​është emëruar në rastet kur pacientët kishin më shumë se tre episode depresive në një periudhë të shkurtër kohe, ose ata që kishin manifestimet më të rënda të sëmundjes dhe nuk u kthye plotësisht në normale, si në rastet e predispozitë trashëguar në dysforyyam, me situata të vështira të jetës që provokon zhvillimin e stresit.

Depresioni është e ndryshme në format e saj, në mënyrë që efektet nga antidepressant mund të jenë krejt të ndryshme, procesi i shërimit të pacientëve të duket ndryshe.

Ilaqet kundër depresionit të prekë të gjitha simptomat e depresionit ose të të çojë në zhdukjen e tyre të plotë. Shpesh shenja e parë e veprimit të barnave është për të përmirësuar gjumin. Gjumi është i thellë, këqija zhduken. Përndryshe më i theksuar efekt qetësues. Ul nervozizëm, reduktuar simptomat e frikës dhe ankthit. Por ajo do të marrë të paktën një javë ose edhe muaj para se pacienti fillon të përjetojnë përmirësime humor, qetësi, të plotë dhe paqe të thellë.

Gjatë gjithë trajtimit dominuese gjithmonë tendentsiya.Bolee favorshme përmirësime të konsiderueshme të ndodhë në 3-4 javë, dhe simptomat depresive zhduken pas 1 -2 muaj. Ka përjashtime kur pacientët kanë filluar nga dita e dytë duke marrë ilaqet kundër depresionit të ndiheni shumë më mirë.

Në shumicën e rasteve, trajtim për depresion është karakterizuar si shumë efektiv dhe rekomandohet për të gjithë pacientët me çrregullime humor.

Detajet dhe emrat e drogës, duke përfshirë edhe antidepresantë natyrore në neninIlaqet kundër depresionit të trajtuar depresionin

Qetësuesit ose benzodiazepine për të trajtuar depresionin

Grupi strohoretsepturnyh droga narkotike me veprim qetësues dhe silnovyrazhennym protivotrevozhnym. Ne trajtimin e depresionit përdoret për të mbuluar kohën kur ka filluar të veprojë antidepresant. Pastaj ngadalë drogës ndërprerë, pasi përdorim të zgjatur do qetësues varësinë, dhe kjo është një sëmundje e veçantë, e cila komplikojë rrjedhën e depresionit.

Benzodiazepine me një protivotrevozhnym më të theksuar efekt: phenazepam, alprazolam, bromazepam, hydazepam, hlordyazepoksyd, clonazepam, hlorazepat, diazepam, lorazepam, medazepam, nordazepam, oksazepam, prazepam.

Qetësuesit me efekt hipnotik përdorur në trajtimin e depresionit që kërkojnë korrigjimin e ilaçeve gjumit: brotizolam, estazolam, flunytrazepam, flurazepam, loprazolam, lormetrazepam, midazolam, nimetazepam, nitrazepam, temazepam, triazolam.

Depresioni Fizioterapia

Terapi electroconvulsive - metoda agresive, e njohur që nga viti 1940. Shkakton konvulsione të goditjes elektrike. Aktuale kalon nëpër tru dhe kështu arrihet një efekt pozitiv në trajtimin e. Vendimet për përdorimin e këtij lloji të terapisë varet nga ashpërsia e depresionit, me kusht që trajtimi antidepressant është i paefektshëm.

Elektro terapi - një pulses të ulët aktuale të pushtetit të ulët, ndikojnë në cerebrale lëvore dhe shkaktojnë inhibimin. Pulses janë shërbyer në kafkë duke përdorur një pajisje të veçantë me anë të syrit. Rrit kordonin pushtet, soothes, përmirëson gjumin.

Kokës Darsonvalization dhe të përballet - bystrozatuhayuschiy frekuencë të lartë, tension vysoho, fuqi të ulët. Relakson, rrit rrjedhjen e gjakut, ushqyer indeve.

Masazh - efektive vjetore, hardware apo vetë-masazh. Ajo i ndihmon të relaksoheni muskujt, ka një efekt qetësues.

Oxygen terapi - një dhomë të veçantë në kamera. Qelizat e furnizimit me oksigjen nën presion - efekt.

Pacientët në deperessii

Informacioni i marrë nga indeksi i depresionit, në mënyrë që të ruajnë etikën mjekësore për këtë faqe interneti nuk është zbuluar, dhe emrat përdorues ndryshuar.

Elena: "Hi!
Unë jam 20 vjeç, unë jam një student, unë dua të këndoj, luajnë lojëra kompjuterike, shfletoj me miqtë e saj në qytetet e vendit tonë, të bëjmë sportive, fotot e admirojnë (në qoftë se ju dëshironi - të gjitha do të tregojë të gjithë krijimtarinë e tyre).
Unë kam një familje - jo e përsosur, sigurisht, por nuk është. Është djalë i im i preferuar i cili u përpoq të bëjë më të lumtur, është miq me të cilët ju mund të ndajnë diçka si - është e rëndësishme, dhe vetëm "pouharat."

Problemi është se kohët e fundit kam filluar të jetoj ose depresion ose në mërzinë. E pra, Gjyqtari për veten tuaj: si të gjitha rregullat, por unë të fillojë duke sharë të gjithë. Ose të marrë një libër mbi psikologjinë e suksesit dhe të përpiqemi për të bërë veten person i suksesshëm. Ose shkoni gjithë ditës trishtuar dhe në depresion. Ndonjëherë i ulur me një vajzë chat, dhe unë dua në shtëpi, ulur në dhomën time dhe askush për të folur për të. Dhe unë në fakt të bërë kështu. Nëna ime ende betohet, të tilla si unë jetojnë ndaras nga të gjithë në dhomë, dhe askush nuk do të flasin për veten e saj në mendjen e tij.

Çfarë tjetër .... kështu që unë këndoj, luajnë lojëra kompjuterike, duke bërë sport, por kjo nuk do të më sjellë kënaqësinë e dëshiruar. Më parë unë mund të marrin pjesë në ndonjë "dvizhuha", ku ju mund të këndojnë, dhe tani të detyruar mezi veten për të marrë pjesë në konkurs. Rreth lojrave, unë në përgjithësi mbajtur të qetë - Unë duhet të fillojnë të luajnë, unë të fillojë për të rrahur veten mbi kokë, duke thënë se unë mut. Sport? E pra, pidkachuvaty trupin e tij para se duart e mia ishin vetëm lëkura dhe kockat, tani ka pak muskujt që ndikim të mirë në pamjen time. Por ende unë shoh në veten në pasqyrë dhe unë mendoj se unë mund të bëjë më shumë dhe më të mirë dhe për të arritur rezultate më të mira.

Plus kam feminizmin sëmurë. Jo, jo se, kur gratë janë duke luftuar për të drejtat e tyre. Unë jam vetëm gati për të ngarkuar çdo njeri që ai e bëri shfrytëzon. Më pëlqen ajo sapo doli për të treguar dashurin tim se seksi dhe gatim gratë degraduese. Atëherë ajo i tha, sepse me të vërtetë mendoj kështu.
Unë nuk e kuptoj se çfarë ka ndodhur me mua. Disa pakënaqësi jeta e egër, dështime të vazhdueshme, apatia, depresioni, vetë-urrejtje. Kam lexuar një libër të ndaluara në vetë-dijes, për shkak se ata bëjnë me crazy. Në një psikolog unë isha tashmë një vit e gjysmë më parë, dhe depresioni. Pastaj ne kemi vendosur se çështja është se mungesa e vullnetit tim për të dëgjuar dëshirat e tyre. Mbaj mend pikturuar edhe zërin e tij të brendshëm, në mënyrë që të flasin "olyudnyla" ajo pastaj doli se unë pa dashje përshkruar në këtë mënyrë për lojë të preferuar kompjuteri këtë karakter dikujt. Varrezë. Disi Unë shoqërojnë atë me zërin tim të brendshëm.

Duke folur me një psikolog ndihmoi, por jo për kohë të gjatë - të shkoj në depresion përsëri, përsëri dhe përsëri.
Si të dal nga kjo situatë? "

Rasti Rapbor: Ajo ka drejtuar më parë terapist, ndoshta ajo nuk ishte vendimet e saj. Simptomat pranishëm Dysphoria, por pacienti në ish-aktive, duke komunikuar me kolegët, të marrë pjesë, edhe pse pa ish entuziazëm, ngjarjet rinore. Vështirë për të thënë, sepse nuk ka histori mbledhur të jetës dhe sëmundjeve të trashëguar, çrregullime humor, por, në këtë rast, jo kryesor, për të kërkuar për një arsye tjetër. Shqip bredopodobnye mendimet arsyetimin për kuptimin e jetës (sofistikimit të pafrytshme), negativizëm, disa shkëputje në mendime, nuk ka lidhje shkakësore - ". Të gjitha në një bandë" palestër, femenizm, varrimit, . Në këtë rast, nuk trajtimi psikologjik duhet të kthehet për ndihmë për një psikiatër integruar në komunitet. Plotësoni një ekzaminim të plotë, përpjekje të mundshme për vetëvrasje.

Marina: "Ju lutem ndihmë! I diagnostikuar rënda rikthim depresive episod. I pari ka ndodhur 10 vjet më parë, edhe në sfondin e ndarë me të riun. Vetëm këtë herë kundër sfondit të një divorc nga burri i saj që më la me dy fëmijë të vegjël. Simptomat e mëposhtme: lodhje konstante, paaftësia koncentruar, ndalimin e mendimit dhe lëvizjes, duke shmangur sotskontaktov edhe miqtë dhe difuzionit të vëmendjes. Kur kjo ndodhi unë nuk mund të shprehem 3 javë jo vetëm fjalë dhe shikoi në një pikë ((me fëmijët kanë prindërit e vë në trajtimin spitalor në një klinikë private, por ka pasur vetëm ilaçe:. Duke pirë antideprissanty vonoj velanfaksine Ata. ndihmoi pak, tani unë edhe mund të flas. Gjëja më interesante që unë e di të përkryer 5tyu përkthyes të gjuhëve të huaja me profesion dhe frazat me fraza Unë kurrë nuk kam pasur një problem. dhe tani edhe amtare ruse ishte e vështirë për të komunikuar, disa fraza monosilabik, përgjigje shumë. Komunikimi me jashtë bota erdhi në asgjë, dhe dëshira ishte shkuar larg ... Ankesa ime se unë ishte e vështirë për të thënë, njerëzit e perceptojnë një keqkuptim të madh. A është kjo skizofrenia.

Analiza e rastit: Nëse rasti i mëparshëm ishte një aluzion i trazirave ose skizofrenia shizofrenopodobnoe, këtu ajo në mënyrë të qartë vuan nga sëmundje të tjera.
Përqendrim të ulët të mundshme janë efektet anësore të ilaqet kundër depresionit, tendosje psiko-emocionale dhe si rezultat i performancës së dobët. Përkundrazi, kjo e komplikon dietë të varfër, pagjumësi, mungesa e ushtrimit. Mangësi Fromfor micronutrient, glukozë dhe oksigjen aktivitete të vështira mendore. Diagnoza: depresioni reaktive.

Kjo u parapri nga ngjarjet e trishtuara - duke lënë burrin e saj me familjen, vështirësi me fëmijë. Ajo nuk vetëm duke marrë antidepresantë në trajtimin e depresionit të përfshijë vitamina svetoterapyyu, fizioterapia, fizioterapia (Darsonvales, masazh) për të vazhduar trajtimin në një grup psikiatrik vëzhgimit barnash.

Ghali: "Bisedoni me mua. Unë ulem ulërimë. Nuk është Tremujorin e preferuar e parë të shtatzënisë. E martuar me burrin e saj të dashur, fëmijëve dhe të kërkuar për të ardhur këtu. Dhe çdo ditë unë nuk e vetë. Unë kam vënë në ruajtjen dhe është në shtëpi. Unë dua të qaj gjatë gjithë kohës. Sportive e ndaluar, në këmbë, hipur një makinë, nuk do të shkojnë në punë për shkak të pushimit mjekësor. Jeta ime dukej ndalur. Dhe duket se nuk do të jetë i njëjtë: aktive, sportiv, argëtim, të udhëtimit të plotë. Ndoshta jo aq të flasin, së pari duan të shohin kishte ende kohë për veten time ... por tani unë jam i frikësuar se kjo nuk do të ndodhë. Dhe duket se gjithnjë e më shumë të rinjtë dhe gratë shtatzëna nuk janë më të bukur dhe të zbehta do të jetë më shumë si një njeri se unë jam tani. "

Analiza e rastit: Në këtë situatë të mundshme të marrësh me qira vetëm psikolog kufizuar ndihmë, duhet gjithsesi të respektojnë pacientin. Shkruani në mjeku e di se kush mbikëqyr shtatzënisë. Në vështrimin e ndryshimeve hormonale mund të vënë në peshë pacienti është shumë i shqetësuar rreth saj. Nga familja dhe njerëzit paguajnë më shumë vëmendje për gjendjen mendore dhe emocionale të një shtatzënë nëse diçka alarmante kërkojë ndihmë nga një psikiatër. Në raste të tilla, ekziston mundësia e zhvillimit të pas lindjes psikozë.

Deperessii Parandalimi

- Të kujdeset për veten, të ndërtuar një të vogël - një egoiste pak. Merrni pak më shumë kohë, të pushojnë.

- Gjumë gjithmonë të mjaftueshme. Shtrihem në një kohë, të mbyllur lokalet e ditës, ajo ndihmon të prodhojë melatonin (hormon gjumë)

- Mbani aktive. Lëvizja - më të mirë anti-depresive. Ushtrimi Daily natyrë jep energji trupit dhe për të mbajtur humor të mirë.

- Hani ushqime të shëndetshme. Mendoni për dietën tuaj, sigurohuni se ushqimi është i ulët në yndyrë, lartë me proteina, të pasura me vitamina dhe minerale. Disa produkte kanë përbërësit e natyrshme që do të parandaluar uljen humor dhe të ndihmojë të rivendosur mirëqenien. Nëse ju nuk e dini se si të organizojnë dietën tuaj, ju mund të konsultoheni me një dietës.

- Lidhu me miqtë dhe të njohurit. Depresioni izolon, mbulon muret e zisë. Nëse ju mendoni se ju nuk jeni të shoqërueshëm, të shqetësuar se njohurit apo miqtë tuaj të çliroj nga ju dhe të mendojnë keq për ju, do të përpiqen për të folur me ta në lidhje me të. Kur ne ndjehemi keq, të ndryshojë gjykimet tona mbi të tjerët. Nëse është e mundur, do të përpiqen për të mbajtur kontakte me miqtë ish dhe kolegët.

- Menjëherë pa u konsultuar me mjekun tuaj, mos e përdorni psikotrope dhe substancave psikotrope. Alkooli, droga, qetësuesve (benzodiazepine) do të sjellë vetëm lehtësim të përkohshëm dhe të shkaktojnë varësinë.

- Nëse keni probleme ju nuk mund të trajtojë, përdorni ndihmën e një terapisti. Kjo do t'ju lejojë të marrë veprim në kohë.