Depresioni te fëmijët dhe të rinjtë


Kohët e fundit në shtypin filluan të shfaqen rastet më shpesh e raportuara të vetëvrasjeve në mesin e adoleshentëve. Shkaqet më të shpeshta të vetëvrasjes janë depresioni. Këto kushte nuk zhvillohet në një orë dhe jo në ditë. Depresioni - një shtet të gjatë rrjedhin. Depresioni Kohëzgjatja shpesh më shumë se dy vjet, megjithatë, nuk mund të jetë më pak shtet afatshkurtër (nga 2 javë deri në 2 vjet).

Shkaqet e depresionit tek fëmijët


Të kontribuojë në zhvillimin e faktorëve të depresionit në vijim:

1. Patologjia Periudha e hershme neonatale: hipoksi kronike intrauterine fetusit, fëmijët e lindur me të asfiksisë, prania e encefalopati sapolindur infeksionit intrauterin. Të gjitha këto kushte të çojë në dëmtime të trurit.

Klima 2. Lidhja: familja paplotë, konfliktet në familje, "sverhopeka" nënat neglizhencë nga prindërit, mungesa e arsimimit të duhur seksual nga prindërit. Shumë shpesh në familjet me një prind, fëmijët nuk mund të them atin e tij për të gjitha problemet e tyre, sidomos në familjet ku ngritur vetëm babai një vajzë. Në familje të tilla fëmijët janë të mbyllur në vetvete, një ngarkesë të tërë të problemeve të shtrihen vetëm mbi shpatullat e tyre, dhe nganjëherë ata nuk mund të trajtojë këtë ngarkesë. Konfliktet e shpeshta familjare çojnë në idetë e fëmijës se ai është një barrë për prindërit që pa të ata do të kishin jetuar shumë më e lehtë. Në prani të "sverhopeka" të nënës, fëmijët nuk janë në gjendje për të përshtatur për mjedisin dhe shoqërinë, pa mungesës së mbështetjes nga nëna ata të bëhen absolutisht të pafuqishëm. Adoleshenca - një periudhë e eksperimentimit, sidomos në aspektin seksual. Në mungesë të përvojës seksuale, shumë shpesh mund të ketë probleme dhe dështimet në kontaktin e parë seksual. Me vetëdije të mjaftueshme e kushteve seksual të fëmijës kjo nuk shkakton reagime negative në adoleshentët, megjithatë, mungesa e edukimit seksual, kjo situatë mund të ndikojë në të riu që do të çojë në mbylljen e saj.

3. Adoleshenca. Siç u përmend më lart, Adoleshenca - një periudhë e eksperimentimit. Përveç problemeve të përshkruara më parë në këtë periudhë është hormonal dhe ristrukturimi i trupit. Vajzat duket muajin e parë, ndotjet djemtë e natës (derdhje e natë), forma e trupit, shfaqen puçrra fytyre rinore. Për shkak të fëmijëve të hormoneve të tepërta të bëhet më agresive në mjedisin e tyre janë liderët të cilët diktojnë një mënyrë jetese të caktuar. Nëse ju nuk përgjigjeni atë imazh, ju nuk mund të merrni në komunikimin në grup, dhe pastaj ju gjeni veten pas jetës shoqërore. Kjo mund të çojë në tjetërsimin e fëmijës nga shoqëria, shfaqja e mendimeve se ai nuk e pëlqen çdo gjë.

4. Ndryshimet e shpeshta të vendbanimit. Fëmija duhet të jetë një rreth, miq. Në ndryshim të shpeshtë të vendbanimit të fëmijës nuk mund të bëni miq të plotë me të cilin ai mund të kalojnë kohën e lirë, sekretet ndajnë.

5. Problemet në arsim. Procesi arsimor modern është shumë e mbingarkuar objekteve, jo çdo fëmijë është në gjendje për të përballuar stresin e shkollës. Prapambetura kurrikula izolon fëmijën nga shokët e klasës e tij, duke e bërë atë shumë të prekshme mendërisht.

6. Prania e një kompjuter dhe internet. Teknologji Arritjet lejohet të bashkuar të gjithë botën, duke kufizuar atë në një monitor kompjuteri, megjithatë, është prekur rëndë aftësinë e të rinjve për të komunikuar. Fëmijët ngushtuar sërë interesash, ata nuk janë në gjendje për të diskutuar ndonjë gjë me bashkëmoshatarët e tyre, përveç kësaj, se si ai "prokachav" karakterin e tij apo sa "bots" ai "ngjyhet" dje. Fëmijët janë të trembur në person, është e vështirë për të gjetur fjalë, për shkak se kompjuteri është aq e lehtë për të fshehur prapa një palë e figurinave. Kështu e vetmja formë e komunikimit që të ketë një bisedë.

Depresioni në një fëmijë mund të zhvillojnë stres për shkak akute ose kronike (vdekje ose sëmundje serioze e të dashurit, avari familjes, grindet me miqtë e ngushtë, konfliktet me moshatarët, etj), por mund të fillojë për shkak të disa arsye të dukshme për sfond i plotë mirëqenien fizike dhe sociale, e cila është zakonisht e lidhur me prishjen e proceseve normale biokimike në tru. Nuk janë të ashtuquajturat depresioni sezonal, dukuri e cila është e lidhur me një ndjeshmëri të veçantë për kushtet klimatike (shpesh manifestohet në fëmijët pëson hipoksi, ka marrë lëndime të ndryshme në lindjen e fëmijës).

Simptomat e depresionit në një fëmijë

Depresioni është më i prirur adoleshencës. Ka hershme (12-13 vjet), të mesme (13-16 vjet) dhe në fund (mbi 16 vjet) depresioni.

Depresioni manifeston treshe klasike e simptomeve: humor depresion, lëvizshmëri të reduktuar dhe të menduarit të reduktuar.

Reduktimi humor gjatë ditës për depresion pabarabartë. Shpesh në mëngjes Gjendja më në gjendje të gëzuar, fëmijët shumë të gatshëm për të shkuar në shkollë. Gjatë ditës, humor reduktohet gradualisht, humor depresion duhet të pikut në mbrëmje. Fëmijët nuk e kujdesit, mund të shqetësojnë dhimbje koke, në disa raste, ethe të jetë e mundur. Fëmijët ankohen se ata janë të këqija, ata kanë probleme të vazhdueshme në shkollë, konflikte me mësuesit dhe nxënësit. Nuk ka përparime nuk ishin të kënaqur, ata gjithmonë shohin vetëm anën negative madje edhe në gjëra të mira.

Në shpërthimet depresion humor të ndodhë ashtuquajturi humor shumë të mirë. Fëmijët shaka, të kesh kënaqësi, por ky humor nuk zgjati shumë (nga disa minuta në një orë) dhe pastaj ndryshimet e uli përsëri humor.

Reduktuar lëvizshmëri duket i gatshëm për të lëvizur, ose fëmijët gjithmonë gënjeshtër, ose të ulen në të njëjtën paraqesin, shpesh shorblen. Puna fizike nuk shkakton atyre ndonjë interes.

Procesi i menduar ngadalësuar tek fëmijët, ajo është e qetë, i ngadalshëm. Fëmijët mund të marr fjalët e nevojshme për ta që të bëhet problematike rrjet të ndërtuar associative (p.sh. fustan dasmës-nuses dhe vello të bardhë). Fëmijët e bëra takohen pas një pauzë, shpesh vetëm një fjalë ose një dremitje. Nuk është një lak në një mendim, shpesh me nuanca negative: askush nuk më do, unë kam të gjitha keq, unë kam asgjë, të gjitha unë të përpiqet të bëjë diçka të keqe.

Në fëmijët, ul oreksin, ata refuzojnë të hanë, nganjëherë nuk mund të hani për disa ditë. Fjetur pak të shqetësuar në lidhje me pagjumësi, si dhe çiklizmit në të njëjtën procesin e mendimit pengon gjumin. Gjumi në fëmijët sipërfaqe, i shqetësuar, nuk lejojnë trupit për t'u çlodhur plotësisht.

Mendimet e vetëvrasjes ndodhin në të njëjtën kohë, shpesh për dukuri e tyre kërkohet sëmundje afat-gjatë (të një vit ose më shumë). Një mendim i vetëvrasjes nuk është i kufizuar. Fëmijët të dalë me një plan të veprimit, mendoj se përmes opsioneve largimit nga jeta. Ky opsion është sëmundja më e rrezikshme që lehtë mund të çojë në vdekje.

Përveç çrregullime psikologjike janë shumë shpesh simptoma somatike. Këta fëmijë shpesh kërkojnë mjekësore ankohen ndihmën e sëmundjeje, dobësi, dhimbje gjoksi, dhimbje të zemrës, dhimbje koke, ethe të jetë e mundur, i cili konsiderohet shpesh si vazhdueshëm (qarkullojnë) infeksionit në trup.

Për shkak të çrregullimeve psiko-emocionale, fëmijët fillojnë të bien prapa në shkollë, ka humbur interesin në ndonjë argëtim, fëmijët janë të angazhuar nuk është më në hobi, edhe në qoftë se ata paguhen atij këtë gjatë gjithë kohës.

Siç u përmend më herët sëmundja është e gjatë dhe kjo mund të ndodhë vite. Prandaj, në qoftë se fëmija jeton në një familje me prindër të vëreni simptoma mjaft lehtë. Një tjetër gjë, në qoftë se fëmija është duke jetuar në një hotel. Gëzuar shokët e klasës të parë normale, e pandryshuar që nga përkeqësimi zakonisht ndodh gjatë natës dhe në mbrëmje fëmija është shpesh një dhomë konvikti, ku askush nuk e sheh. Për administrimin e një fëmije është e pa interes, për shkak se ajo nuk shkel urdhrin.

Çfarë prindërit duhet të i kushtoj vëmendje?

Hapi i parë është për të folur me një fëmijë të interesuar në jetën e tij, problemet në shkollë. Ju duhet të i kushtoj vëmendje të tonin, disponueshmërinë e planeve për të ardhmen, një pikëpamje optimiste për të ardhmen. Kushtoj vëmendje për praninë e miqve në interes të fëmijës suaj në atë që ai e kishte bërë pas shkollës. Ju duhet të i kushtoj vëmendje të se sa fëmija kalon kohën, nuk ka bërë ndonjë punë. Disa fëmijë - është dembel, por edhe fëmija më dembel mund të bëhen për të bërë diçka korruptuar fëmijën e tij me depresion nuk është i interesuar në çdo gjë, nuk ka dhurata, asnjë promovim.

Izolimi dhe mungesa e miqve ndonjëherë mund të ndodhë si në masturbim kur fëmijët të përpiqen të dalin në pension për të shmangur sytë prying. Swings shpeshta humor mund të ndodhë kur merrni ilaçe fëmijës. Në këtë rast, të tërheqë shenjat e tjera të varësisë: avantazhin e veshur me rroba me mëngë të gjata, fotofobi, nervozizëm, paaftësia për t'u përqëndruar në një klasë (shqetësim), identifikimin e shiringa, gjilpëra, çanta pakuptueshme.

Një studim i depresionit të fëmijëve

Për të sqaruar diagnozën kërkon psikiatër detyrueshëm konsultimi. Shkollat ​​duhet të kenë psikologët kanë vënë re dinamike fëmijë, i cili, nëse është e nevojshme, fëmijët mund të kërkojnë këshilla. Vetëm psikolog duhet të marrë pjesë me fëmijët në rrezik për zhvillimin e depresionit, pavarësisht gjendjes. Kjo do të parandalojë zhvillimin e simptoma të rënda, dhe do të lejojë fëmijët për të gjetur bashkëbiseduesin me të cilin për të ndarë sekretet dhe këshilla.

Trajtimi i fëmijëve me depresion

Në raste të rënda, kur një fëmijë shpreh vaj vetëvrasje, sidomos kur ajo ka një plan të veçantë për tërheqjen nga jeta, trajtimi duhet të bëhet vetëm në një spital, në departamentin e shteteve kufitare.

Në forma të buta të trajtimit të sëmundjes mund të bëhet në shtëpi. Një fëmijë gjatë trajtimit të jetojnë një jetë normale, të shkojnë në shkollë, të bëjë detyrat e shtëpisë, shkoni në dyqan në dyqan.

Në praktikë pediatrik të mirë-provuar drogës Adaptol. Ky medikament është toleruar shumë mirë, nuk ka efekte anësore, nuk shkaktojë marramendje. Drogës normalizes gjumë, përmirëson disponimin, rrit rezistencën ndaj stresit psiko-emocional. Merrni drogës duhet të jetë në doza prej 300 mg 1 tabletë 3 herë në ditë. Kohëzgjatja trajtimi i 2 javë në një muaj. Kur simptoma të rënda, ADAPTOL duhet të merren me një dozë prej 500 mg 2-3 herë në ditë për 3 javë dhe pastaj kaloni në 300 mg dozë dhe të vazhdojë duke marrë 1 muaj më. Ky ilaç përveç simptomave psiko-emocional, si edhe heq manifestimeve fizike të depresionit: dhimbje, temperature normale. Dhimbje koke ADAPTOL Aplikimi shpeshta, dhimbje në zemër, ethe të shpeshta, është një mënyrë për diagnozë të saktë dhe të japin pacientëve me një grup të fëmijëve me depresion.

Gjithashtu në vendosjen ambulatore një medikament i tillë mund të përdoret si Tenoten. Tenoten është një droge homeopatik që bllokon proteina të caktuara të trurit. E pra redukton ankth, përmirëson gjumin, normalizes oreksin. Drogës ndihmon për të përmirësuar përqendrimin, normalizimin e kujtesës.

Në raste të rënda, ilaqet kundër depresionit, amitriptyline, pirazidol, azafen. Këto barna duhet të përdoret vetëm nën mbikëqyrje mjekësore, mundësisht vetëm në spital.

Por asnjë trajtimi i depresionit tek fëmijët nuk është i plotë pa një ndryshim pozitiv në familjen e tij, prindërit duhet të marrin "fëmijën e vërtetë", nevojat dhe aspiratat e veta në vend se pritjet e tyre, në vend të "një fëmijë e ëndrrave të tyre." Në kryerjen e punës psikoterapi për forcimin e vetëbesimit të fëmijës, zhvillimi i aftësisë së tij për të shprehur ndjenjat e tyre, të ndarë ato hap pas hapi për të përballuar me problemet dhe ndikimin shumë konstruktiv mbi situatën.

Parandalimi i depresionit tek fëmijët

Për parandalimin e depresionit tek fëmijët është e nevojshme për të organizuar asistencë psikologjike në shkolla dhe kolegje, fëmijët kanë nevojë për të shpjeguar nevojën e vizituar një psikolog kur lindin probleme. Është e nevojshme për të përmirësuar klimën në familje, do të përpiqen për t'u angazhuar në disa raste të gjithë familjen (pikniqe, ecje në pyll, sportive). Jeta Tsikavtesya e fëmijës tuaj, tregojnë se si interesante ajo që ai ju admiron. Mundohuni të dini miqtë e fëmijës suaj, megjithatë, ju duhet që ajo të jetë modest, çdo gjë duhet të jetë në formë të bisedës, kur fëmija është duke ju thënë gjithçka. I kushtoj vëmendje për sjelljen e fëmijës tuaj, vëreni të gjithë pasionin e re në fëmijën tuaj.

Pavarësisht fëmija nuk mund të dal nga apati, punë me kohë si prindër për të i kushtoj vëmendje të një ndryshimi në fëmijën dhe për të kërkuar ndihmë mjekësore.

Fëmija shpesh duhet të jetë në ajër, të jetë aktiv në mes dhe të pushojnë në errësirë ​​të plotë. Ky efekt pozitiv në të gjithë trupin, normalizes biorhythms.