Homoseksualiteti në marrëdhënie mashkull homoseksual


Homoseksualiteti - një shkelje e zhvillimit psiko-seksual të njeriut, e cila çon në manifestimin e interesit seksual në njerëzit e gjinisë suaj. Homoseksualiteti duhet t'i atribuohet sëmundjeve që lidhen me shkeljen e identitetit gjinor - diviatsiyam seksual. Si me sëmundje të tjera mendore të tilla si depresioni, phobias, çrregullim ngulët-i sëmurë, kërkon terapi specifike. Nuk është një nocion që homoseksualiteti është e pashërueshme, por sjellja homoseksuale është e fituar gjatë jetës, në mënyrë që procesi është i kthyeshëm.


Pra, verifikimi fjala famshme psikiatri holandez Johan Leonard, i cili shkroi shumë materiale shkencore në lidhje me fenomenin e homoseksualitetit: "Për shumë vite praktika ime Unë kurrë nuk kam parë një homoseksualiteti shëndetshëm dhe të lumtur homoseksual nuk është sëmundje e trashëguar është vetëm një simptomë e caktuar çrregullim të personalitetit nevrotike."

Marrëdhëniet homoseksuale janë mjaft të forta - homoseksualë shpesh ndryshojnë partnerët, në mënyrë që dy njerëz të të njëjtit seks nuk mund të japin njëri-tjetrit që të japë marrëdhënie të plota mes burrit dhe gruas. Pacientët me çrregullime të identitetit gjinor nuk janë në kërkim për një shoqërues i vazhdueshëm i jetës, ata janë vetëm duke u përpjekur për të bërë një realitet i fantazitë e tyre seksuale.

Shkaqet e homoseksualitetit

1. Këto nuk janë të lindur! Shkencëtarët janë përpjekur gjatë për të gjetur një arsye biologjike e tërheqje seksuale ndaj personave të të njëjtit seks, por "gjen gay" nuk u gjet. Përvoja e binjakëve të njëjtë që kanë të njëjtin gjenotip, tregoi se ata ishin të ndryshme nga njëri-preferencave të tjera seksuale.
2. Ndonjëherë zhvillimi sëmundja u parapri nga kontakti vullnetar homoseksuale në të kaluarën.
3. Abuzimi seksual apo përdhunim në të kaluarën.
4. infantilization dhe vetë-përqëndrimi është një terren ushqyes për sëmundje.

5. Largimi nga babai në fëmijërinë e hershme kontribuon në sëmundje, apo nëse babai është perceptuar akte anëtarët e tjerë të familjes armiqësore të kryera të dhunës, ishte një alkoolike.
6. nëna armiqësore Gjendja kundër femrave të tjera të tërhequr për të shenjave të homoseksualitetit në fëmijën e saj.
7. pritjet shumë të larta dhe kujdesin e tepruar nënës çon në sëmundje në djemtë.
8. Nëse ju keni dashur lindjen e një vajzë sesa një djalë dhe u zhvendos atë në edukimin e ardhshëm të fëmijës (djalë futur interesat e seksit tjetër).

9. Nganjëherë arsyeja është se si prindërit i prunë fëmijën identitetin gjinor gabuar (për prindërit shembull, të njëjtit seks).
10. Mungesa, për çfarëdo arsye, një prind gjatë formimit të individit (vdekje ose divorc).

Sëmundja mund të shfaqet ndonjë simptomë të homoseksualizmit

Në disa raste, veprimtaria homoseksuale është e kombinuar me çrregullime të tjera mendore:
- fobi sociale,
- depresion të rëndë,
- mendime vetëvrasjeje,
- Varësia në Afrikën e Jugut (alkooli, droga)

- skizofrenia,
- narcisizëm,
- Reagimi në një përvojë traumatike.

Simptomat (shenjat) e homoseksualitetit

Fëmijët:

 • Personat e interesuar e të njëjtit seks.
 • Dështimi i katit.
 • Preferencat në fantazi role-playing games ose të jetë të seksit të kundërt. Mungesa e guximit, frika.
 • Panic reagime dhe një neveri të fortë të ekipit sportive.
 • Nuk ka identifikim me kolegët e të njëjtit seks.

Të rriturit:

 • Janë të tërhequr seksualisht për persona të të njëjtit seks.
 • Ndonjëherë aspirojnë të ecin në procesion, shprehjeve të fytyrës, gjeste për gratë.
 • Aktiviteti rënda homoseksual.
 • Prirja për t'u angazhuar në forma ekstreme të sjelljes seksuale.
 • Shitjen e shërbimeve seksuale për para (prostitucion).
 • Drogës dhe varësi të tjera.
 • Vuajnë nga probleme shpirtërore dhe keqardhje.
 • Shpesh ndjehen xhelozia e partnerit të tyre seksual.
 • Vetë-keqardhje.
 • Tendenca për të krijuar iluzione për veten tuaj.
 • Pacientët jashtëzakonisht i turpshëm.
 • I pastër, i interesuar në tendencat e modës, pazar.
 • Veshje Features style (të ndritshme, të shtrënguar-montim, në modë, të ndritshme, të hapur, dhe kështu me radhë).
 • A nuk e konsiderojnë sëmundjen si një problem.
 • Me partnerin e rregullt vazhdojnë të ndjehen tërheqje seksuale me burra të tjerë.

Trajtimi i Homoseksualitetit

Përpjekjet për të trajtuar homoseksualët në shoqërinë moderne konsiderohen akte të diskriminimit. Ky është një keqkuptim, si homoseksualiteti (të tilla si ngjyra) nuk është i lindur. Ky fenomen është i njëjtë si veprime të tjera imorale. Mosmiratimi më brendshëm moral të sëmundjes, aq më i madh garanci që njerëzit mund të ndryshojë. Homoseksualiteti - një proces i kthyeshëm.

Shumë njerëz arritën të kuruar (Ndrysho) - ish-pacientë kanë martuar, keni një familje dhe të jetojnë një jetë të lumtur. Deklarata se "homoseksual homoseksual përgjithmonë", - është një mit shkatërrues.

Për trajtimin e suksesshëm të pacientit duhet të respektojnë usloviy.V trajtimin e disa motivimit shumë të rëndësishëm të pacientit. Një homoseksual duhet të vendosë për të ndryshuar jetën e tyre, për të bërë vetë-dije, shkop vetë-disiplinës, të vënë me një samovospryyatyem shëndetshme sebya.V kthehet, mjeku duhet t'i trajtojnë pacientin me dhembshuri dhe mirëkuptim, jo ​​me neveri. Që nga çrregullim është i bazuar në shumë arsye, dhe trajtimet janë shumë të ndryshme.

Metodat e Psikoterapi

Hipnozë. Metoda konsiston në faktin se nën ndikimin hipnozës e pacientit, pasi ajo të ri-hapur vetë. Detyra e psikiatri - gjatë një sesioni të shkaktojë ndjenja të vërteta, të tilla si kurajo, ndershmëri, durim.

Zëvendësimi një aktivitet seksual të tjera - hyrjen në një marrëdhënie seksuale me një person të seksit të kundërt, edhe në qoftë se pacienti nuk është i martuar. Vetëm Masturbim e mundur duke përdorur imazhin seksual femra.

Terapia pjekuria e individit. Terapist ndihmon pacientin të kuptojnë se ku janë vështirësitë emocionale që çon në një tërheqje seksuale ndaj personave të të njëjtit seks. Qëllimi i terapisë: të forcojë identitetin mashkullor dhe të reduktuar tërheqje seksuale ndaj personave të të njëjtit seks për të ndihmuar pacienti bëhet një njeri i plotë.

Terapi grupi. Trajtimi me pjesëmarrjen në grupet e mbështetjes lehtëson komunikimin lejon pacientët për të kuptuar më mirë problemin, ndryshojnë sjelljen e tyre. Puna terapeutik ndihmon pjesëmarrësit të kuptojnë bllokadën e tyre emocionale dhe të përmirësojë marrëdhëniet me njerëzit e tjerë.

Psikoterapi Idyvidualnymy. Ajo i ndihmon të zbuluar motivimin pa ndjenja ndaj homoseksualitetit në pacientit. Terapia merr kohë dhe terapist përqëndrimit në një pacient. Qëllimi i trajtimit - liroj tendenca homoseksuale.

Terapia psikoanalitike. Lloji terapi përfshin respektimin e caktuar distanca midis pacientit dhe terapist. Detyra e terapist - për të krijuar një mënyrë profesionale asnjë komunikim verbal me pacientin. Metoda zbulon qëndrimin e prindërve të pacientit në fëmijëri.

Terapi korrigjuese. Një pjesë e rëndësishme e kësaj metode është i durueshëm dhe mjek të komunikimit në një kontekst miqësore.

Parandalimi Homoseksualiteti

 • Pediatër, psikiatër fëmijë dhe psikologët duhet të dinë simptomat e çrregullimit të identitetit gjinor në fëmijët. Sigurimi i diagnoza e hershme dhe parandalimin e duhur.
 • Mjekët dhe punëtorët e tjerë shëndetësorë duhet të njoh nga afër veten me shifrat e fundit nga statistikat e trajtimit të suksesshëm të homoseksualitetit.
 • Mësuesit janë të nevojshme për të penguar agresionin e fëmijëve, ndalimin e tyre vë në lojë dhe tallje nga kolegët. Nga shkolla - duhet të bëjnë kërkesa për të përmbushur standardet e adoleshentëve të cilët janë përgjegjës për përcaktimin e seksit të tyre.

Nëse nevojat emocionale e fëmijës siç u takua me babain e tij, gjasat ulët se njerëzit do të zhvillojë tërheqje të të njëjtit seks. Fëmijët kanë nevojë për dashuri, lavdërim, dashuri, si prindër, si dhe nga vëllezërit e motrat.