Gunga në fyt zgjerimin tiroide


Çrregullimet mangësi - një mosfunksionim i gjëndrës tiroide të shkaktuara nga reduktimin e jodit.

Shkaqet e shpeshta zgjerimin e gjëndrës tiroide


  • Kequshqyerja: Të ardhurat nën 100 mikrogramë të jodit në ditë (për të rritur të shëndetshëm) zhvillon një rritje kompensuese në tiroide hyrëse jod mjaftueshëm për tajitje normal të hormoneve tiroide.
  • Mungesa e vitaminës ushqim A (Retinol)
  • Përmbajtja e papërshtatshme micronutrient në ushqim si kobalt, bakër, zink dhe të tjerët.

Kërkesa e përditshme të jodit:

  • Foshnjat 50 mg
  • fëmijët më të vegjël 90 mg
  • Fëmijët e moshës shkollore 120 mg
  • rritur 150 mg
  • gratë shtatzëna dhe 200 mcg

Çfarë duhet të bëj nëse yoddefitsytnyh jetojnë në rajon.

Hani ushqime të pasura me jod, të tilla si peshk detare, laminaria (leshterik), butak.

Në qoftë se toka një jodit pak, ai kishte akumuluar në ushqim. Për të parandaluar mungesa e jodit përdorur kripë jodizuar. Pothuajse në të gjithë Rusinë në ujë dhe jod tokës pamjaftueshme, kështu që të gjithë popullsisë duhet të përdoret në ushqim jodizuar tryezë kripë. Jodizuar kripë tryezë është shtuar për të përgatitur ushqim për të reduktuar humbjen e jodit gjatë gatimit.

Parandalimin individual përfshin përshkrimin e recetave ekzaminimin jodit dhe pas konsultimit endokrinolog. Me qëllim të rritjes dhe tiroide sëmundje duhet të kryejë ultratinguj (Ultrasonografia) dhe përcaktimin e TSH (hormonit tiroid stimulues) në serum të gjakut.

Për çfarë mjeku për të adresuar me rritjen tiroide?

 Endokrinolog, tireoidolohii