Reflexology, Acupressure, akupunkturë në neurologji


Reflexology në neurologji - një metodë të trajtimit të sëmundjeve të sistemit nervor qendror të rëndësishëm.

Akupunkturë në neurologji përdorur me sukses në trajtimin e sëmundjeve të tilla si hyperkynez karakter të ndryshëm, patologji cerebrale, çrregullime musculoskeletal, qendrat shqisore dhe të folurit.

Akupunkturë në neurologji ka shumë vite të përdorimit praktik dhe metodat e trajtimit të mbeturinave, kështu që në kombinim me metodat e tjera të akupunkturë është duke luajtur një rol në rritje në trajtimin e sëmundjeve neurologjike.


Trajtimi i hemispazm fytyrës është një plagë e nervore fytyrës duke rezultuar në formimin e tumoreve, aneurysms dhe lezione vaskulare. Në këtë rast reflexology në neurologji përdoret në kombinim me përdorimin e drogës antiepileptic dhe drogës që përmirësojnë qarkullimin e trurit. Kursi i akupunkturë në trajtimin përfshin 12-15 seanca janë zhvilluar çdo ditë apo çdo ditë të tjera. Kohëzgjatja 30 deri në 60 minuta. Ne rekomandojmë kalimin 2 - 3 kurse me një interval prej 14 - 30 ditë.

Trajtimi i shkrimit vrull gjithashtu mund të jenë efektive në përdorimin e teknikave akupunkturë, të cilat mund të ofrojnë reflexology në neurologji. Shkrimi vrull - hyperkynez dystonycheskyy që ndodh në muskujt e duarve. Ajo kontribuon në shfaqjen e sëmundjeve të tilla si dystonia rrotullim, paraliza wavery, patologjive të ndryshme të sistemit locomotor. Në trajtimin e kësaj sëmundje akupunkturë caktuar së bashku me masat terapeutike promovimin e relaksimit të muskujve. Në këtë rast, natyrisht akupunkturë përbëhet nga 10-15 seancat zhvillohen çdo ditë apo çdo ditë të tjera, një sesion të 30-60 minuta. Në përgjithësi, ju duhet të mbajë një 2-3 kurse me pushimet në 10-15 ditë.

Një sëmundje e cila merret me akupunkturë në neurologji është keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu spastik. Spastik keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu - hyperkynez dystonycheskyy lokalizuara favorizuese në muskujt e qafës, të karakterizuara nga kokat e dhunshme nga ana e.

Trajtim duke përdorur metodat e akupunkturë përfshin tre hapa:

  • Në fazën e parë, së bashku me përdorimin e ilaçeve, akupunkturë emëruar 10-15, një kohëzgjatje 1-2 ditë e një seance të 30-60 minuta.
  • Kriteri për kalimin në fazën e dytë është për të arritur një efekt klinik të trajtimit. Në fazën e dytë të trajtimit është për zvogëlimin e aktivitetit të faktorë periferike. Për ta bërë këtë, së bashku me metodat e akupunkturë terapi manual është kryer si microacupuncture, e cila është mbajtur nga tri ciklet e 3-5 ditë me intervale prej 5 deri 7 ditë.
  • Faza e tretë dhe më të gjatë e trajtimit - një fazë të konsolidimit të rezultateve të arritura dhe korrigjimin e tij. Akupunkturë në këtë rast përfshin 10-15 seanca me një kohëzgjatje prej 25-30 minuta.

Me një interval prej 1.5 - 2 months, ju keni 3-4 kurse të trajtimit me akupunkturë.