Trajtimi endoskopike e kanalit i kyçit të dorës sindromi


Sindromi i kyçit të dorës tunel - sindromi i tunelit i kyçit të dorës, sindromi i kyçit të dorës Canal - një compression të nervore mesatare në kanalin e ngushtë nën ligament tërthor e dore ku nervore kalon së bashku me 9 tendons.

Decompression endoskopike të nervore mesatare - Një moderne, trajtim efektiv është kryer në rast të dështimit të terapisë konservatore (NSAIDs, futjen e hormoneve në formën e bllokadave, relaxants muskujve, vitamina) gjatë sëmundjes së dytë.

Përgatitja për kirurgji


Për referimin në operacion kërkohet diagnozën, ekzaminimit klinik të përgjithshme, lloji i gjakut, DAC elektroneyromiohrafiya, radiografi dhe ultratinguj dore përbashkët.

Operacioni

Transaksionet në dorë kërkojnë aftësi të larta të kirurg. Në dore "gjetur" radiale dhe kockat ulnar 8 kockat e vogla të dorës, tre nervore, muskujt gilcë që ofrojnë lëvizjes pesë gishta, arteriet dhe venat.

Metoda e anestezisë është diskutuar në mënyrë individuale me dëshirat e pacientit, gjendjen e tij fizike dhe nevoja mjekësore - lokale, përçueshmëri, një kombinim i qetësim ...
 
Pacienti shtrihet në tryezë operativ mbi kurrizin tuaj. Në sup pranga është aplikuar në gjakderdhje duart. Prerje minimal (1 cm) mbi fish lëkurës ne drejtimin transversal ne kanalin projeksion dorës në dore. Ne kemi prezantuar extender dhe kamera. Ndër tendons ndarë nervore mesatare. Nën kontrollin e optikë është liruar nga compression të nervore mesatare - ligament ndani. Shansi i një heqje të plotë apo të pjesshëm të ligament tërthor. Individualisht të jetë e mundur për të kryer nevroliz - prerje e indeve mbresë rreth nervore. Lëkurës kozmetike sewn shtresë. Fashë Soft imponohet. Gips është e nevojshme. Dore duhet të pushuar disa ditë, dhe ushtrime për gishtat fillojnë menjëherë.

Qëndruar në spital - 1 2 ditë. Në disa raste, ambulatore klinikave alternativë e mundshme e trajtimit. Mbresë është minimal.

Mbresë pas decompression endoscopic të nervore mesatare

Pas operacionit

Përmirësimi ndodh menjëherë, një shërim të plotë do të marrë disa kohë (në mënyrë individuale). Sëmundje të zgjatur mund të zhvillojnë artrit dhe tenosynovitis, ndryshime të pakthyeshme në nervore. Në raste të tilla, pas përmirësimit operacionit nuk mund të ndodhë dhe gjendja e kundërta mund të përkeqësohet.

Periudha e rehabilitimit mund të marrë 1 - 3 muaj individualisht.

Gjatë reabilitetsii përdorur vitamina, droga Anticholinergic, droga që përmirësojnë qarkullimin e gjakut dhe nervore trofik dhe fizioterepiya indeve, ushtrim terapeutik, uji - baltë.