Epiduroskopiya


Epiduroskopiya - një ngjyrë tre-dimensionale të shfaqur Strukturat strukturën anatomike hapësirë ​​epidural. Ky hulumtim minimalisht invazive kryer duke përdorur një çorape me një kamera të vogël në fund, e cila nuk shkakton ndonjë dëm dhe mund të inspektojë shell e fibrave nervore, enëve të gjakut, ligaments, ind dhjamor, disqe intervertebral, rrënjët nervore, Dura mater, mund të zbulojë ndryshimet mbresë , inflamacion, shtypja, plagosje, tumor, kateteri mund të vendosni dhe të hyjë drogës.


Epiduroskopiya përdorur si nje procedure diagnostik dhe terapeutik.

Përfitimet epiduroskopii - qasje të sigurt, diagnoza epidural, anestezi minimale, vendosjen e saktë të elektrodave ose catheters, pengesa anatomike bajpas, duke hequr inde mbresë, përshpejtimi i procesit të implementimit, dokumentacionit digjitale.

Indikacionet epiduroskopii

Indikacionet për diagnozë - dhimbje prapa me origjinë të panjohur, dhimbje post-operative. Është e mundur për të kapur një biopsi.
Kur epiduroskopii heqjen e mundshme të dhëmbëza postoperative dhe mbështjelljes, vendosjen e catheterization, ilaçe qëllimshëm administruar implantimin SCS (palcës kurrizore stimulim) - Elektroda (neyromodulyatsii). Stimulimi elektrik të palcës kurrizore është treguar për sindrom dhimbje me dhimbje fantazmë, causalgia dhe nevropati periferike, arahnoydyte kurrizore ... si një lloj "zëvendësuese" sistemin antinociceptive.

SCS - një pajisje - një burim i pulses epiduralnoraspolozhennye elektroda dhe përçuesve. Futja i qëllimshëm i drogës (analgesics narkotike, drogës steroidal anti-inflamator) suppresses kryerjen e impulseve dhimbje përgjatë nervore C-fibrave. Catheterization neurochemical gjatë ofron terapi paliativ për kancer.

Kundërindikimet -

contraindications per anestezi lokale (lezioni ngjitëse të lëkurës, në vendin e prerje), diatez hemorragjike, trajtimin antikoagulant, kardio të lartë - obostrenieinterkurentnyhzabolevaniy rrezikut vaskulare (hrippoznoesostoyanie, OPVI).

Përgatitja për epiduroskopii

Para se të studimit (me përjashtim numërimin e gjakut, sheqerit në gjak, grupi i gjakut dhe ekzaminim të plotë klinik dhe funksional - spondylohrafiya, kompjuter dhe (ose) magnetike - rezonancë) detyrueshëm të gjakut - koagulimit. Nëse pacienti merr drogë "hedh lëng gjakut" - duhet të informoni mjekun tuaj.

Holding epiduroskopii

Një studim në sallën e operacionit nën kushte sterile nga teknik të trajnuar posaçërisht.
Anestezi lokale ndërsa drogës intravenoze hipnozës. Doza e anestezisë dhe kishte testin mund të kryhet në rastet kur anestezi të përgjithshme është i kundërindikuar (gjendjen e rëndë, mosha e vjetër ...).

 
Në pozicionin e një pacienti shtrirë në anën e pasme është një prerje të vogël në vrimat sakrale injektuar në endoscope hapësirë ​​epidural. Pacienti mund të ndjeni presion të dobët. Kontroll i plotë i X-ray machine endoscope shtyrë në vend të testit. Për të përmirësuar shqyrtimit ujë injektuar gjithmonë.

Epiduroskop ka disa kanale - fillore, optika dhe ujë. Epiduroskop fleksibil ka një diametër jashtme prej 2.8 mm, kënd e 120º 170º lart dhe poshtë, diametër prej 1.2 mm punës. Ekran kthen imazh të qartë kontrasti i çdo gjëje që ndodh në kanalin kurrizor mund të marrë fotografi, të dokumentuar të gjitha ndryshimet dhe operacionet e progresit. Përdorimi i mundshëm i materialit kontrast.

Epiduroskop

Mbështjelljes janë hequr me mjete mekanike - ftohtë lazer apo pincë.

Ndoshta futja e substancave anti-inflamator, të ndaluar gjakderdhje, marrjen e mostrave të indeve për ekzaminim histologjik.

Pas epiduroskopii

Pas kërkimeve pjesën tjetër të caktuar, 2-3 orë mund të merrni deri. Pacienti mund të ndjeni dhimbje në vend të prerë të shkurtër, dhimbje koke, dobësi dhe të përgjithshme në këmbë. Ndërhyrja Rreziku negociuar në prag të operacionit, duke marrë parasysh gjendjen e pacientit individit. Pacienti rezultat endoskopisė merr mediave digjitale - disk.

Qëndruar në spital - 3 ditë. Në ditën e operacionit dhe të tri ditëve të ardhshme për të parandaluar infeksionin emëruar antibiotikët. Sutures janë hequr në ditën e 7.

Në javët e nevojshme për të kufizuar aktivitetin fizik. Kufizime të tjera që lidhen me këtë sëmundje është zbuluar dhe përcaktohet individualisht.