Endoskopike heqjen kirurgji microdiscectomy e hernie diskale


Hernie diskale - një humbje e pulposus bërthamë e këputje intervertebral disk nëpër unazë fibroze.

Kushti është një manifestim i procesit degjenerative në shpinë. Për masat terapeutike dhe trajtim veçanërisht e rëndësishme kirurgjik të vendndodhjes hernie dhe faktin e ngjeshja e strukturave nervore.

Microdiscectomy endoskopike - Ajo operacion minimalisht invazive Neurosurgjikale synojnë eliminimin e compression të rrënjës nervore dhe / ose të palcës kurrizore. Për të kryer një operacion të tillë duke përdorur një mikroskop dhe instrumentet microsurgical.


Një vendim mbi nevojën për një operacion të tillë e merr mjeku - neurokirurgu pas ekzaminimit nga një neurolog, kryerjen e X-ray provim, kompjuter dhe tomography rezonancë magnetike. Kufizimet në këtë operacion - madhësia e hernie, prania e kanalit stenozë ...

Tregues për kirurgji është dhimbje gjatë kupiruemyy në prani të herniation disk me shenja rrënjës nervore komprematsii dhe praninë e simptomave klinike të ngjeshjes - radikuloishemiyi radicular sindromi.

Operacioni është kryer nën anestezi lokale ose të përgjithshme (individualisht). Prerje ose çaj madhësinë miniaturë - jo më shumë se 0.5 mm. Ne prezantoj endoscope nën kontrollin e X-ray dhe me mjetet e saj të dhëna port për decompression e rrënjë nervore, ajo otdvihaetsya mënjanë dhe hequr hernie. Kontrollit Imazhe fushë operativ është shfaqur në monitor.

Operacioni është më pak traumatike, që nuk heq strukturat e kockave nuk janë dëmtuar strukturë koherente dhe rrënjë nervore, nuk ka humbje gjaku, reduktohet rreziku i komplikimeve postoperative është reduktuar gjatë rehabilitimit. Disk intervertebral microdiscectomy endoskopike nuk fshihet, vetëm hequr hryzhovohovypynannya tij. Prandaj, përsëritje e mundshme e herniation disk.

Për të forcuar makinë, të stimulojë rritjen e qelizave të kërcit operacioni i përpunimit lazer përfundon.

Kohëzgjatja në veprim në nivel mesit - 45 minuta - 60 minuta. Qëndrimi maksimal në spital për 3 ditë. Ju mund të merrni deri në një orë më vonë. Në mënyrë të pavarur shkoni ditën tjetër. Ne rekomandojmë veshur një korse dhe rehabilitimin e një neurolog.