Fiksimi në spodylolistezi, duke reduktuar lartësinë e diskut intervertebral


Fiksimi në spodylolistezi, duke reduktuar lartësinë e disk intervertebral - spondylosyndesis autograft kockave ose allo- - një operacionet neurokirurgjike kryhen për të krijuar mes ngjitur pasurive rruaza pas dështimit të trajtimit konservativ të patologji degjenerative disk, paqëndrueshmëria e segmentit kurrizore, gjë e shëmtuar kurrizore, spodylolistezi.

Disk intervertebral vepron si një "zhvlerësimit" lëvizjet. Me largimin e tij shkelur biomechanics e shpinë, ka një rrezik paqëndrueshmërie dhe dhimbje. Nëse segment lëvizshmëria më e pranueshme 5 - 7% - ky segment është e paqëndrueshme dhe mund të provokojë nervore dhe muskujve strukturat ankthi për të forcuar presionin mbi nyje, duke çuar në degjenerim dhe osteoarthritis - dhimbje. Spondylolystez - "Shkarje" ndryshim vyshelezhascheho trupit vertebral.


Bashkim

Fusion stabilizon rruaza dhe disqe duke krijuar lidhjet - bashkim i rruaza ngjitur. Kjo përjashton çdo lëvizje në mes rruaza fikse. Në bashkim kurrizore në një segment të pacientit nuk ndihet lëvizshmëri të kufizuar.
Një shumëllojshmëri e teknikave dhe metodave të teknikave kirurgjikale operacione të tilla në nivele të ndryshme të shtyllës kurrizore.
Përgatitja për Operacionet - Standardi - testet e përgjithshme klinike, ekzaminimi somatike, ekzaminimin radiografike e shpinë - renthennohrammy me testet funksionale, kompjuter dhe tomography rezonancë magnetike, Diskografia.

Pasmë bashkim kurrizore është kryer nën kurrizore gjë e shëmtuar - scoliosis, kyphosis, spodylolistezi.

 

Cage me-hekurudhor qeramika për kraharorit dhe mesit shpinë

Mesit Transforaminalnyy interkorporalnyy spondylosyndesis kryhet nëpërmjet qasjes pasme, një Rruazë përdredhur vida të veçantë, hiqni diskun e mbajtur, është futur në vend të saj me spacer implantit (ndoshta të marra nga legenit të kockave të pacientit), grooves paralele shtesë në implantet kurrizor të kockave janë instaluar. Kapem vida në shufra dhe plagë sutured. Me kalimin e kohës, implant kockave "mbijeton" dhe është bashkim i rruaza - bashkim i vërtetë.

Qëndruar në spital - individuale - 3-5 ditë. Rekomanduar më tej korsetyrovanye, kufizimin e stresit, rehabilitimin - një mesatare prej 6 javësh.

 

Për operacionet ndryshime degjenerative të disqe intervertebral kombinuar me spondylolystezom në nivele të mesit - L2-S1, sindromi zgjatur dhimbje dhe joefikasiteti i konservatore terapi përdorimin e mundshëm të implant B-Twin. Ky operacion mund të kryhet duke i hapur - përmes qasjes para ose mbrapa ose përmes qasjes posterolateral perkutan.

Sipas një studimi të mjeku zgjedh metodën e operimit dhe qasje të zgjedhur madhësinë e implantit. Një diskectomy, intervertebral caktuar periudha implant palosur dhe rozsuvayetsya.

Kundërindikimet për përdorimin e implementimit janë mjaft të mëdha dhe mundësia e zbatimit të saj zgjidh neurokirurgu. Lezione metabolike kockave, neurofibromatosis, osteoporozën, tuberkulozi, i mungesës së imunitetit, person i keq - nuk e gjithë lista e contraindications. Mjeku duhet të raportojnë sëmundjen, para trajtimin (për ndonjë arsye), kohëzgjatja e calcitonin hormoneve, vitaminës D ... praninë e alergjive të drogës dhe alergji ndaj metaleve.

Komplikimet - Komplikimet e anestezisë - reaksione alergjike, strukturat dëme nervore, komplikime infektive bashkim neudovletaoritelnoe e rruaza, nevoja për ri-operacion, dhimbje të vazhdueshme.


 
Sistemi Transpedicular TangoRS L3-L5 dhe spondylosyndesis Cage Pezo segment -T L4-L5.

Para kafaz spondylosyndesis dhe sistemit stabilizimin shpinë TangoRS në L2-S1 mesit degjenerative scoliosis.

 

Obelisc - Implantet për zëvendësimin defekte lëndime kraharorit dhe mesit rruaza, tumore, proceset infektive dhe degjenerative.

Trupi frakturë L2.

Front spondylosyndesis L1-L3 me zëvendësim L2 implant trupit Obelisc.


 
 
Spondiloptoz L5. Dy-hap operacion - L5 trupi heqje dhe fiksimi i lumbosacral (L3-L4-S1) dhe sistemi CDI TSRH, spondylosyndesis interbody L4-S1 Cage Interfix.

Pasmë bashkim kurrizore. 

Sistemi rindërtues Majë Përzgjidh

Sistemi Majë Zgjidh rindërtues përdoren gjatë operacioneve në shpinë qafës së mitrës për fiksim të rruaza dhe kockave zverku.

Telozameschayuschiy implant C4 - C5 Futeni plus.

Rritja Alternative fikse komplementare e organeve kurrizor zhvilluar disk teknikë ysskustvennoho. Me këtë operacion rikthen lëvizjen mes rruaza. Operacioni është kryer me anë të qasjes transabdominal, përmbajtja e barkut janë lënë mënjanë, hiqet disk prekur në vend të vendosur dy pllaka dhe mes plastike "mbajtëse", e cila ofron rruaza lëvizjen.

Implant Motion6 - C6 protezë disk intervertebral është përdorur për të zëvendësuar disk në nivelin e qafës së mitrës - C6 dhe siguron lëvizjen e shpinë qafës së mitrës.

Terapia Vnutrishnodyskovoho elektrotermalnaya (IDET) - një metodë e electrocoagulation makinë për të forcuar atë, "qepur". Në disk të dëmtuara është futur kateteri me elektrodë furnizuar me energji elektrike.
 
Trajtimi kirurgjik arritur një strukturave të qëndrueshme fiksimit të shtyllës kurrizore, decompression e strukturave nervore, restaurimin e biomechanics të shtyllës kurrizore, parandalimin ndryshime të pakthyeshme në segmentin e prekur, aktivizimin e hershme, shkurtimin e kushteve të shtrimit dhe rehabilitim.