Trajtimi Percutaneous disk


Trajtimi Percutaneous i diskut intervertebral - një "biologjike rinovimi" makinë.

Perkutannaya nukleoplastika - Koblatsiya - "shkatërrimit të ftohtë" - një operacion minimalisht invazive Neurosurgjikale në të cilin një ndikim në disk pëlhurë e plazmës së ftohtë.

Elektrode rrethuar nga plazmës

Operacioni eshte nen kontrollin e vazhdueshëm rreze-X. Nën anestezi intravenoze (prysyplyayetsya pacienti 15 minuta) paraqiti një birë të veçantë gjilpërë në elektrodë intervertebral disk ushtruar saj me plazma ftohtë. Nën ndikimin e disk plazma ftohtë në vetvete është reduktuar në vëllim, si "avullohet" e indeve diskale disk dhe "Ulja një back" për "hapësirë ​​të zbrazët." Compression e rrënjë nervore disk hernia fikse. Ne 2 ore pas operacionit pacienti mund të shkarkohet shtëpi.


Intradiskalnaya Percutaneous thermocoagulation - Efekti temperatura në makinë.

Avullimit Percutaneous lazer -  Trajtimi përdorur lazer për disk.

 

Kryhet nën anestezi lokale. Rrezatim i lazer - vaporiziruetsya disk bazë - "zhduket" - makinë ul në madhësi, reduktuar vnutrishnodyskovyy presion dhe hernia "të përfshirë." Përveç kësaj, nën ndikimin e lazer stimuluar rritjen e qelizave të kërcit.

Nukleotomiya Percutaneous endoskopike - Minimalisht invazive operacioni endoscopic Neurosurgjikale. Sipas endoscope lokale anestezi është futur nëpërmjet një "spirale" të veçantë se rotacioni heq hernie diskale. Kohëzgjatja 15 minuta.

Hemonukleoliz - Metoda e input në intervertebral disk enzimë të veçantë "dilutes" makinë me nxjerrjen e mëvonshme - të reduktuar permasa makinë dhe eliminohet kjo protrusions. Kryerja vetëm për protrusions, dmth, me unazë integrale fijor.

Mizhostysti "spacer" - futur në mes të proceseve spinous e rruaza - intervertebral rritur vrima e pastrimit, përdoret për të trajtuar stenoses.