Chrezkozhnaya zadnebokovaya foramenoskopiya


Chrezkozhnaya zadnebokovaya foramenoskopiya - version i funksionimit minimalisht invazive endoscopic neurosurgical e cila është përdorur për të trajtuar një hernie diskale (microdiscectomy).

Kur operacioni përdor foramenoskop.

Foramenoskop - ka një kanal 3.9 mm pune, dhe dy kanale të veçanta përdoren për thithje dhe larje dhe optikë - syze Svetovod, kamera. Hernie është hequr me pincë (lozhkopodibnyy emocionuese ...) ose lazer vaporizuetsya. Kur përdorni foramenoskopa reduktuar kirurgji trauma, zvogëlon mundësinë e komplikacioneve infektive, reduktuar kohëzgjatjen e operacionit, i kryer decompression adekuat të strukturave nervore.


Nevoja dhe mundësinë e operacionit pas testit përcakton neurokirurgu dhe krijimin e një diagnozë të saktë. Ajo do të marrë Përgjithshëm teste klinike dhe radiographs e shpinë, kompjuter dhe (ose) rezonancë magnetike.

Operacioni mund të kryhet me kushtet minimale të shtrimit në spital dhe madje edhe ambulatore nën anestezi lokale. Vendimi është bërë në mënyrë individuale në bazë të diagnozës dhe patologjinë shoqërues somatike.

Aksesi nëpërmjet gjilpërës shpuese është futur zgjerues, foramenoskop te unazes fibroze. Kur aksesi transforamenalnom është minimizuar mundësinë e jostabilitetit segmentale, si ligament verdhë nuk është shpalosur, ligament gjatësore nuk është dëmtuar, disk diskale direkt dhe gëzon hiqen plotësisht.

Chrezkozhnaya zadnebokovaya foramenoskopiya

Në shumë raste, një reduktim të mundshëm në dhimbje menjëherë pas heqjes së hernie. Në kryerjen e operacioneve endoskopike ulur paaftësinë afat dhe periudhë rehabilitimi.

Microdiscectomy dhe derivatet e saj - Sistemi i përbashkët i teknologjive minimalisht invazive dhe endoskopike janë në gjendje për të zgjidhur problemet komplekse të trajtimit kirurgjik të shpinë patologji.