Kifoplastika, vertebroplasty në trajtimin vertebral frakturë compression trupi


Kifoplastika, vertebroplasty - operacionet minimalisht invazive neurokirurgjike të trajtuar thyerje compression e shpinë. Kur thyerje compression është compression vertebrale dhe kjo ndryshon formën e saj - po e humbet lartësi, është me sulmues top formë pykë-.

Kjo strukturë bony e trupit vertebral është e ngjeshur, shkatërruar.
Compression thyerje shpesh ndodh kur hedhur, duke rënë nga një lartësi mbi këmbë ose mollaqe. Për shfaqjes së thyerje luan rolin e densitetit mineral kockave. Shkak i zakonshëm i fraktura vertebrale compression është osteoporozën. Kështu edhe një peshë të vogël, anim përpara mund të shkaktojë thyerje. Metastazë në organet kurrizor të shkatërruar strukturën e eshtrave dhe të shkaktojë patologjike frakturë vertebral compression.


Compression frakturë

Diagnoza compression frakturë - radiografi shpinë, tomography llogaritur, me strukturat e dyshuara dëme nervore - rezonancë magnetike. Pacienti gjithashtu është ekzaminim i përgjithshëm klinike dhe teste për të sunduar nga densitometry somatike patologjisë për të përcaktuar densitetin e kockave dhe osteoporozën.

Vertebroplasty

Vertebroplasty - minimalisht invazive metodë e prezantimit të veçantë "forcimi" e materyalla trupi rruazë të thyer. Kjo rrit fuqinë e rruaza, redukton dhimbjet.

Një transaksion nën renthenkontrolem nën anestezi lokale. Ne kemi prezantuar një gjilpërë biopsi në vendin e thyerje dhe përmes ajo hyri akrilik "çimento". Gjilpërë është hequr. "Çimento" ngrin. Fragmente të eshtrave të rruaza stabilizuar. Birë zakleyuyetsya suva. Regjim shtrati gjatë ditës.

Kifoplastika

Kifoplastika - Metoda minimalisht invazive të trajtimit, i cili rikthen lartësinë dëmtuar trupit vertebral para se të hyjnë në "forcimi" substancë. Ajo është përdorur në thyerje të freskëta - brenda 8 javëve.

Një kirurgji përmes një prerje të vogël për të hyrë troakar nën kontrollin e X-ray, nën anestezi lokale. Një troakar veçantë tullumbace futur në rruazë, pompohet zgjidhje radiografike. Mbushur me, tullumbace heq strukturën vertebral dhe formon një zgavër në të cilën pas llak heqja futur një të veçantë "forcimi" substancë me polimetilakrilat.

Solidifies substancë dhe lartësia e vertebral restauruar. Për trajtimin e një rruazë nevojë për një mesatare prej një orë dhe pjesa tjetër krevat ditë në spital, të kufizojnë aktivitet fizik me një mesatare prej 6 javësh.

Për trajtimin e frakturave vertebrale compression të L5 D5 për të aplikuar vnutripozvonkovaya rrëshqitje sistemi «Sky», i cili krijon një vakum në shtresën bira-bira e indeve të eshtrave dhe rikthen lartësi vertebral trupit.

Komplikimet e mundshme të vertebroplasty dhe kifoplastiki

Zgjedhja e opsioneve të trajtimit dhe trajtim kirurgjik - fati i mjekut specialist. 
 
Komplikime të mundshme kifoplastiki dhe vertebroplasty - gjakderdhje, rrënjë të dëmtuara nervore dhe / ose palca kurrizore (mjet i "çimentos"), komplikimet infektive, reaksione alergjike.