Rindërtimi Laser nga disqe intervertebral


Rindërtimi Laser nga disqe intervertebral - metodë e trajtimit mikrosurgjikale të disqe intervertebral - madhësia e vogël e hernie, zgjatje disk me sindrom dhimbje të vazhdueshme.

Disk është i ekspozuar ndaj ngrohje lazer. Rreze lazer gjelbër stimulon rritjen e qelizave të kërcit, përmirëson qarkullimin dhe ndihmon të rivendosur disk.

Rimëkëmbjes ndodh brenda disa muaj deri në një vit. Lehtësim të dhimbjes ndodh menjëherë, por lehtësim dhimbje të qëndrueshme do të vijnë brenda 6 muajve, nëse formuar një kërc të plotë dhe me makinë përsëri. Sigurisht, ky proces është individuale dhe varet nga shkalla e shkatërrimit dhe restaurimin e organizmit, sëmundje shoqëruese.


Vendimi për të mbajtur rindërtimin lazer pas testit është marrë neurokirurgu dhe krijimin e një diagnozë të saktë. Një ekzaminim radiologjike - tomography, rezonancë magnetike, Diskografia (injeksion të mesme kontrast në makinë për të përcaktuar dëmin).

Kryerja disk lazer rindërtimit si një operacion të pavarur, dhe në heqjen neurosurgical e diskale disk drive për të forcuar parandalimin dhe ri hryzheobrazovaniya.

Një procedurë është një operativ i specializuar, renthenustanovku pajisur, monitoron, lazer.

Nën lokale gjilpërë anestezi shpuese mbajtur në disk prekur. Procesi është i kontrolluar renthenaparatom. Një gjilpërë është futur lazer dirigjent me rreze aktive gjelbër. Operacioni zgjat për orë të tëra. Qëndrimi në spital një mesatare prej tri ditësh.

Kjo metodë e trajtimit nuk përjashton kombinim terapi - përdorimin e ilaçeve dhe fizioterapi, masazh, terapi stërvitje, trajtim spa në periudhën e shërimit. Problemi shpinë degjenerative patologji është përshkruar dhe terapi - jo zgjidhja, dhe pjesa e re e trajtimit.