Trajtimi i dhëmbëve të qumështit


Prishjen e dhëmbëve në fëmijërinë e hershme kontributin ulur vetitë mbrojtëse të indeve të vështirë që dhëmbët qumeshtit shpërthejë, dhe reduktuar procesin jargëzim gjatë natës.
 
Kur lulëzuar karies qumeshtit dhëmbët ndikon pothuajse menjëherë pas shpërthimit të tyre. Së pari në pjesën e jashtme të incisors sipërme shfaqet demineralization lokale smalt, kundër këtij sfondi shpejt (brenda 2-3 muaj) janë defekte karies. Karies Procesi i karakterizuar nga rrjedhjes së shpejtësisë, dhe nje mori e lezioneve dhëmbë (përveç prerës mandibular), dhe procesi përfshin shpejtë e brumit të dhëmbëve.


Në lidhje me rregullsinë e tilla e kariesit problem urgjent është parandalimi i saj. Ndërsa mami dhe babi fëmija nuk rishikojë pikëpamjet e tij mbi të ushqyerit dhe rutinë e përditshme, për të arritur disa rezultate pozitive pamundur. Është e rekomanduar për të hequr nga mbrëmja dietë dhe të ushqyerit natën të gjitha produktet saharosoderzhaschye, lëngje acid.

Përveç kësaj, është e domosdoshme për të vëzhguar të tillë pediatër një fëmijë, për shkak se, si rregull, me shfaqjen e lulëzimin e dhëmbëve të jetë e mundur duke ulur mbrojtjet gjithë trupin.

Si remineralizuyuscheho trajtimin lokal të dhëmbëve fillore ne rekomandojmë në shtëpi për të përdorur drogë që përmbajnë kalcium në ditë të trajtuar të gjitha dhëmbët e fëmijës pas çdo vakt këtë drogë. Ju mund të kaloni një tavolinë trajtim flor e dhëmbëve me anë lokale. Shumësi i procedurave varet nga dëshirat dhe mundësitë e prindërve. Shumëllojshmëri minimal i mundshëm është 1 muaj.

Shpesh, nëse të gjitha rekomandimet në këtë fazë është stabilizimi i procesit të kariesit, është remineralization e qelizave fillestare plagë, nuk është pezullimi i defekteve karies indet e prekura vështirë janë mbyllur, veçoj veten nga inde të shëndetshme. Kursi merr kompensohen kariesit karakter.

Të dhënat e shumta tregojnë se roli kryesor në shfaqjen e kariesit (përfshirë fëmijët e vegjël) luan karyesohennaya microflora streptokokut, kryesisht Rr. mutans. Mikroorganizmave Infeksioni fëmijë karyesohennoy të jetë e mundur nga nëna dhe njerëz të tjerë në kontakt me të (sepse personat që kujdesen për një fëmijë shëndetin e dhëmbëve është e nevojshme dhe kujdesin e plotë të dhëmbëve), dhe nga kolegët e tij (analiza gjenotip provuar se mikroorganizmave janë vazhdimisht në vegjëlit e kontaktit ). Për më tepër, microflora karyesohennoy infeksion dhe kolonozatsiya e saj (në grooves gjuhën) janë të mundshme para se teething.

Për të shtypur mikroorganizmave karyesohennoy përdorur kryesisht dy lloje të barnave që u përkasin grupeve të ndryshme farmakologjike - përmban antiseptics (chlorhexidine) dhe sweeteners (xylitol).

Efekti specifik i xylitol

Efekti specifike antimicrobial e xylitol është i bazuar në faktin se thithjen e sheqernave kariesohennyh mikroorganizmave dhe copëtim tyre enzimatik është një burim i energjisë për qelizat bakteriale. Megjithatë, mikroorganizmave kariesohennye kanë enzimat, përpunimin xylitol, duke çuar në akumulimin e tij në pereizbytochnoy celular. Rezultati është vdekja ose mikroorganizmave, xylitol ose shkarkimin kthehen në zgavrën e me gojë (me përsëritje "Cikli i ngarkesës" dhe vonuar rritjen dhe riprodhimin e mikroorganizmave karyesohennoy).

Sipas të dhënave të fundit (prof. L.P.Kiselnikova et al., 2009) përdorimin e drogës në bazë të xylitol (aplikimi vysokoadhezyvni xhel ROCS Mjekësore Minerale, që përmban glicerofosfat kalciumi, klorur magneziumi dhe 10% xylitol) në masat komplekse terapeutike dhe parandaluese është termat më efektive dhe fiziologjike të rregullimit karyesohennoy microflora në gojë. Brenda një muaji pas procedurës (për fëmijët me kariesit fëmijërinë e hershme, të moshës 12-36 muaj) ekziston një mungesë e rritjes së dëmtimit të dhëmbëve të reja dhe lezione demineralization, pezullimin e defekteve karies ekzistues zhdukjen e malcim nullesh.

Trajtimi i dhëmbëve të qumështit

Jashtëzakonisht sfiduese është trajtimi i dhëmbëve fillore në fëmijë të vegjël, sidomos nëse fëmija ka pasur tashmë një eksperiencë negative të vizituar dentistin. Të gjitha aktivitetet terapeutike në këtë moshë duhet të jetë i shpejt dhe painlessly. Ne në përgjithësi janë në fëmijët e kësaj moshe nuk e rekomandojmë përdorimin e një anestezion lokal, si një fëmijë i vogël mund të jetë i frikësuar e teknologjisë dhe implikimet e saj.

Trajtimi Painlessness e dhëmbëve të qumështit arritur përdorimin e gjerë të metodave noninvasive për trajtimin e dëmtimit të dhëmbëve. Trajtimi Machineless e dëmtimit të dhëmbëve në dhëmbë përkohshme dentistëve fëmijë të brendshme të praktikuar një kohë të gjatë.

Metodat e trajtimit Atraumatic shpesh përdorur në trajtimin e zgavrat që janë të vendosura në sipërfaqe të lëmuara dhe përtypet e dhëmbëve. Kur trajtimin karies humbje e ngjyrës shtyra trajtime përdorur gjerësisht duke përdorur produktet që përmbajnë kalcium, zakonisht në lidhje me trajtimin e noninvasive.

Në vizitën e parë kryer trajtimin e pjesshëm të dëmtimit të dhëmbëve dhe mbulesë në fund dhe mur droga zgavër si «Septocalcine» (SEPTODONT), «Jeta» (Kerr), pastaj afër vulën përkohshëm zgavër. Pas 10-15 ditësh të përpunimit përfundimtar bëhet zgavër dhe nënshkrimin.

Në trajtimin e prishjen e dhëmbëve tek fëmijët e vegjël është dhënë ende materiale svitlotverdnuchyy preferencë. Materialet Himiootverzhdaemye nuk rekomandohet për përdorim në fëmijët në këtë moshë për shkak të periudhës së gjatë të kurimit.

Foto 1. Foto 2. 

1 - zgavër pas trajtimit jo-traumatike
2 - Restaurimi i defekteve karies 

1. 2. 3. 

1 -Karies dhëmbët e qumështit të një fëmije 5 vjet 
2 -Karioznaya gropë të përgatitur për nënshkrimin 
3 -Vidnovlennya defekt

Nëse Rehabilitimi molars përkohshme teknologji është përdorur gjerësisht nënshkrimin parandaluese. Në këtë rast, materiali mbushje nuk është vetëm në defekt, por edhe në fissures shëndetshme. Për të parandaluar prishjen e dhëmbëve fissurnoho molars përkohshme shpërthejë rekomanduar nënshkrimin e tyre. 

Format e komplikuara e kariesit në fëmijërinë e hershme (fëmijët nën 3 vjeç) shpesh është një tregues për shëndetin e dhëmbëve nën anestezi të përgjithshme.