Korrigjimi i dhëmbëve kafshimit pa formatimin e teksteve


Dhëmbët e bukur dhe drejt - ëndrra e shumë njerëzve. Por në qoftë se natyra nuk ka dhënë këto dhëmbë të ndihmojë për të korrigjuar këtë problem ortodont. Shumica e formatimin e teksteve nuk janë gjithmonë të përballueshme për të gjithë, ata nuk e bëjnë gjithmonë estetike, dhe do të shkaktojë disa bezdi. Kështu që shumë njerëz të kërkuar për të korrigjuar pickim pa përdorimin e formatimin e teksteve. Kjo është e mundur, por dëshmia.

Trajtimit pa sistemet kllapa nuk janë përdorur në trajtimin e defekteve të ndërlikuara kafshoj në adoleshentët dhe të rriturit. Kur zubochelyustnaya sistemi formuar, ndikimi i formimit të saj mund të, ju mund të rregullojmë vetëm disa defekte. Pra, në thelb në fëmijët duke përdorur metoda të kafshojë korrigjim pa formatimin e teksteve, si në fëmijëri ndikojnë në dalje dhëmbësh mjaft efektive dhe relativisht shpejt.


Para trajtimit Ortodont domosdoshmërisht kryen ekzaminimin dalje dhëmbësh (provim, radiografi panoramike, fotografi, etj), Diagnoza, në bazë të cilit do të zgjidhen trajtim të mëtejshëm.

Trajtimi i anomalive dhëmbëve mund të bëhet me disa teknika themelore.

- myoterapyy; 
- makina të posaçme; 
- Metoda e plotë; 
- Metoda kirurgjikale.

1. myoterapyy - një grup i rregullt përsëritur stërvitje të rregullt. Në mbyllje të përkohshme mund të përdoret si një metodë e pavarur e trajtimit, gjatë të përzier ose të përhershme mbyllje - përdoret si shtesë. Përmes ushtrimeve të thjeshta mund të normalizohen përtypet ton dhe muskujt imitoj, muskujt që janë të përfshirë në aktin e përtypjes, gëlltitjes. Një grup i ushtrimeve është zgjedhur në mënyrë individuale për çdo fëmijë Ortodont ose terapisti i të folurit. Për të qenë efektive, kjo metodë ushtron për të bërë çdo ditë, nën mbikëqyrjen e prindërve. Nëse dembel dhe nuk bëni ato rregullisht, efekti i trajtimit nuk do të jetë në gjendje të marrë dhe duhet të përdorë metoda instrumentale të trajtimit.

2. Metoda e hardware përdoret më shpesh gjatë periudhave të mbyllje përziera dhe në zhvillim të përhershëm (5 deri 18). Me aparatet ortodontike mund të ndryshojë formën e nofullës, të stimulojë ose frenojnë rritjen e saj dhe për të eleminuar zakone të këqija që shpesh shkakton malocclusion. Është e mundur për të normalizuar situatën e gjuhës, të rivendosur funksionin e frymëmarrjes hundës, gëlltitjes dhe të folurit, për të hequr të gabuar, presion të tepërt në muskujt e dalje dhëmbësh nofulla.

Aparatet për korrigjimin e malocclusion janë të lëvizshëm dhe jo të lëvizshëm. Të përfshijë pajisje të lëvizshëm formatimin e teksteve. Nga pajisje të lëvizshëm përfshijnë pllaka, trajnerët, mouthguards.

Dallimi kryesor në mes tyre është se formatimin e teksteve në dhëmbë fiksuar një herë dhe para përfundimit të trajtimit ortodontik, dhe pllaka, rojet e gojës, trajnerët gjatë trajtimit mund dhe duhet të marrë off - për higjienë orale, aparatit korrigjim, ushqim, etj

Regjistrim përbëhet nga një bazës plastike, hark dhe kapëseve, në të cilën ajo është mbajtur në gojë. E bëri atë të dhëmbëve laboratorit individualisht modelit suva. Ka odnochelyustnoy dhe pajisje dvuchelyustnoy. Efekti i tyre varet kryesisht nga artikuj që përmbajnë (bumpers pranverë të veçantë). 

 

Pjatë Odnochelyustnoy dentare  

Njësia dentare Dvuchelyustnoy

Disa dëshmi për pllaka:

• Shmangni zhvendosjen e panevojshëm të dhëmbëve në drejtim të;
• Për të stimuluar ose pengojnë rritjen e nofullat, varësisht nga patologji të kafshoj;
• Mbani dhëmbët në pozitë;
• Disa pajisje mund të shpëtoj ngarkesës në rritje në buzët dhe cheeks dalje dhëmbësh.

Fëmijët zakonisht të lehtë për të marrë të përdoret për pllaka për dhëmbët, ata janë shumë më të lehtë për t'u kujdesur për ta se sa për sistemin kllapa. Por është e rëndësishme që të ndjekin rekomandimet e mjekut për të veshur pajisje. Nëse makina është përdorur siç duhet, jo si ortodont tha, dhe pasi fëmija dëshiron, ajo në mënyrë të pashmangshme do të çojë në një rënie në efikasitetin e trajtimit malocclusion të dhëmbëve.

Kushtet trajtimet pajisje të lëvizshëm gjatë, por mbajtje (mbajtja) më pak periudhë të gjatë. Pllaka ortodontik dhëmb janë të zakonshme në fëmijëri për të korrigjuar malocclusion. Ata janë më të përshtatshme dhe të ndjeshme, dhe e rëndësishmja, ndërtimi shumë të lirë.

Trajner për dhëmbët - pajisje ortodontycheskyy multifunksionale e cila është prodhuar me metodën e modelimit kompjuterik të silikoni elastike dhe të dizajnuara për korrigjimin e patologjisë mbyllje gjatë okluzion të përziera dhe të përhershëm. Zakonisht ka një madhësi universale dhe kërkon vetëm zvogëlimin përfundon të përshtaten me madhësinë specifike të nofullës.

Trajner mund të përdoret për:

• Dështimi për të përdorur sisteme parantezë;
• grumbullim i dhëmbëve në mandibulat mëparshëm;
• Prania e shprehive të dëmshme (gjiri crayons, gisht etj).
• mosfunksionim i gëlltitjes dhe frymëmarrjes hundës;
• për të konsoliduar dhe rezultatet e mbajtjes pas heqjes së formatimin e teksteve.

Nuk ka dëshmi të tjera në të cilat, ortodont përzgjedh njësinë e dëshiruar.

Trajner për dhëmbët nuk duhet të veshin. Ajo është e veshur në natën gjatë gjumit gjatë ditës 1-4 orë.

Ka shumë varieteteve treynerov. Një përfaqësues - "mybrace është përdorur." Në pickim fillim të alternuara (6-8 vjet) ajo lejon të stimulojë zhvillimin e frymëmarrjes, sinuseve nofull, normalizimin zhvillimin e bronkopneumonare fëmijës në rritje, e cila ndihmon normalizimin rritjen e nofullave. Në mbyllje të përhershëm "mybrace është përdorur" mund të përdoret për të trajtuar anomali të vogla kafshoj.

Trajner mybrace është përdorur 

Një tjetër përfaqësues - T4a trajner. Designed për dhëmbë kozmetike shtrirjes në nofullat ballore të departamentit, departamenti ballore korrigjim në kombinim me përshtatje rasshyryayuschymy nofulla mbajtjes pas një trajtimi paraprak ortodontik, eliminimin e shprehive të dëmshme miofunctional (hedhjen gjuhën në mes të dhëmbëve, gëlltitjes pasaktë, frymëmarrja gojë). 

Trajner T4a

Trajnerët janë të lehtë për t'u kujdesur për të. Pas çdo aplikim ata duhet ujë për pije ose të pastër atë me një furçë me pastë, në mënyrë periodike të inspektojë për dëmin. Mbani trajner nevojë për një enë të veçantë. Rezultatet e trajtimit Ortodont monitorohet çdo 1-2 muaj.

Capa - një pajisje e cila është një overlays të veçantë transparente në dhëmbë. Kapu të veshur gjatë tërë kohës, të marrë të nevojshme kur të hahet dhe brushing. Kohëzgjatja e trajtimit varet nga ashpërsia e anomalive të mbyllje, dhe një mesatare prej 1 viti. Ne rekomandojmë zëvendësimin e cap çdo 2-3 javë.

Në varësi të efektit që rezulton e trajtimit ortodontik dhe çmimet, ka disa lloje të cap dentare:

Ka mouthguards standarde, të cilat janë prodhuar në një uniformë dhe menjëherë të gatshëm për përdorim. Përballueshme pothuajse të gjithë, por njerëzit nuk mund të dalë me parametra specifike të strukturës së dhëmbëve.

Mouthguards termoplastik janë bërë nga një material të veçantë që ndryshon formë në ujë të nxehtë. Pas një kapu pikiatë vendosen në dhëmbët e ndërpreu materiale. Ata janë mjaft të lehtë për t'u përdorur.

Mouthguards Custom janë më të përparuara e tre pika aparatin ortodontik. Ata janë bërë nga biopolymers, të cilat mund të krijojnë thinnest Capua, të përkryer replicates formën dhe karakteristikat e dalje dhëmbësh. Ajo ofron rehati të plotë, kur për përdorimin e tyre, duke i lejuar ata që të mbetet në gojë pa u vënë re të tjerët. Mjaft të shtrenjta.

Ka edhe aligners veçanta roje gojë transparente, nga pamja e jashtme të ngjashme me një zbardhues mouthguard, vetëm një hollë dhe të ngurtë. Përdorin ato për të korrigjuar pickim në të rriturit dhe fëmijët me dhëmbë të përhershme.

Përfitimet elaynerov:

1.Prozrachny, të padukshme për të tjerët;
Aparat 2.S'emnyy;
3.Komfortny në aplikimin - në doza minimale të presionit mbi dhëmbë;
4.Trehmernaya teknologji prodhuese kompjuter e bën të mundur për të parë lëvizjen e dhëmbëve në çdo hap dhe të vlerësojnë rezultatin.

Aligners

Rezultatet më të mira lloj pelerine (aligners) të japë me një lëvizje të lehtë të dhëmbëve (mbylljes distancën midis dhëmbëve, një ngjeshur vogël, zgjerimin apo ngushtimin e harkut dentar, korrigjime rikthim). Capa si trajnerë, mund të përdoret si një mjet mbajtjes. Kujdesen kapamy të njëjta si për trajnerët.

3. Metoda kirurgjikale aplikuar në raste shumë komplekse malocclusion (personi asimetria, para ose kafshimit lateral hapur, moszhvillimi i një prej nofullës). Është e mundur për të ndryshuar formën e nofullës dhe kockat e fytyrës për të normalizuar grykë mbylljes.

4. Metoda Kompleksi - një kombinim i pajisjeve me metode kirurgjikale. Ajo është përdorur si primar prej 6 deri 12 vjeç. Lexime kryesore - rënda defekte të lindura apo të fituara të dalje dhëmbësh.

Trajtimi ortodontik në formën e tij të pastër është kryer duke përdorur myoterapyy ose duke përdorur metodën e hardware. Në çdo rast, kafshoj listuara më parë patologji, më të shpejtë, më të mirë dhe më e lirë ajo mund të korrigjohet.