Urinës urinës sterilitet


Urina bakteriologjik apo test urina është metodë për ndarjen bakteret kulturave në një të mesme lëndë ushqyese në laborator dhe studiuar vetitë e këtyre baktereve. Kjo është analiza e gjatë dhe të mundimshme, koha e tij ekzekutimi është zakonisht rreth 10 ditë. Megjithatë, duke përdorur këtë analizë shpesh mund të merrni informacion se nuk do të japë ndonjë metoda të tjera.

Në urinë, kulture mund të dërgohen në ndonjë lëngjeve biologjike (gjak, urinë) dhe gërryerjeve, duke përfshirë gërryerjeve nga organet gjenitale, zgjedhjen e tyre, etj


Materiali testuar është e vendosur në një medium lëndë ushqyese dhe dërgohen në laborator. Në laborator, ajo është rritur në një inkubator brenda natës marrë koloni e baktereve janë seeded në një pjatë Petri dhe përsëri rritur gjatë natës, atëherë ndan koloni bakteriale rritur larg nga njëri-tjetri përsëri rritur në një inkubator, pamja dhe pronat e kolonive dhe për të identifikuar bakteret në ditët të kryejë një provë të ndjeshmërisë ndaj antibiotikëve. Rezultatet e arritura janë përmbledhur në një tavolinë të vetme, e cila është konkluzioni i analizës.

Vlera e sterilitetit Analiza e urinës

Si rezultat, kulture të vihet në dispozicion për të gjitha bakteret që ishin të pranishëm në materiale provë, numri i tyre dhe ndjeshmërinë e tyre ndaj grupeve të ndryshme të antibiotikëve dhe fagut. Në mënyrë tipike, ky informacion është e mjaftueshme për të filluar trajtimin më të vështirë. Përveç kësaj, metodë bakteriologjike hulumtim është metoda e vetme që e bën të mundur për të vlerësuar gjendjen e microflora normale të trupit të njeriut, veçanërisht zorrët dhe vaginës. Çdo teste dhe metoda të tjera mund të japin vetëm një ide të përgjithshme në lidhje me gjendjen e microflora.