Test ReberhaTareeva


Test Reberga-Tareeva përdorur për të përcaktuar funksionin e veshkave nxjerrës dhe aftësinë për të alokuar ose tubtha veshkave absorbuar mbrapa (reabsorbirovat) disa substancave. Pacienti në mëngjes në një stomak bosh në urinë shtrirë pozicion të mbledhura për 1 orë në mes të kësaj periudhe kohore duke marrë gjak nga një mënyrë për përcaktimin e kreatininës. Me vlerë të thjeshtë formula e llogaritur e filtrimit glomerular (karakterizon funksion nxjerrës e veshkave) dhe reabsorption tuba. Në burra dhe gra të shëndetshme, shkalla e rinj dhe të moshës së mesme glomerular filtrimit (CF) është 130-140 ml / min. KF Reduktimi vëzhguar në nefrit akute dhe kronike, sëmundjeve të veshkave me hipertension dhe diabetit. Zhvillimi i dështimit të veshkave dhe një rritje e toksinave azotike në gjak të ndodhë në të ulët KF në rreth 10% e normale. Në rënie kronike pyelonephritis ndodh KF më vonë, ndërsa glomerulonefriti, në kontrast, shkeljet e mëhershme aftësia përqendrimi i veshkave.