Angiografi renale


Duke bërë ijë birë një gjilpërë të veçantë nëpërmjet të cilit kateteri kryerjen e hollë në arterie renale. Në kontrast me ngjyrë është injektuar kateter. Ky studim mund të konsiderohet arterieve të veshkave dhe degët e tyre, venë renale, dhe gjithashtu të marrin urohrammah nxjerrës kur substancë kontrasti fillon të dalë jashtë nephrons.

Angiografia renale është përdorur për tumore të dyshuar në veshka, lezionet e arteries renale dhe hipertensionit veshkave.