Imazhe rezonancë magnetike


Baza e kësaj metode është efekti i fuqishëm i fushës magnetike mbi atomeve të hidrogjenit në indet e njeriut. Atomet aktivizuar magnet prodhojnë përkatëse sinjale elektrike, të cilat janë më pas instrumentet e regjistruara dhe të formojnë një imazh.

MRI lejon për të zbuluar ndryshime shumë delikate në strukturën e organeve të njeriut, pothuajse nuk zbuluar me mjete të tjera, siguron imazhe tre-dimensionale dhe nuk ka rrezatim jonizues.

Metoda është përdorur zakonisht në ata pacientë për të cilët të gjitha studimet e mëparshme nuk kanë ndihmuar për të krijuar plotësisht diagnozën. Zakonisht, ky tumor i veshkat, fshikëz, prostatës.


Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se studimet rezonancë magnetike janë të shtrenjta dhe të përdoren ato për arsye të veçanta.