Tomography llogaritur e veshkave


Në normale rreze-X rreze kalon përmes trupin e njeriut, dhe imazhi regjistrohen në film. CT Sighting hollë rreze kapur disa marrës në kënde të ndryshme. Duke përdorur një kompjuter kryer një seri të matjeve të njëpasnjëshme, të analizuara dhe të publikuara në formën e një zonë ndër-seksionin e trupit.

Tomography llogaritur është përdorur kryesisht në diagnozën e tumoreve të veshkave, veshkave, dhe për të vlerësuar vendndodhjen e saj, madhësinë, tumor të përhapet në indet përreth, prania e metastases në nyjet limfatike, dhe diagnoza e sëmundjeve të tjera.