Urinalysis biokimike


Bilirubina në urinë gjendet në minimum shëndetshme njerëzve, sasi të pasigurta. Bilirubinuria vërejtur kryesisht në dëmtim të mëlçisë, por pigment të parë, e cila shfaqet në dëmtim të mëlçisë urinë - nuk bilirubin dhe urobylyn. Normalisht - Analiza urobylyn negative.

Organet Ketone në urinë (Ketonuria) rezulton rritur kolapsin e acideve yndyrore). Përcaktimi i organeve ketonit është i rëndësishëm në diabet. Normalisht - reagimi është negativ.

Hemoglobina në urinë zakonisht mungon. Një rezultat pozitiv është vërejtur kur intravaskular, erythrocytolysis intrarenal me lirimin e hemoglobinës. Të mbledhë të gjitha pjesë e hulumtimit të urinës në mëngjes, pasi organet gjenitale të kujdesshëm tualet. Urina duhet të mblidhen në absolutisht të pastra, enët thatë; Hulumtimi mund të ruani deri në jo më shumë se 1.5 orë në një vend të freskët.


Acide biliare shfaqur në urinë në patologji të mëlçisë në shkallë të ndryshme të ashpërsisë: pak pozitive (+) pozitiv (++), ose me forcë pozitive (+++). Prania e tyre tregon lezione bruto të indeve të mëlçisë, në të cilën qelizat formuar në biliare të mëlçisë, së bashku me ardhjen në traktin biliar dhe zorrë drejtpërdrejt hyn në gjak. Arsyet janë hepatitet akute dhe kronike, cerozë, verdhëz, shkaktuar nga bllokimi i kanalet biliare. Ky indeks është përdorur si një tipar i rëndësishëm i diagnozën diferenciale të verdhëz. Acide biliare në urinë dhe mund të zbulohet në pacientët me dëmtime hepatike, pa shenja të jashtme të verdhëzës, sepse kjo analizë është e rëndësishme për ata me sëmundje të mëlçisë të dyshuar, por nuk ka lëkurë të verdhë.

Urobylyn në urinë . Në urinë freskët përmban urobilinogen, urina në këmbë kthehet urobylyn që shkakton verdhëza urina e errët. Në njerëz të shëndetshëm me normale të mëlçisë punon urobylyna merr në urinë kaq pak që testet laboratorike konvencionale të japë një rezultat negativ. Rritja e këtij treguesi nga reagimi të ulët pozitiv (+) të fuqishëm pozitiv (+++) ndodh në sëmundje të ndryshme të mëlçisë dhe të traktit biliar, të tilla si sëmundje akute dhe kronike të mëlçisë inflamator, hepatiti, kesh, hepatiti toksik, pengimin e gurit traktit biliar.