Analiza e urinës nga Nechiporenko


Analiza e urinës nga Nechiporenko

- është një provë që lejon vlerësimin e veshkave dhe të traktit urinar. Kjo analizë është kryer për një identifikim më të detajuar të shkeljeve të zbuluara në urinalysis. Analiza e urinës nga Nechiporenko shpesh përdoret për të monitoruar efektivitetin e trajtimit.


Për të testuar Nechiporenko keni nevojë për një urinë në mëngjes. Ajo akumulon në fshikëz gjatë natës, kështu i lirë nga luhatjet e përditshme në performancën dhe janë më objektive. Vëllimin e urinës për një studim plotë duhet të jetë të paktën 70 ml.


Para për të mbledhur material për analizë, ju duhet të kryejë një vulvë plotë tualet. Për këtë qëllim, ujë të përshtatshme me sapun dhe ujë të zier, dhe 0,02% Furacilinum ose 0,02-0,1 zgjidhjen% e Permanganat kalium. Ata që e harrojnë këtë rregull të rëndësishëm, shpesh të marrë rezultate të pasakta e testimit. Ata kanë një numër të lartë të qelizave të kuqe të gjakut dhe qelizat e bardha të gjakut, e cila komplikon diagnoza. Për të marrë urina Përgatitja një të pastër, e thatë, i larë nga produktet dhe disinfectants enët.

Rregulli kryesor - të mesme urinë në mëngjes kafe. Në fillim dhe në fund të materialit urinimit nuk e bëjnë. Bëni të lehtë, por gjithashtu duhet fare pak - 15-25 ml.

Ajo nuk prek trupin qelqi në një tas elemente që nuk janë përfshirë inflamacion të uretrës dhe organe gjenitale të jashtme. Urina Kapaciteti Mbyllni kapakun dhe më të shpejtë të sjellë në laborator.

Mos harroni: ruajtjen e urinës të çon në shkatërrimin e elementeve të rëndësishme. Nga rruga, të ofruar analiza në klinikën e kërkuar vetëm në temperaturë pozitive. "Peremorozheni" duhet të kalojnë urinë përsëri: duket kripë precipituan. Ata mund të interpretohet si një manifestim i sëmundjes së veshkave.

Mos harroni një tjetër rregull. Para çdo urina është e dëshirueshme që të heqë dorë nga përdorimi i drogës. Të ndikojë në rezultatet mund edhe "i padëmshëm" acid askorbik. Por, para se të anulluar medikamente, flasin për këtë me mjekun tuaj.