Antehradnaya pielouretrohrafiya


Kontrasti injektuar mesme në legen nëpër birë mesit ose përmes tubit të kullimit (nefrostomu). Nefrostoma - një kateter të hollë të vendosur në Bali përmes një prerje të vogël në rajonin e mesit nën ultrazërit apo x-ray të kontrollit.

Nefrostomu vendosur kur urina nuk mbajnë në uretër dhe problemi nuk mund të zgjidhet së shpejti. Ndërsa urina kalon nëpër nefrostomu mund të identifikojë shkakun e shkeljeve rrjedhjen e urinës dhe të përgatisë pacientin për kirurgji.

Në nefrostomu injektuar agjent kontrast që mbush sistemin pyelocaliceal dhe poshtë uretër poshtë, duke treguar vendin e shkatërrimit.