Analiza e urinës për sheqer


Analiza e urinës për sheqer

-Trajnim të veçantë është e nevojshme. Urina është mbledhur gjatë ditës së parë pjesën e urinës në mëngjes është hequr, të gjitha pjesë e mëposhtme e ngjyrës urinës gjatë ditës, natës dhe në mëngjes pjesë të ditës duke shkuar në një enë është ruajtur në frigorifer gjatë kohës së mbledhjes (është thelbësore, pasi që temperatura e dhomës të konsiderueshme reduktohet glukozë).

Pas përmbajtja urina saktë të matur kapacitetin, të jetë i sigurt për të përzierje dhe e hodhi menjëherë në enët e pastra dhe të sjellë në laborator për kërkime. Të gjitha të urinës nuk sjellin nevojshme.


Në formën e napravitelnoho duhet të specifikojë vëllimin ditor të urinës (diuresis) në ml dhe shkruani lartësinë dhe peshën e pacientit.