Urina në tri pjesë


Urina në tri pjesë

- Ky studim, për të përcaktuar faqen e inflamacionit ose sëmundje të sistemit urinar. Kjo analizë është kryer shpesh për një identifikim më të detajuar të shkeljeve të zbuluara në urinalysis apo urinë nga Nechiporenko. Urina në tri pjesë shpesh përdoret për të monitoruar efikasitetin e trajtimit, gjatë qëndrimit tuaj në spital, ai mund të kryhet disa herë.

Analiza e urinës në tri pjesë të trajnimit të veçantë është e nevojshme. Ju mund të hani dhe pini normalisht.Në prag të kërkimeve që ju do të jepet enët speciale urinë (tre kontejnerët shënuar numrat 1, 2 dhe 3). Nëse ju nuk janë dhënë enët speciale, pastaj të lajë dhe të thatë paraprakisht 3 Kapaciteti vëllim 150-250 ml secila dhe të shënojë ato numrat 1, 2 dhe 3.

Në mëngjesin e ditës së studimit që ju duhet të bëni një banjë të plotë organeve të jashtëm urinar.

Pastaj ju duhet të urinoj në anijet e lëshuara, dhe në enë të parë duhet të marrë pjesën fillestare të urinës (rreth 15-20 ml - pak më shumë se një lugë gjelle), e dyta - mesatare, dhe e treta - e fundit (edhe rreth 15- 20 ml).