Shënuesit e sëmundjeve autoimune


Antitrupat Antinuclear (antitrupave antinuclear)
IgG antitrupa të dvospiralnoyi (natyvnoy) ADN
Antitrupat për fosfolipidit IGM / IgG 
Antitrupat ndaj Mitochondria 
Antitrupat ndaj qelizave parietale të stomakut 
Antitrupat të qetë muskujve 
Antitrupat për glomerular bodrum membrana e veshkave IgA, IgM, IgG (anti-BMK)
Antitrupat ndaj substancave ndërqelizor e lëkurës dhe të membranës basal 
Auto-antitrupat të muskujve kardiak 
Antitrupat ndaj mëlçisë dhe veshka microsomes tipit 1 (anti-LKM1) 
Antitrupat ndaj keratin 
Fosfatydyl antitrupa-serinë IgG IgM + 


Antitrupat ndaj shqyrtimit cardiolipin - IgG, IgA, IgM 
Antitrupat për cardiolipin klasës IgA  
Antitrupat IgG për cardiolipin  
Neutrofil antitrupat e citoplazmës  
Antitrupat ndaj IgA dhe IgG retykulin  
Antitrupat Endomysium të IgA dhe IgG 
Antitrupat IgG trombociteve, provë indirekte 
Antitrupat ndaj Peptidet ciklike citrullinated (ATSTSP)  
Antitrupat në indin ovarian, Ig A, M, G (antitrupat antiovarialnye) 
Antigjene kompleks të madh histocompatibility 
Tipping HLA II Gjenet e klasës - gene DRB1, DQA1, DQB1