Lupus antikoagulant sindromi Antiphospholipid


Antikoagulant lupus (LA) - imunoglobulina IgG. Lupus antikoagulant - një anti phospholipids, enzimat e gjakut. Lupus antikoagulant mori emrin e tij për shkak të faktit se për herë të parë u zbulua në gjakun e pacientëve me eritematoz sistemik lupus.

Një mjek mund të dyshojnë praninë e lupus antikoagulant në gjak, në qoftë se zgjatjen e aktivizuar kohë të pjesshme thromboplastin (APTT), e cila është tipike në ngadalësimin e koagulimit të gjakut, dhe gjakderdhja është një rrezik i trombozë.


Rregulla lupus antikoagulant në gjak: 0,8-1,2 um. njësi.

Antikoagulant lupus dhe antitrupat tjera për fosfolipide - një nga karakteristikat kryesore të sindromës antiphospholipid (APS).

Vivchakovi anticoagulants, duke rritur në numër në gjak, janë të bashkangjitur në muret e enëve të gjakut, trombocitet, reagon koagulimit, duke shkaktuar zhvillimin e trombozë.

Në varësi të madhësisë së trombo, shkalla e lokacionit anije plagë, sindromi antiphospholipid shpejtësia anije bllokim mund të manifestuar veten në mënyra të ndryshme. Simptomë më të shpeshta antiphospholipid Sindromi - lyvedo meshed - rrjetë hollë e enëve të gjakut në sipërfaqe të lëkurës, e cila është më e dukshme në të ftohtë. Simptomat mund të jenë edhe ulceration dhe nekrozë të lëkurës së gishta apo këpucë me majë.

Një lezione të vogla të enëve të gjakut në APS do të lehta mosfunksionim të organeve, duke shkaktuar një masakër të madhe të sëmundjeve kronike (kesh, një sëmundje Alheymera). Bllokimi i enëve të gjakut të ngjizur shkaktojë thromboembolism pulmonare. Sindromi Antiphospholipid - një nga shkaqet kryesore të infarktit të miokardit në të rinjtë deri në 40 vjet.

Ngritja lupus antikoagulant në gjak mund të jetë një shenjë e sëmundjes:

sëmundjet autoimmune
lupus erythematosus sistemike
varfëri
SIDA
thromboembolism

aksident ishemike cerebrovascular.

Gratë shtatzëna të përmirësuar antikoagulant lupus në gjak mund të shkaktojnë zhvillimin e trombozës arteriale placentë, e cila mund të shkaktojë vdekjen e fetusit, abort dhe lindje të parakohshme.

Antikoagulant lupus në gjak mund të rritet si një komplikacion i terapi të drogës dhe si rezultat i duke marrë medikamente të caktuara.

Përkufizimi i lupus antikoagulant jep arsye të mjaftueshme për vendosjen e një diagnozë mjek. Niveli VA mund të ndryshojë për shkak të faktorëve të ndryshëm. Zbulimi i një numri të madh vivchakovyh anticoagulants në gjak do të tregojnë nevojën për inspektim shtesë.