Gjyq estrogjenit-progestin


Kur testi negativ progesterone duhet të jetë provë ciklike me estrogjenit në përputhje qëllim dhe progesterone. Estrogjenit (mikrofollin, estradiol etinil, premaryn) të administruara për 10-12 ditë për të rritur numrin e qafës së mitrës për 10 ose më shumë pikë. Pastaj progestins përshkruara në doza më sipër. Shfaqja e reagimit legjitime menstrual-si tregon praninë e endometrial ndjeshme të hormoneve. Mungesa e gjakderdhjes (testi negativ ciklit) tregon formën e mitrës e amenorrhea (aplazionit, intrauterine synechia - sindromi Ashermana).Si ciklike mostër testi analoge mund të përdoren me estrogjenit-progestin drogave sintetike (monophasic, jo-ovlon, Hravystat, ovydon, marvelon, sylest, femodenom; bifazik, Desmoulins, trefazor, Triziston, trykvylar). Këto barna janë të përshkruara 1 tabletë në ditë për 21 ditë. Shfaqja e 3-5 ditë reagim legjitime menstrual-si tregon endometrium pritjes normal në steroid.