Radiografitë sellae


Radiographs e kafkës dhe Sella kryhet domosdoshmërisht në të gjithë pacientët me çrregullime të ritmit të menstruacioneve, hyperprolactinemia për diagnozën e sëmundjeve neuroendocrine.

Sa është X-ray e kafkë dhe Sella


Përgatitje të veçantë për X-ray kokë është e nevojshme. Ajo është vetëm e nevojshme për të hequr një palë vathë para nga veshët dhe për të hequr këmbët ose objekte të tjera të vështirë ose metalike në kokë dhe qafë.

Ju shkoni në zyrën e X-ray machine, mjeku do të ju të ulen në një karrige në frontin e tij në një mënyrë të veçantë duke u kthyer kokën tuaj, ose, në varësi të tipit të përdorura X-ray pajisje, ju të hyjë në. Në këtë pozicion ju do të shpenzojnë disa kohë. Radiolog dalin në pension në dhomën tuaj, do të përfshijnë X-rrezeve dhe një foto. Pas gjysmë ore - një e shtënë orë kokë do të jetë i gatshëm për të ju jap tuaj X-ray dhe përshkrimin e tij në letër.

 

Tabloja e kafkës: interpretimi i të dhënave

Në Sella foto vlerësuar formën, madhësinë dhe konturet sellae se e rëndësishme në diagnozën e tumoreve hipofizë. Rritja e madhësisë të saj, pamja dvukonturosti fund ephippium zgjerimi identifikohuni ose hedh lëng i mureve mund të tregojë praninë e tumoreve hipofizë (zakonisht prolactinoma). Anijet e vlerësimit në radiografi ju lejon për të vënë diagnozën paraprake "Presioni intracranial".