Test me estrogjenit dhe progesterone


Shembull i estrogjenit dhe progesterone përdoren për diagnozën diferenciale të formës ovarian dhe mitrës e amenorrhea. Mostra është futja e një të estrogjenit - benzoate estradiolit (1 ml 0.1% zgjidhje), estron (20,000 IU) ose estradiol etinil (0.05 mg per os në ditë për 10-12 ditë). Pastaj injektuar intramuscularly për 3-5 ditë progesterone 10-20 mg / ditë. Fillimin e gjakderdhjes në pacientët me amenorrhea vlerësuar si një test pozitiv, duke treguar vezoret hypothyroidism, formë fallopian përjashtuar amenorrhea. Negative Test (jo gjakderdhje) tregon formën e mitrës e amenorrhea.


Mostrat opsion gjakderdhje. Aplikoni për diagnozën diferenciale të endokrine dhe origjinës neendokrinnoho e gjakderdhjes. Është administrata e njëkohshme e estrogjenit dhe progesterone në raport prej 1:10 për 7-8 ditë. Përdoret si zgjidhje vaj steroid (benzoate estradiolit dhe 2 mg progesteronit 20 mg intramuskular) dhe analoge sintetike (Sinestrol mikrofollin ose në kombinim me pregnin në proporcion të njëjtë) 3-4 herë në ditë. Një test pozitiv është për të ndaluar gjakderdhje menjëherë pas marrjes së hormoneve ose gjatë testit, duke treguar se dështimi prohesteronovoy, negative - në mungesë të efektit që ndodh kur nehormonalnoy etiologjinë e kësaj sëmundjeje (inflamacion, tumoret, koagulimit të gjakut etj).