Test me follitropina


Një mostër e follitropina përdorur në vezore ashpër hypothyroidism për të përcaktuar lezione tyre primar apo sekondar (amenorrhea me konfirmoi testet laboratorike reduktimin e hormoneve seksuale në trup: qelizave parabasal në shpifje vaginale, ulet estrogjenit urinar dhe prehnandiolu dhe kështu me radhë. D.). Perfshire administrimin ndonjë hap gjëndër e drogës: pergonal 5000 IU intramuskulare çdo ditë për 6-10 ditë folistimana 200 IU intramuskulare çdo ditë për 3-5 ditë ose Gonadotropin menopauznoho 75 OD për 6-10 ditë. Para dhe pas testet përcaktojnë sekretim e estrogjene dhe (ose) të kryejë teste funksionale. Nëse pas administrata e drogës rrit sekretim të estrogjenit apo testeve funksionale tregoi një rritje në estrogjenit ngopjes së organizmit, mostrën konsiderohet pozitiv (Gjeneza e sëmundjes së hipofizës). Një test negativ (nuk ka mbushje trupi ndryshim estrogjenit) do të thotë vezore primare