Test me kontraceptivët binare hormonale dhe glukokortikoideve


Një mostër e kontraceptivëve hormonal dhe glukokortikoid dy-komponent përdoret për të diagnostikuar sclerogangliac Ovarian Sindromi. Bazuar në shtypjen e njëkohshëm të progestin funksionit hipofizës sintetike dhe glucocorticoid funksion adrenocorticotropic hipofizës.

Është që të emërojë njërin nga droga (bisekurin, jo-ovlon) 2 tableta në ditë me brenda 10 ditëve, nga 5 ditët e ardhshme - droga estrogjenit-progestin në të njëjtën dozë dhe hlyukokortykoydnoho drogës - prednisolon 20 mg në ditë në 4 pritje ose dexamethasone 2 deri në 4 mg doza ditore. Përmbajtja COP 17 në një sasi ditore e urinës është matur tri herë: për të provuar pas 10-Përgatitjes dy-komponent dhe pas testit. Rënie të mprehtë në urinar 17-KS pas marrjes së një progestin-estrogjenit drogës vlerësuar si një test pozitiv (origjinës ovarian të sëmundjes), nuk ka ndryshim të mprehtë (50% ose më shumë) ulje në urinar 17-KS vetëm pas testeve - dy (formë veshkave) negative .