Testi Postcoital


Testi Postcoital (PCT), i njohur si provë-Sims Hunnera apo testi Shuvarskoho - një provë që sugjeron papajtueshmërinë imunologjike mes spermës dhe gruaja e qafës së mitrës mukozë. Testi i lejon në mënyrë indirekte për të gjykuar prania e antitrupave anti-spermës. Kur kryen KIS provë pritet mukusit cervikal cilësi të shënuar 5 parametra: madhësinë, fuqinë, zgjatjen, kristalizimi dhe qeliza.

Testi është kryer periovulyatornye përfshirë ditët e qafës së mitrës në pikërisht 10 pikë, material gardh është të paktën 4 orë pas akt seksual. Disa shiringa Tuberkulin aspyryruyut përmbajtjes vaginale shkop nga pasme (për të konfirmuar derdhje yntravahynalnoy), pastaj mukusit nga pjesët e jashtme dhe të brendshme të kanalit të qafës së mitrës (të paktën 1 ml). Përcaktoni përmbajtjen pH, atëherë materiali është vendosur në mes të qelqit batanije dhe ekzaminohet nën mikroskop në 400 zmadhim dele.


Testi Vlerësimi Postkoytalnoho:

Pozitive - Prania e 10 ose spermë më të lëvizshme në kutinë
Pikëpamja mbi lëvizjet aktive-translational.

Dyshimtë - të paktën 10 të lëvizjes lëvizshme spermës përpara.

Negative - nuk e spermës në mukusit ose ato karakterizohen nga lëvizje të caktuar ose të varur.