Përcaktoni nivelin e estradiol


Estradiol (17-β-estradiol, 17- β -estra-1, C, 5 (10) tre-3,17-diol, E1) - një hormon steroid me një peshë molekulare prej 272,4 D. sintetizuara në qelizat e follicles dhe trupit verdhe placenta nën ndikimin e FSH androgens nga shijen e tyre. Aromatas - një enzimë e cila është e quajtur gjithashtu estrogen sintetizues katalizon formimin e aromatike C18-estrohsnov (E1 dhe E2) me OPC19-androgjene (androstenedione dhe T). Së bashku me E2 në follicles E1 dhe E3 sintetizuara, të cilat janë në përputhje metabolitëve E2 dhe aftësinë për të shkaktuar prapambetje në minj tredhur dukshëm inferiore ndaj tij.


Estron (3 hidroksiekstra-1,3,5 (10) Tre-në-17, E1A) - metabolitit kryesor, E2, edhe pse ai mund të jetë formuar direkt nga androgens nga shijen e tyre. E1 ka një aktivitet të vogël estrohennuyu, sintetizuar epitelin folikulare gjatë shtatzënisë - placenta. Në excreted pandryshuar në urinë. Roli i madh pathogenetic i sindrom ovarian formimit tepërt indit dhjamor E1 sclerogangliac. Shkas i këtij procesi është hiperandrohenemiey (zhvillimi i tepërt i ovaries androstendyona) dhe rezultati kryesore - ndalimin e sekretimit hipofizës e FSH dhe sekretimit aktivizimin LH.

Estrogjenit qarkullues në gjak, kryesisht (70%), së bashku me steroidsvyazyvayuschim seksuale globulin. Rreth 30% e numrit që përmban nga rruazat e gjakut. Tërheqja me mjete inactivation në mëlçi që është duke kapur hepatocytes estrogjenit dhe detyruese e tyre për të glukuronik dhe acidet sulfurik. Si e tillë, rreth 10% është excreted në feçe dhe 65-70% - me urinë dhe rreth 20% - e djerse dhe përmes mushkërive.

E2 bën një ndikim vendimtar në zhvillimin dhe funksionimin e organeve riprodhuese dhe formimin e karakteristikave dytësore seksuale, si dhe zhvillimin e vezës dhe rregullimin e ciklit menstrual.


Indikacionet për përcaktimin e përmbajtjes së E2 në gjak:

• çrregullime menstruale dhe diagnoza diferenciale e tyre;

• infertilitetit endokrine dhe monitorimin e trajtimit të saj;

• Shkeljet e pubertetit;

• Kontrolli i yndutsyruemoy e ovulacionit (për të parandaluar hiperstimulimin);

• tumoret estrohenprodutsiruyuschie;

• osteoporozën.


Përmbajtja e E2 në gjak varet nga faza e ciklit dhe është karakterizuar nga një rritje bifaze, rrit në fazën folikulare, peaking para ovulacionit (0,57-1,69 nmol / l); në fazën Luteal - në rënie, duke arritur maksimumin e dytë (0.8 nmol / l) në mes të kësaj faze.

Rezultati i analizës së prekur nga prania e proceseve destruktive në mëlçi, mungesa e vitaminave B, të ulët në kalorive (sidomos proteinave pa) dietë, përdorimi i antibiotikëve në doza të mëdha.


Serum Numri nevojshme për analiza - 0.05 ml, analiza - 3-4 orë.