Përcaktoni nivelin e Hormoni


Hormoni (PRL) - një proteinë me një masë molekulare prej rreth 23 kDa. Laktotropnoho sekretuar nga qelizat e hipofizë mëparshëm. Hormon strukturore homologe rritjes dhe lactogenic placental. Kryesor biologjik Roli - rritja dhe zhvillimi i gjirit dhe stimulimit intensive e laktacionit. Në nivele nonpregnant normale në PRL vezore është e nevojshme për sintezën e progesterone Korpus luteum, ndërsa rritur përmbajtjen e PRL pengon steroidogenesis dhe është një shkak i ciklit anovulatory. Në gratë në zhvillimin individual nuk është rritur nivelet e hormoneve gjatë pubertetit dhe të reduktuar - gjatë menopauzës. Sekrecion PRL është circadian ritëm, rritet dhe zvogëlohet në mëngjes deri në mbrëmje. PRL është një hormon stresi që rrit përmbajtjen e saj në ngarkesë të lartë, lodhje, psychotrauma, faktorëve të pafavorshme të mjedisit dhe kështu me radhë. D.Indikacionet e përmbajtjes përkufizim nivelet PRL:

• infertilitetit funksionale;

• Shkelja e laktacionit;

• galactorrhea dhe sindromi amenorrhea: diagnoza diferenciale e funksionale (rastit) giperprolaktinemii, mikro dhe makroprolaktinomy;

• Diagnoza dhe zgjedhja e strategjisë prolactinomas trajtim dhe tumoreve të tjera hipofizë.


Përmbajtje vlera normale nivelet PRL janë vlerat 106-610 mkME / ml (3,2-13,4 ng / ml).


Vëllimi i serumit të nevojshme për analiza - 0.1 ml, analiza -2-3 orë.