Përcaktoni nivelin e progesterone


Progesterone (Pg) - një hormon steroid me një peshë molekulare prej 314,5. Qelizat sintetizuara grimcuar dhe qelizat dosje korpus luteum, placentën dhe lëvore veshkave nën ndikimn e LH dhe Shtatzënia - hCG. Gjaku është dy të lirë dhe të detyruar për të proteinave në shtetet. Gjysmë-jeta e disa minuta, Pg pjesa më e madhe metabolizohet në mëlçi dhe sekretuar në urinë në formë prehnandiolu, si dhe lidhjet e saj me acidet glukuronik dhe sulfurik.

Në Petrograd në vezore dhe gjëndra veshkave sintetizohet 17α-hidroksiprohesteron (17α-GP) ka pasur një numër të metaboliteve biologjikisht aktive. Në praktikën klinike, përcaktimi i 17α-GP është e domosdoshme për diagnostikimin e hyperplasia kongjenitale të lëvore veshkave shkaktuar nga mungesa 21-hydroxylase. 17α-GP metabolizuar nga mëlçisë dhe excreted në urinë si prehnandiolu.


Fq shkakton ndryshime në endometrium, e përgatitur atë për implantimin e embrionit; ndihmon ruajtur shtatzaninë duke frenimin e aktivitetit të muskujve të lëmuar të mitrës dhe zhvillimin e follicles në vezore; inkurajon zhvillimin e fund pjesë sekretore e gjëndrrat e qumështit; ul pragun excitability e qelizave direk myometrium, mban tonin e mitrës.


Indikacionet Pg përmbajtjes përkufizim në gjak:

  • konfirmim i ovulacionit;
  • Kontrolli i funksionimit Korpus luteum;
  • Diagnoza diferenciale e infertilitetit, çrregullime menstruale, gjakderdhje jofunksionale mitrës dhe monitorimin e trajtimit;
  • monitoruar shtatzënisë.

Vlerat normale PG në gjak janë: faza folikulare 0,1-6,4 nmol / L (0,03-2,0 ng / ml) në Luteal - 10-40 nmol / L (3,1-12,4 ng / mL). Kështu, sekrecion Pg fillon të rritet në periudhën e predovulyatornom, duke arritur në një maksimum (deri në 44,0-55,5 nmol / L) në fazën e mesme Luteal.


Numri serum nevojshme për analiza - 0.1 ml, analiza e 3-4 orë.